+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Katastrofe for Ferrari

Katestrofe for Ferrari

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Baku

Azerbaijans Grand Prix afgjorde ikke VM 2022 og der er stadig 14 løb tilbage. Men løbet i Baku var alligevel en katastrofe for Ferrari, for både Charles Leclerc og Carlos Sainz Jr udgik. Nu er det op ad bakke for Den Stejlende (Haltende?) Hingst i kampen mod de Røde Tyre.

For da Ferrari´erne først var væk, kunne Max Verstappen og Sergio Perez køre deres Red Bull-racere til en komfortabel 1-2-sejr, der også bragte Petez op på den samlede andenplads efter teamkammeraten Verstappen.

Leclerc udgik på grund af motorproblemer og årsagen til at Sainz stoppede blev beskrevet som hydraulikproblemer. Også Kevin Magnussen blev ramt af Ferrari-sygen, for han stoppede med rygende motor efter at have stået for en række af eftermiddagens  bedste overhalinger.

Så her står Formel 1-VM efter Azerbaijans Grand Prix og med kun seks til Canadas Grand Prix i Montreal: Med Red Bull solidt i front og Ferrari i problemer.

Og en Kevin Magnussen, der kæmper heroisk, men får meget lidt ud af det. Den gode nyhed er, at Haas-raceren har farten – nu mangler ’bare’ pålideligheden. Og heldet…

Dét havde Frederik Vesti til gengæld, da han vandt sprintløbet i Formel 2. Ham, K-Mag, de røde tyre, Den stejlende hingst og selvfølgelig Grand Prix Tours´ ekspertpanel kan I opleve til de kommende Race Nights i Østrig og Frankrig.

På gensyn!

azerbajdsjans grand prix

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA MONTE CARLO

Formel 1-journalist Peter Nygaard med de alternative nyheder, du kun ser hos Grand Prix Tours.

HAMILTON BAG HOLLYWOOD-FILM

Apple Studios har afsløret planer om en kommende spillefilm i Formel 1-miljøet. Brad Pitt skal spille hovedrollen, og film-crewet er det samme, som stod bag den seneste TopGun film. Lewis Hamilton er med på holdet som rådgivende producent. Filmen, der angiveligt har et budget på en milliard kroner, handler om en tidligere Formelk 1-kører, der gør comeback for at hjælpe en ung teamkammerat.

GILLES OG DIDIER

Mere filmnyt: Et engelsk produktionsselskab er i gang med en dokumentarfilm om Gilles Villeneuve og Didier Pironi. De to Ferrari-kørere var bedste venner i 1982, men venskabet sluttede brat, da Villeneune følte Pironi snød ham for sejren i San Marinos Grand Prix. 14 senere blev Villeneuve dræbt på Zolder-banen og et par måneder senere sluttede Pironis Formel 1-karriere med en crash i Hockenheim.

DRIVE TO SURVIVE FORTSÆTTER

Og for lige at slutte ugens filmnyt: Netflix og Formel 1-organisationen er blevet enige om at fortsætte succes-serien Drive to Survive i endnu mindst to sæsoner. Serien er en stor el af baggrunden for Formel 1´s gennembrud i USA.

LAS VEGAS TIL THANKSGIVING

Formel 1´s store popularitet i USA betyder, at landet i 2023 får hele tre grandprixer. Circuit of the Americas udenfor Austin i Texas og den nye Miami Autodrome i Florida fortsætter, og får selskab af et nyt gadeløb i Las Vegas. Der er flere måneder til 2023-kalenderen annonceres, men det løb, der inkluderer en del af Las Vegas´ berømte The Strip, skal efter planen køres i Thanksgiving-weekenden (24.-26. november)

KONCERT-NYT

Arrangørerne af Singapores Grand Prix har annonceret hovednavnene til årets koncerter: Marshmello (fredag) Westlife (lørdag) og AGreen Day (søndag). Green Day spiller også fredag ved USA´s Grand Prix udenfor Austin, hvor Ed Sheran er hovednavnet lørdag. I Abu Dhabi har man foreløbig kun annonceret Swedish House Mafia til fredags-koncerten.

VETTEL STØTTER LGBT+

Sebastian Vettel fortsætter sin støtte til LGBT+-miljøet. Inden Ungarns Grand Prix 2021 stillede han op til kørerparaden i en regnbuefarvet t-shirt, og inden løbet i Baku understregede han, at Formel 1 skal spille en rolle i kampen mod diskrimination. ”Vi kunne nægte at køre i lande, der ikke respekterer LGBT+-rettigheder. Men hvad ville det hjælpe? Så stod vi udenfor indflydelse. Det er bedre at komme til disse lande og kæmpe for rettighederne. Værdier og principper stoppes ikke af grænser,” sagde han.

ALPINE BAKKER VETTEL OP

Alpine-teamet har startet deres egen kampagne for LGBT+-rettigheder. Det franske team vil i juni, der er udnævnt til Pride Month, have regnbue-bemaling på deres biler. ”LGBT+-miljøet har savnet repræsentation og støtte i vores sport, og det skal ændres,” forklarer Alpine-teamchef Laurent Rossi.

MERCEDES BAKKER VETTEL OP

Også Mercedes markerer Pride Month: Ved løbene i juni – Baku, Montreal og Silvestone – er Mercedes-stjernen på bilernes front regnbue-farvet. Samtidig vil der være en ’Pride Star’ på Lewis Hamiltons og George Russells hjelme.