+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Spændende aften i Marina Bay

SPÆNDENDE AFTEN I MARINA BAY

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Marina Bay

Max Verstappen havde en af sine få off-weekends i Singapore – og det sikrede de mere end 100.000 gæster (inklusiv en god håndfuld fra Grand Prix Tours!) på Marina Bay-banen et underholdende løb.

Starten måtte på grund af en heftig byge udsættes mere end en time, og da de røde lygter slukkede, var det Sergio Perez (Red Bull) der tog føringen foran Ferrari-kørerne Charles Leclerc og Carlos Sainz Jr.

Selvom mexicaneren holdt føringen resten af aftenen, var der sjældent et roligt øjeblik på den regn-glatte bane. Der var flere safetycar-perioder – både virtuelle og bag Bernd Mayländer – en flok kørere i barrieren og en Max Verstappen, der kæmpede heroisk.

Hollænderen var løbet tør for benzin på sin afgørende kvalifikations-omgang, og startede derfor hele nede fra ottendepladsen. Herfra har han tidligere vundet løb, men på en bane, hvor det var svært at overhale og hvor han sjuskede mere end normalt, blev det kun til en syvendeplads i mål. 

Det betyder, at han nu kan sikre sig VM-titlen 2022 i den kommende weekend i Japan. Her er Red Bull´s motorpartner Honda på hjemmebane (der ejer faktisk Suzuka!), så det vil være et passende sted at fejre endnu et verdensmesterskab.

Lewis Hamilton kvalificerede sig som nummer tre, men havde også en atypisk, sjusket aften, og kom blot i mål på niendepladsen. I den stærkt forbedrede Mercedes har han nu fem løb til at holde liv i en bemærkelsesværdig statistik: Han har lige siden sin debut i 2007 vundet mindst et grandprix om året.

Kevin Magnussen og Haas F1 Team imponerede med en stærk niendeplads under kvalifikationen, men allerede på første omgang ramlede danskeren sammen med Max Verstappen, og det kostede alle chancer for point.

Aston Martin havde til gengæld en god weekend, og med både Lance Stroll og Sebastian Vettel i top-10 gik de forbi Haas i konstruktør-VM. Et enkelt point til Pierre Gasly sendte Alpha Tauri op på siden af Magnussens hold, så det er tydeligt, at Haas F1 Team er under pres: Der skal point på VM-kontoen – eller risikerer de at rykke ned som nummer ni og næstsidst i VM.

Next stop Suzuka!

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA MARINA BAY

Formel 1-journalist Peter Nygaard med de alternative nyheder, du kun ser hos Grand Prix Tours.

NY KONTRAKT TIL HAMILTON OG RUSSELL

Mercedes-teamet tog en lille omvej, inden de ankom i Singapore. Lewis Hamilton, George Russell og teamchef Toto Wolff mellemlandede i Kuala Lumpur, hvor de besøgte Petronas´ hovedkvarter i Petronas Towers. Det malaysiske olieselskab har i mange år været sponsor og partner for teamet, og ved besøget forlængede parterne kontrakten for yderligere en årrække.

FAN-DAG I KUALA LUMPUR

Petronas benyttede Mercedes-kørernes besøg til at arrangere en fan-dag i Kuala Lumpur, hvor tusindvis af lokale Formel 1-fans kom (relativt!) tæt på Lewis Hamilton og George Russell. Malaysia var med et løb på Sepang-banen ved Kuala Lumpurs internationale lufthavn med i Formel 1-kalenderen fra 1999 til 2017, og arbejder på at comeback.

DANNI RIC TIL NASCAR?

Det ser efterhånden sort ud med Daniel Ricciardos chancer for at sikre sig et sæde i Formel 1-VM 2023. Løsningen kan blive et sabbatår - som han måske kan tilbringe i den amerikanske NASCAR-serie? Trackhouse Racing - det team der for nylig indsatte Kimi Raikkonen i NASCAR-løbet i Watkins Glen - er angiveligt klar med en bil til australieren.

FITTI KOM IKKE I SENATET

1972- og 74-verdensmesteren Emerson Fittipaldi stillede i sidste uge op til det italienske parlamentsvalg. Brasilianeren var kandidat for partiet Fratelli Italia og kæmpede for en plads reserveret til sydamerikanere bosat i Italien. Selvom Fratelli Italia fik massiv fremgang, var det ikke nok til at sende Fittipaldi i parlamentet.

NYT JOB TIL JAKOB

Den danske ingeniør Jakob Andreasen, der i Formel 1 arbejdede for Williams, McLaren og Force India, er udnævnt til teknisk chef for sportsvogns-teamet United Autosport. Det engelske team, der blev grundlagt af den nuværende McLaren-chef Zak Brown, har været tophold i LMP2-klassen i Le Mans de seneste år. Jakob Andreasen har de seneste år arbejdet for Toyotas Hypercar-team i sportsvogns-VM.

30 LØB I FORMEL 1-VM 2023

Formel 1-kalenderen for 2023 er (endelig!) klar - og den indeholder 30 løb! Men bare rolig - det er fordelt på ’kun’ 24 weekends. Ved seks af de 24 løb skal der lørdag afvikles sprintløb for at afgøre startplaceringerne til søndagens grandprix. FIA har endnu ikke afgjort hvilke seks grandprixer, der skal beriges med sprintløb. I denne sæson er der tre sprintløb - i Imola, Spielberg og Sao Paulo.

HVAD SKER DER I KINA?

Kinas Grand Prix har fået datoen 16. april I 2023-kalenderen. Det er dog stadig usikkert om løbet gennemføres: Covid-19 virussen hærger stadig i Kina og medfører ofte nedlukninger af millionbyer. En definitiv beslutning om Kinas Grand Prix ventes i løbet af oktober; eventuelt i forbindelse med kommunistpartiets partikongres, der starter d. 16. i Bejing.

SKAL DU MED TIL BAHRAIN?

Mens der er usikkerhed om Kinas Grand Prix, er der ingen tvivl om at 2023-sæsonen starter i Bahrain 5. marts. Årets første løb er altid en speciel oplevelse - ikke mindst for Haas F1 Team-fans: Kevin Magnussens hold har tradition for at starte sæsonen i topform. Skal du med på ørken-udflugt? Grand Prix Tours har en spændende tur til Bahrains Grand Prix.

RACE LUNCH PÅ MEXICANSK (NU MED REGNVEJR!)

Det alternative program i Singapore betød at Grand Prix Tours traditionelle Race Night blev ændret til ’Race Lunch’: Vi mødtes lørdag ved frokosttid på den mexicanske restaurant El Mero i hyggelige Chijmes. En hyggelig time med tortillas, nachos og andre mexicanske lækkerier i blandet Formel 1-snak. Godt vi sad i tørvejr - under frokosten brød noget der mindede om monsunregn ud over Singapore.