+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

En VM-titel der er MAX fortjent

En VM-titel der er MAX fortjent

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Yas Marina

Med endnu en sejr – hans 15. i denne sæson! – understregede Max Verstappen, at han fuldt fortjent kan kalde sig Formel 1-verdensmester 2022.

Men alligevel var det et småskuffet Red Bull-team, der forlod Yas Marina søndag aften. Målet for sæson-finalen var at sikre Sergio Perez andenpladsen i VM, men det projekt mislykkedes. Verstappen og Perez havde ellers lagt kontroverserne fra det seneste grandprix i Brasilien bag sig, og hollænderen erklærede sig klar til at hjælpe mexicaneren.

Men Charles Leclerc, der for en gangs skyld havde en omtrent fejlfri weekend, kunne med andenpladsen i løbet også sikre sig den samlede andenplads. Om Perez var blevet nummer to i VM hvis Verstappen som aftalt havde givet plads i Brasilien, er et spørgsmål, der aldrig bliver besvaret.

Hos Haas annoncerede man som forventet, at Nico Hülkenberg bliver afløser for Mick Schumacher i 2023. Måske var det en uanmodet jobansøgning til Mercedes, der mangler en reservekører i 2023 – i hvert fald overskyggede Schumacher hele weekenden Magnussen, der ikke kunne leve op til den flotte weekend i Brasilien bare en uge tidligere. Begge Haas-kørere tilbragte aftenen i Abu Dhabi bagerst i feltet, og sluttede sæsonfinalen uden point. Til Günter Steiners og Gene Haas´ lettelse kunne Alpha Tauri heller ikke score point, og derfor slutter Haas F1 Team på ottendepladsen i konstruktør-VM.

Kevin Magnussen bliver nummer 13 i VM 2022; hans tredje bedste placering efter 11.-pladsen i 2014 og niendepladsen i 2018.

Formel 1-VM 2022 er slut, men 2023-sæsonen indledes uofficielt allerede tirsdag i Yas Marina. Her skal alle teams med en af deres faste kørere teste Pirelli dæk til den kommende sæson, og samtidig indsætte en bil til en såkaldt Young Driver.

Mercedes har valgt Frederik Vesti til denne opgave, og selvom danskeren sluttede en skuffende Formel 2-weekend i Abu Dhabi uden point, kan han med en Young Driver-indsats sikre sig mere Mercedes-arbejde i 2023.

Og her mødes vi jo allerede til Race Night i Bahrain 4. marts!

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA ABU DHABI

Formel 1-journalist Peter Nygaard med de alternative nyheder, du kun ser hos Grand Prix Tours.

GÜNTHER FÅR KRITIK I

Lige så populær Haas-boss Günther Steiner er i Danmark - lige så upopulær er han i Schumacher-familien. Ralf Schumacher, onkel til Mick, der ikke længere skal være Kevin Magnussens teamkammerat, sagde op til Abu Dhabis Grand Prix: ”Man kan ikke kalde det Steiner praktiserer for ’ledelse’ - for han motiverer ikke sine medarbejdere, men sætter dem hele tiden under pres” (her henviser Ralf nok mest til sin nevø!). ”Günther vil altid være i forgrunden - han kan ikke klare, at andre i teamet kommer i fokus,” fortsatte Onkel Ralf.

GÜNTHER FÅR KRITIK II

Også en anden tidligere tysk Formel 1-kører - og denne gang ikke et familiemedlem - er kritisk overfor Haas-ledelsens behandling af Mick Schumacher. ”Det, der er foregået de seneste uger, er uforståeligt. I mine øjne har Mick hele tiden vist god fart,” siger Timo Glock.

LANG PÅSKEFERIE I 2023?

Alt tyder på at Kinas Grand Prix aflyses for fjerde år i træk. Det er landets stramme corona-politik, der gør det umuligt at gennemføre et løb på den planlagte dato 16. april. Der kommer næppe et andet løb ind i kalenderen, og Formel 1-folket kan derfor se frem til fire ugers pause mellem Australiens Grand Prix 2. april og Azerbaidjans Grand Prix 30. april.

YAS MARINA - VERDENS DYRESTE FORMEL 1-BANE

Yas Marina indgik sidste år en ny kontrakt med Formel 1, der holder banen i VM-kalenderen frem til 2030. Det er den dyreste racerbane i historien: Det kostede i omegnen af fire milliarder at bygge Yas Marina, der blev indviet i 2009.

VETERAN-ROCKERE SLUTTEDE FESTEN

Arrangørerne i Yas Marina var længe om at annoncere hovednavnet til deres grandprix-koncerter, men det blev veteran-rockerne fra Def Leppard, der spillede op efter søndagens løb. Det engelske band, der blev grundlagt i 1976, kommer til danske Copenhell næste sommer. Fredag og lørdag var det henholdsvis Swedish House Mafia (her havde Sir Jackie Stewart forvildet sig ind!) og Kendrick Lamar, der optrådte på Etihad Park-scenen.

HARMONI VED SÆSON-AFSLUTNINGEN

Der var masser af internt fnidder op til finalen i Abu Dhabi, men til sidst faldt der ro over Formel 1-tropperne: De teams, der havde truet med at blokere deres 2021-kørere fra at teste for deres nye teams, fandt en løsning. Således ventes Oscar Piastri (billedet) at køre for McLaren, Nyck de Vries for Alpha Tauri, Fernando Alonso for Aston Martin og Pierre Gasly for Alpine, når årets sidste test afvikles på Yas Marina-banen tirsdag. Her får Frederik Vesti også sine første Formel 1-omgange for Mercedes.

DANKE, SEB

Hele weekenden var præget af at Abu Dhabis Grand Prix var Sebastian Vettels afskedsløb. Den populære tysker blev hyldet overalt, og han stillede i løbet op med en special-hjelm med teksten ’The Final Lap’. Seb Vets eget farvel-arrangement til vennerne i paddocken var en løbetur lørdag aften.

RACE NIGHT MED TO GANGE MAGNUSSEN

Grand Prix Tours´ sidste Race Night I 2022 blev afholdt fredag aften på Radisson Blu Hotel i Dubau Media City. Med på scenen havde jeg Jan Magnussen og søn: Luca Magnussen, der er i gang med en lovende gokart-karriere, fortalte om planerne for at køre i hjulsporene af Big Mag og K-Mag. Skal vi allerede reservere kælenavnet L-Mag til ham?