+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Peters update fra Emilia Romagnas GP

Peters update fra Emilia Romagnas GP

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Imola

Emilia Romagna´s Grand Prix i Imola sluttede med en overlegen dobbeltsejr til Red Bull med Max Verstappen og Sergio Perez.

Resultatet understreger, hvor uforudsigeligt Formel 1-VM 2022 er: For 14 dage siden i Melbourne var Ferrari med Charles Leclerc overlegen – nu er det pludselig Red Bull, der dominerer.

Der er dog også faktorer, der ikke ændrer sig. For eksempel at Mercedes er langt fra det niveau, der fra 2014-21 sikrede dem historiske otte VM-titler i træk. En bil, der langt fra opfører sig som forventet, og en motor, der pludselig er markant svagere end både Ferraris og Hondas V6´ere, ser allerede nu ud til at have ødelagt Lewis Hamiltons drøm om endnu et verdensmesterskab.

Og i øvrigt interessant at George Russell er ved at etablere sig som Mercedes´ bedste kort.

Kevin Magnussen og Haas F1 Team er en anden konstant. Danskeren er konstant med i toppen af midterfeltet, og i Imola scorede han point både i sprint-løbet og i selve grandprixet.

Fjerdepladsen i kvalifikationen viste, at K-Mag nu er en reel bejler til en plads på podiet!

Nu følger Miami Grand Prix omkring Hard Rock Stadium og så er det tid til et af Grand Prix Tours sæson-highlights: Spaniens Grand Prix på Circuit de Barcelona-Catalunya.

Vi ses vel til Race Night i Santa Susana?

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA ALBERT PARK

Formel 1-journalist Peter Nygaard med de alternative nyheder, du kun ser hos Grand Prix Tours.

Golden Girls i medie-centeret – næsten

Den eksklusive Paddock Club delte indgang med medie-centeret i Imola. Det betød masser af kø på trapperne, når lettere ’tipsy’ Paddock Club-gæster på stilletter skulle hjem. Til gengæld kunne vi hver dag glæde os over en varm velkomst fra klubbens Golden Girls-værtinder.

Formel 1 – nu med solceller

Formel 1 kæmper en hård kamp for at få et grønnere image, og bilerne skal for eksempel køre på bio-brændstof om få år. I Imola satser man også på solenergi – hele taget på pitbygningen var dækket af solceller.

”Dansk” sponsor hos Alpha Tauri

Ziba Foods, der producerer bæredygtige, sunde fødevarer er ny sponsor hos Alpha Tauri. Ziba Foods afløser container-firmaet FlexBox, der blev grundlagt af Henrik Nielsen. De danske forretningsmand er også en af investorerne i Ziba Foods. ”Henrik er en kæmpe motorsport-fan,” siger Alpha Tauri-boss Franz Tost.

Sir Lewis i civil

Lewis Hamiltons ankomst til paddocken torsdag er altid imødeset med spænding. Kommer han i nederdel denne gang (det gjorde han i Tyrkiet sidste år!). I Imola var han omtrent civil i denne jeans-habit.

Sir Lewis køber Chelsea FC?

Måske forsøgte Sir Lewis med sit torsdags-outfit at ligne en fodbold-manager? I hvert fald forhandler han sammen med et konsortium, der også inkluderer tennis-stjerne Serena Williams, om at købe Premier League-klubben Chelsea FC.

Nu igen: F1-stjerne frastjålet ur

I juli blev Lando Norris frarøvet et Richard Mille-år til cirka 350.000 kroner, da han var på vej hjem efter EM-finalen i fodbold på Wembley i London. Op til løbet i Imola ramte omtrent samme skæbne Charles Leclerc: I Viareggio blev han frarøvet et andet Richard Mille-ur – denne gang til en værdi omkring to millioner kroner.

Red Bull på road-trip I Staterne

Red Bull´s event-afdeling har været på overarbejde: Som optakt til det kommende grandprix arrangerede man et road-trip til Miami. Her starter Sergio Perez turen i New York City.

Race Night indtager Rimini

Lørdag blev årets første europæiske Race Night afholdt på Hotel Tre Principe i Rimini. En hyggelig aften, hvor hotellets kok brillerede med en lækker tapas-buffet. Next Stop på Race Night-touren 2022: Lørdag aften før Spaniens Grand Prix i Santa Susana.