+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

En klassisk Formel 1 sæson!

En klassisk Formel 1 sæson!

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Miami Gardens

Ferrari er hurtigst under kvalifikationen – men når det gælder hele distancen, er Max Verstappen og Red Bull stadig bedst.

Dét beviste den flyvende hollænder på den nye Miami International Autodrome. Fra tredje startposition efter Ferrari-kørerne Charles Leclerc og Carlos Sainz Jr gik Verstappen hurtigt i front, og selvom en safetycar-periode kort før mål skabte ny spænding, sikrede Red Bull-køreren sig en solid grandprix-sejr.

Bag Red Bull og Ferrari, der varmer op til en sæson fyldt med nærkampe, er Mercedes ved at komme op i fart. Nej – de kan stadig ikke true de to topteams anno 2022, men Lewis Hamilton og George Russell nærmer sig – og det understreger at vi er i gang med en klassisk Formel 1-sæson.

Kevin Magnussens løb blev ødelagt allerede under kvalifikationen, da radiokommunikationen brød sammen. Uden bulletiner fra pitten var det umuligt at sikre sig en fornuftig startposition, og selvom han kørte et godt løb og på et tidspunkt kæmpede om VM-point, endte det hele i frustrationer og småsammenstød.

Men fortvivl ikke: K-Mag og Haas-raceren hører stadig til i top-10, og det tror jeg på, bliver bevist allerede om 14 dage i Spanien. Her er det lagt op til nye VM-point til Magnussen, og samtidig har vi en af årets største Race Nights aftenen før løbet. Her dukker Jan Magnussen også op, så Grand Prix Tours´ gæster er stensikre på at være klædt optimalt på til Spaniens Grand Prix.

På gensyn i Santa Susanna! 

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA HARD ROCK STADIUM

Formel 1-journalist Peter Nygaard med de alternative nyheder, du kun ser hos Grand Prix Tours.

KØRERNE PÅ SCENEN TIL ÅBNINGS-KONCERT

Miamis første grandprix startede allerede onsdag med en kæmpe åbningsfest, hvor DJ Kygo var hovednavnet. For de mange tusinde tilskuere var det dog Formel 1-kørerne, der også kom på scenen, der stjal showet.

LEWIS OG BRADY SPILLER GOLF

Op til løbet i Miami arrangerede urproducenten IWC Schaffhausen en VIP-golfturnering med Lewis Hamilton og den syvdobbelte Super Bowl-vinder Tom Brady som hovednavnene.

RED BULL BYGGER VERDENS HURTIGSTE…CYKEL

Red Bull har i samarbejde med den schweiziske cykelproducent BMC skabt verdens hurtigste racercykel. Den nye cykel, der er udviklet med samme CFD (Computationel Fluid Dynamics) programmer som Red Bull bruger til deres Formel 1-biler, har været tre år undervejs. Den flerdobbelte Tour de France-etappevinder Fabian Cancellara har været rådgiver på projektet.

SÅDAN KOM CHECO TIL MIAMI

Red Bull er altid friske til lidt sjov i gaden, og op til det første grandprix omkring Hard Rock Stadium arrangerede de et road-trip fra New York til Miami. Naturligvis i en af teamets aflagte Formel 1-biler. Præcis hvor langt han kørte vides ikke – men det var flere gode photo-shoots undervejs!

MAN MØDER SÅ MANGE ON THE ROAD

Det måske mest spektakulære øjeblik på Sergio Perez´ road-trip kom i Everglades sumpene, hvor han mexicaneren mødte en…aligator.

MORTEN PÅ SCENEN TIL GRANDPRIX-KONCERTEN

Miamis Grand Prix sluttede med en kæmpekoncert på banen, hvor über-DJ Tiesto var hovednavnet – godt bakket up af sin danske kollega MORTEN (med efternavnet Breum).

NY TALENTSPEJDER TIL ALPINE

Alpine-teamet har hyret Formel W-køreren Alice Powell som talentspejder og mentor. Powell, der er en af Storbritanniens mest succesrige kvindelige racerkørere, skal i første omgang fokusere på Abbi Pulling, der for nylig er optaget i teamets talentprogram. Pulling deltager ligesom sin mentor i Formel W-serien, der afviklede første runde af 2022-serien i Miami.

MARINA UDEN VAND

De lokale arrangører havde lagt et enormt arbejde i at få Miami International Autodrome til at lige en amerikansk filial af Monte Carlo. I det lille fyrstendømme er de store både i havnebassinet en del af charmen, og det forsøgte man i Miami at leve op til ved at placere en håndfuld lystyachter på en underlag af…spånplader der var malet som vand. Lyder det van(d)vittigt? Det fungerede faktisk OK.