+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Den Stejlende Hingst vinder på Den Røde Tyrs hjemmebane

Den Stejlende Hingst vinder på Den Røde Tyrs hjemmebane

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Spielberg

For lidt over en uge siden truede Formel 1-VM 2022 med at udvikle sig til en Max Verstappen walk-over. Den hollandske Red Bull-kører havde i seks grandprixer siden Europa-premieren i Imola scoret fem sejre og en tredjeplads.

Men på bare en uge vandt Ferrari både i Silverstone og Spielberg, og nu er Den Stejlende Hingst begyndte at vrinske igen: Hvis Carlos Sainz Jr´s sejr i Silverstone til dels skyldtes Verstappens problemer, var Charles Leclerc simpelthen bare hurtigere end hollænderen i Spielberg.

Det tegner lovende for de to sidste løb inden sommerferien i Frankrig og Ungarn. Det virker som om Ferrari er kommet foran konkurrenterne når det gælder topfart – men det virker også som om motoren i den røde racere er presset til det yderste, for Sainz Jr udgik i Østrig med en bogstaveligt talt brændende motor.

Kevin Magnussen klagede også over motorproblemer, men reddede sig trods alt i mål på en ottendeplads. Hvis man tæller lørdagens sprint med, var det tredje løb i træk med VM-point til K-Mag, så det virker som om heldet er vendt for Haas F1 Team.

Og samtidig er Mick Schumacher endelig kommet op på danskerens niveau. Faktisk har tyskeren været hurtigste Haas-kører i de to seneste løb (men ikke i kvalifikationerne!), og jeg er spændt på hvordan Magnussen tager den nye udfordring op.

Det er noget vi taler om til Race Night i Frankrig om 14 dage, ik´?

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA SPIELBERG

Formel 1-journalist Peter Nygaard med de alternative nyheder, du kun ser hos Grand Prix Tours.

KVINDERNE INDTAGER FORMEL 1

En række teams har i de seneste måneder startet programmer, der skal sikre flere kvindelige medarbejdere. Samtidig er andelen af kvindelige TV-seere steget markant: På verdensplan udgjorde kvinde i 2017 10 procent af Formel 1´s TV-seere – i dag handler det om 18 procent.

MATHIAS LAUDA KØRTE FAR NIKI´s FERRARI

’Legends Parade’ er blevet en kær tradition ved Østrigs Grand Prix. Hvert år udvælger arrangørerne i Spielberg et tema, og i år var det ’legendariske Formel 1-biler’. Paraden var en lækkerbisken for Formel 1-nørder – de udvalgte biler var: Ferrari 312B3 (1974 – oprindeligt kørt af Niki Lauda; nu med hans søn Mathias bag rattet), Lotus 79 (1978), Brabham BT52 (1983), Benetton B192 (1992), Williams FW25 (2003) og Red Bull RB8 (2012).

FORMEL 1 2023 STARTER I BAHRAIN

Den officielle VM-kalender for 2023 lader vente på sig, men fra sædvanligvis velunderrettede kilder hører jeg, at det er planen at starte sæsonen i Bahrain 5. marts. Herefter følger Saudi Arabien 19. marts og Australien 26. marts.

KØB DIN EGEN FORMEL 1-RACER

Ældre Formel 1-biler handles flittigt, men en bil fra den aktuelle sæson er sjældent på markedet. Men nu kan du købe en 2022 Alfa Romeo C42 og lege Valtteri Bottas eller Guanyu Zhou (minus kolbøtter) hjemme i stuen. Bilen, der er en såkaldt showcar uden motor/gearkasse, er til salg hos F1 Authentics (www.f1authentics.com), hvor man kan forespørge om prisen. Interesserede kan eventuelt se bilen i stormagasinet Selfridges i London.

FORMEL 1-MUSEUM PÅ VERDENSTURNE

I starten af 2023 vil en ny, officiel Formel 1-udstilling starte en verdensturne, der efter planen skal tage op til otte-ni år. ’Formula 1 Exhibition’, der på spektakulær vis fortæller sportens historie, vil besøge to-tre storbyer om året. Første stop på verdensturneen er planlagt i Madrid.

SIR HAMILTON RESPEKTERER SMYKKELOVEN

Formel 1-foråret 2022 har været præget af en diskussion om ’smykkeloven’ – en bestemmelse i reglementet, der forbyder kørerne at bære smykker/piercinger i bilen. Multi-piercede Lewis Hamilton har hævdet, at han ikke uden videre kunne fjerne sin næse-diament, og lænede sig derfor op ad en udelukkelse. Men nu har Sir Lewis åbenbart fundet en løsning, og diamanten er afmonteret.

PIQUET FOR RETTEN

Nelson Piquets udtalelser om Lewis Hamilton (inklusive n-ordet) kan nu ende i en brasiliansk domstol. Tre medlemmer af det brasilianske parlament har bedt statsadvokaten om at undersøge, om Piquet kan dømmes for diskrimination. ”Racisme skal bekæmpes på alle niveauer,” siger social-liberale Taliria Petrone.

FORMEL 1 I TORINO

I ugen op til Italiens Grand Prix afholdes der en stor motorsports-festival i Torino. ’Autolook Week Torino’ vil blandt andet byde på paradekørsel med Formel 1-biler (7. september), MotoGP-motorcykler (8. september) og WRC-rallybiler (9. september).

RACE NIGHT I CAMPEN

Grand Prix Tours camp lå lige klos op ad Red Bull Ring, og selvfølgelig var det her, der blev holdt Race Night lørdag aften. Ole Schack var gæstestjerne – en verdensmester-mekker, godt vejr, hyggeligt selskab. Og grill-pølser! What´s not to like?