+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Spaniens Grand Prix afgjorde på teknisk knockout

Spaniens Grand Prix afgjorde på teknisk knockout

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Montmelo

Så kom der balance i regnskabet: Efter Max Verstappens problemer i Bahrain og Australien, var det i Spanien Charles Leclercs tur til at udgå med tekniske problemer. Ferrari-køreren lå i front, da motoren mistede effekt, og så kunne Red Bull-kørerne styre resten af løbet.

Verstappen var en tur af banen, og Sergio Perez kunne have vundet, hvis ikke der var blevet udstykket en teamordre til fordel for hollænderen.

Med sejren – hans tredje i træk – overtog Verstappen føringen i VM, men I Spanien virkede det faktisk som om, han havde svært ved at følge med Leclerc. Det viser, at titelkampen mellem Verstappen og Leclerc bliver en gyser!

Spaniens Grand Prix viste også, at Mercedes nu har forbedret deres bil så meget, at de kan blande sig i topkampen. Det har været et langt, sejt træk for George Russell og Lewis Hamilton og titelchancerne er nok væk, men VM 2022 bliver fremover en trekamp mellem sportens største teams.

Bag de tro store er der også tæt kamp. Haas F1 Team var det eneste team, der mødte op på Circuit de Barcelona-Catalunya uden updates til deres bil, men med almindelig finjustering var det amerikanske team alligevel i stand til at få begge biler i Q3 under kvalifikationen med Kevin Magnussen på en flot ottendeplads.

Der var lagt i ovnen til nye VM-point, men et sammenstød med Hamilton allerede på første omgang ødelagde Magnussens løb.

Han mente, at Hamilton kunne have undgået sammenstødet, men dommerne mente, at der var tale om en ’racing incident’ og jeg er helt enig: Magnussen var ikke uden skyld i sammenstødet.  

Mick Schumacher i den anden Haas skuffede – igen. Den unge tysker havde ellers en fornuftig kvalifikation og en flot første omgang, hvor han faktisk udfordrede teamkammerat Magnussen. Men resten af eftermiddagen faldt han ned gennem feltet, og det virkede som om han ikke for alvor kæmpede for sine placeringer. I hvert fald ikke på den måde Magnussen slås for hver eneste meter!

Hvis Haas skal etablere sig i toppen af midterfeltet, skal teamet havde to kørere, der scorer point.

Det har man ikke i øjeblikket – over til dig, Guenther Steiner.

Next stop Monaco!

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA MONTMELO

Formel 1-journalist Peter Nygaard med de alternative nyheder, du kun ser hos Grand Prix Tours.

LAUDA-STATUE HOS McLAREN

McLaren afslørede i ugen op til Spaniens Grand Prix en bronzestatue af Niki Lauda i hovedkvarteret i Woking. En af teamets medejere, Mansour Ojeh, der døde sidste år, startede en serie med statuer, og Lauda følger efter McLaren-grundlægger Bruce og Ayrton Senna.

LATIFI GRINER AF RYGTER

I dagene op til Canadas Grand Prix rapporterede en ellers anerkendt canadisk journalist, at Nicolas Latifi med omgående virkning ville blive afløst af Nyck de Vries i Williams-teamet. ”Da jeg så historien, kunne jeg bare grine – jeg er her endnu,” sagde Latifi i Montmelo. De Vries kørte godt nok Latifis bil i FP1-træningen, men det skete som et led i teamets udviklingsprogram. Alt tyder på at canadieren fortsætter i teamet resten af året – men næppe i 2023.

SPIONAGE-RYGTER

Den update Aston Martin havde med til Spanien lignede i høj grad Red Bulls 2022-model. Faktisk så meget, at FIA nu undersøger sagen. Baggrundsoplysning: Syv Red Bull-ingeniører – anført af aero-chef Dan Fallows – har indenfor den seneste måneder skiftet til Aston Martin.

ALONSO: ”INKOMPETENTE DOMMERE”

Fernando Alonso blev i Miami idømt en fem-sekunders straf for at køre udenfor banen. Det imponerede ikke den erfarne spanier: ”Det var unfair – dommerne var simpelt hen inkompetente,” klagede han i Spanien. Til info: Kører-repræsentanten i dommerpanelet i Miami var den tidligere Indycar-mester, Indy 500-vinder og Formel 1-kører (1983) Danny Sullivan.

LOTTO-GEVINST TIL VETTEL

Sebastian Vettel er stor fan af Eintracht Frankfurt og var i Spanien stadig høj af lykke efter klubbens sejr i Europa League-finalen over Glasgow Rangers. ”Det er som at vinde i Lotto,” jublede den tidligere verdensmester.

LECLERC VIL TÆNKE SIG OM

Charles Leclerc prøvede i ugen op til Spaniens Grand Prix en af Niki Laudas 1974-Ferrari´er. Turen sluttede med en crash, der var forårsaget af en ødelagt bremseskive. Leclerc slap uskadt fra det relativt udramatiske møde med autoværnet, men siger nu: ”Jeg vil tænke mig grundigt om en ekstra gang inden jeg igen sætter mig ned i en historisk F1-racer.” Hans teamkammerat Carlos Sainz Jr udtrykker sig mere tydeligt: ”Så længe vi kæmper om VM vil jeg ikke tage den slags risici.”

NYT LAVPUNKT

Det sædvanlige medie-cafeteria på Circuit de Barcelona-Catalunya blev i weekenden omdannet til VIP-loge, og sultne journalister blev henvist til et kedeligt, alt for varmt lokale på den anden side af banen. Hvor menuen (stort ord for et håndfuld donuts og en selvdød sandkage!) nåede et nyt lavpunkt i F1-historien.

RACE NIGHT I SANTE SUSANNA

Grand Prix Tours´ Race Night på Hotel Florida Park I Santa Susanna blev en kæmpe succes. Jan Magnussen var gæstestjerne, og hotellets poolområde var omdannet til et gigantisk racerparty. Inklusiv en kage, der var en dessertkonge værdig!