+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Perez vandt kaos-løb

Perez vandt kaos-løb

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Monte Carlo

Monacos Grand Prix blev et af den slags kaos-løb, som Formel 1 med jævne mellemrum byder på.

Efter en knastør og tropehed weekend trak skyerne sammen over det lille fyrstendømme samtidig med at bilerne blev trillet frem på gridden. 10 minutter før start begyndte det at regne, og starten blev udskudt for til sidst at finde sted bag safety-car, inden det kort efter blev afbrudt, da regnen tog til.

Da løbet for anden gang startede bag safety-car´en var banen stadig våd.

Red Bull´s Sergio Perez kaldes ofte for ’dæk-hviskeren’, for han er bedre til at passe på sine dæk end alle andre. Den evne og en heldig hånd i det strategiske spil sendte føringen i hænderne på mexicaneren, der var på vej til en flot sejr, da Mick Schumacher crashede dramatisk. Haas-raceren brækkede over i to dele, og tyskeren var heldig at slippe uskadt fra det voldsomme sammenstød med barrieren.

Løbet blev endnu en gang stopper, og da det genoptaget, forsvarede Perez flot sin føring i mål. Carlos Sainz Jr understregede med andenpladsen, at det var andenkørernes dag i Monte Carlo.

Kevin Magnussen var på vej mod VM-point, da han fik motorproblemer og måtte udgå, og det er efterhånden frustrerende længe siden Haas-teamet har scoret VM-point.

Efter løbet indgav Ferrari protest mod begge Red Bull-kørere for ikke at køre korrekt ud af pitten. Protesterne blev sent søndag aften afvist, men de understreger hvor hårdt der kæmpes om Formel 1-VM 2022 – her bruges alle våben!

Nu venter endnu en gadeløb i Baku, hvor Ferrari-motorerne – også dén i Kevin Magnussens Haas – ser ud til at blive den afgørende faktor.

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA MONTE CARLO

Formel 1-journalist Peter Nygaard med de alternative nyheder, du kun ser hos Grand Prix Tours.

SAINZ JR SCORER

Onsdag før grandprixet stillede Formel 1-kørernes all-star fodboldhold op i en velgørenhedskamp på stadion i Monte Carlo. Blandt de aktive kørere var Charles Leclerc, Carlos Sainz Jr, Pierre Gasly og Fernando Alonso med på Formel 1-holdet, der også havde plads til old-boys som Mika Hakkinen, David Coulthard og Kimi Raikkonen. Kampen mod Star Team for the Children (med stjerner fra andre sportsgrene) sluttede 3-3 efter to sene mål af Sainz Jr.

KVYAT NEDLÆGGER F1-BOSS

Den tidligere Formel 1-kører Daniil Kvyat var på Star Team for the Children og havde et voldsomt sammenstød med Formel 1-kørernes keeper, Formel 1-chefen Stefano Domenicali. Uheldet kostede Formel 1-bossen et par ødelagte briller.

DER ER STADIG SKUD I BERNIE

Bernie Ecclestone, der for et par år siden blev far til lille Ace, blev i dagene op til Monacos Grand Prix anholdt i en lufthavn i Brasilien. Sikkerhedspersonalet fandt en revolver i den 91-årige eks-Formel 1-chefs taske, og han blev tilbageholdt indtil han havde betalt en bøde. Ecclestone, der naturligvis fløj med privatfly, hævdede at han ikke viste revolveren var kommet med i tasken.

DERFOR ER ALBON RØDHÅRET

Alexander Albon er de seneste uger blevet rødhåret. Den nye hårfarve kom da Albon op til Australiens Grand Prix besøgte et børnehjem i sit hjemland Thailand, der drives af Williams-chef Jost Capitos bror, Volker. Her er alle børnene Liverpool-fans, og de spurgte, om de måtte farve Albons hår i klubbens farver. Wiliams-køreren var med på ideen, der nu har spredt sig til andre medlemmer af teamet og hårfarvningen hjælper med at samle penge ind til det gode formål.

DER ER PENGE I BOTTAS´ BARE R…

Valtteri Bottas har også fundet en alternativ måde at samle penge ind til velgørende formål. Finnen var efter Miamis Grand Prix på ferie med kæresten Tiffany Cromwell i Colorado. Her tog Tiffany et billede af finnens bare bagdel, de han svømmede i en flod udenfor Aspen. Billedet skabte enorm interesse på sociale medier, og der blev efterfølgende fremstillet en serie på 5000 prints. Billederne blev udsolgt på rekordtid og indbragte mere end 50.000 Euro til velgørenhed. ”Jeg fatter det ikke helt,” var Bottas´ kommentar.

SIR JACKIE STEWART FESTIVAL

Jackie Stewart, tredobbelt verdensmester og tidligere Formel 1-teamchef for blandt andre Jan Magnussen, har startet en stor festival. Sir Jackie Stewart Classic afvikles i weekenden 18.-19. juni på Thirlestane Castle i Skotland. Her udstilles masser af biler og memorabilia fra Stewarts flotte karriere. Festivalen skal samle penge ind til ’Race Against Demantia’ fonden, som Stewart grundlagde for få år siden.

INSPEKTØR SEB PÅ JAGT

Sebastian Vettel har efter sine indgående undersøgelser af konkurrenternes biler i parc ferme fået kælenavnet Inspektør Seb. Han levede op til navnet, da hans taske blev stjålet, mens han checkede ud af sit hotel efter Spaniens Grand Prix. Inspektøren fik resolut fat i en scooter, og jagtede via Find My-appen tyven. Han fik ikke fat i fyren, men fandt dg sine Apple EarPods. ”Tyven vidste åbenbart, at jeg kunne finde ham med app´en, og smed dem fra sig i en blomsterkrukke,” fortalte inspektør Seb i Monaco.

SMYKKELOVEN UDSAT

Håndhævelsen af ’Smykkeloven’, der forbyder Formel 1-kørere at bære smykker og piercinger i bilen, er blevet udsat en måned. FIA ville oprindeligt håndhæve forbuddet fra Monacos Grand Prix, men det var åbenbart for kort varsel for piercing-kongen Lewis Hamilton. Nu har FIA meddelt, at reglen først vil blive håndhævet fra 1. juli. Det er også besluttet, at vielsesringe ikke er omfattet af forbuddet.