+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Max’ Masterclass

Max' Masterclass

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Austin

Max Verstappen understregede med et stærkt løb på Circuit of the Americas, at han er en virkelig værdig verdensmester 2022. Undervejs til sejren var han i nærkamp med både Charles Leclerc og Lewis Hamilton, men han holdt hovedet koldt, og i en af de sjældne 2022-weekender, hvor Red Bull-raceren ikke nødvendigvis var feltets hurtigste, tog han sæsonens 13. sejr.

Med andenpladsen viste Lewis Hamilton, at han stadig kan drømme realistiske drømme om at vinde løb i 2022. Englænderen har vundet mindst et løb i alle sine hidtidige sæsoner, og på Circuit of the Americas var han i mål blot fem sekunder efter Verstappen.

Charles Leclerc måtte efter et motorskift starte helt nede på 11.-pladsen, og hans tredjeplads i mål understregede, at Ferrari havde en god weekend. Faktisk startede Carlos Sainz Jr fra pole position og hvis ikke George Russell havde losset spanieren ud af løbet allerede i første sving, kunne det være blevet en stor, italienske eftermiddag på den texanske prærie.

Kevin Magnussen og Haas F1 Team scorede med niendepladsen de første point siden Østrigs Grand Prix. Danskeren leverede et strålende løb, der understregede hvor meget han har udviklet sig som Formel 1-kører: Han formåede at holde liv i sine dæk længere alle andre, og hans modige et-stops strategi gav bonus.

Og de gode Haas-nyheder stopper ikke der: Torsdag annoncerede teamet en flerårig sponsoraftale med MoneyGram, der ifølge teamchef Guenther Steiner vil bringe Magnussen og co helt op til budgetloftet.

Red Bull er kommet under pres fra Mercedes og Ferrari. Magnussen og Haas er i fremgang.

What´s not to like?

Vi ses til Race Night I Abu Dhabi, hvor Jan Magnussen er med som gæstestjerne.

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA AUSTIN

Formel 1-journalist Peter Nygaard med de alternative nyheder, du kun ser hos Grand Prix Tours.

BBQ HOS HAAS

Haas F1 Team havde en travl torsdag: Klokken 12 holdt de pressemøde om deres nye titelsponsor MoneyGram, 15.35 var både Kevin Magnussen og Mick Schumacher med på det officielle FIA-møde og klokken 18.00 inviterede de på BBQ i paddocken.

WILLIAMS I STARS AND STRIPES

Williams-teamet ejes i dag af den amerikanske kapitalfond Dorilton. Det blev markeret på hjemmebanen i Austin, hvor teamet annoncerede at deres unge, amerikanske juniorkører Logan Sargeant, der i år kører Formel 2, bliver fast kører i 2023. Sargeant fik sine første offcielle Formel 1-kilometer i Nicolas Latifis bil i FP1-træningen.

ANDRETTI I SVING-KLUBBEN

Mario Andretti, der vandt VM 1978 for Lotus, kom i weekenden med i den eksklusive klub af racerkørere, der har fået et sving opkaldt efter sig: Sving 20 på Circuit of the Americas hedder fremover ’The Andretti’. Den 82-årige racer-legende var selv med til indvielsen af det ’nye’ sving.

ANDRETTI I McLAREN

Mario Andretti - som nævnt 82 år gammel - fik i ugen op til USA´s Grand Prix mulighed for at prøve en moderne Formel 1-bil. McLaren lånte ham en MP4/28 (årgang 2023) til en håndfuld omgange på Laguna Seca-banen i Californien. ”Den kørte i det store og hele som jeg havde forventet,” sagde den über-cool racer-bedstefar, der fik yderligere en håndfuld omgange på Circuit of the Americas.

TIL SALG: KEVINS UNDETRRØJE

Hvis man er hurtig, man kan købe den brandhæmmende undertrøje, Kevin Magnussen kørte med i Austin. Eller hans støvler. Eller en showcar-version af den Williams-Renault Jacques Villeneuve vandt VM i tilbage i 1997! Det foregår alt sammen på en officielle hjemmeside https://auctions.f1authentics.com. Auktionen slutter tirsdag!

PEDRO ER BLEVET AMBASSADØR

Pedro de la Rosa, der fra 1999 til 2011 kørte Formel 1 for teams som McLaren, Sauber-BMW og Jaguar, er blevet udnævnt til ambassadør for Aston Martin-teamet. Jobbet indebærer blandt andet, at den 51-årige spanier skal hjælpe teamets nye juniorprogram og varetage en række PR-opgaver. De la Rosa bliver dermed igen kollega med landsmanden Fernando Alonso, som han også arbejdede sammen med hos McLaren.

MASERATI ÆRER MARIA TERESA

Maserati har præsenteret to special-versioner af deres Ghibli- og Levante-modeller, der skal ære Maria Teresa di Filippis. Den italienske racerkører blev i 1958 den første kvinde, der deltog i Formel 1-VM, da hun kørte en håndfuld løb i sin private Maserati 250F.

ED SHEERAN OG GREEN DAY SENDER USA TIL TOPS

USA´s Grand Prix havde med Green Day (fredag) og Ed Sheeran (lørdag) årets hidtil stærkeste koncert-lineup. Nu venter vi spændt på om sæsonfinalen i Abu Dhabi kan toppe Austin: Foreløbig har Abu Dhabi annonceret Swedish House Mafia (fredag) og Kendrick Lamar (lørdag), men søndagens hovednavn holdes stadig hemmeligt.

RACE-NIGHT MED OVERRASKELSE

Grand Prix Tours Race Night på Drury Inn & Suites var godt i gang da vi blev gate-crashet af…Jan Magnussen. Den tidligere Formel 1-kører, der også har familiemæssige relationer til en af de nuværende kørere på gridden, diskede op med masser af insight og røverhistorier.