+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Magtskiftet er en realitet

Magtskiftet er en realitet

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Melbourne

Vi har oplevet et magtskifte i Formel 1. Efter mange år med Mercedes-dominans og en 2021-sæson, hvor tyskerne var i infight med Red Bull, er det nu Ferrari, der ligger i front.

Efter en spændende kvalifikation dominerede Charles Leclerc Australiens Grand Prix i Melbourne fra start til slut, og den unge monegasker har efter bare tre løb opbygget en solidt forspring i VM.

Mercedes var langt fra både Ferrari og Red Bull i Melbourne, men teamets har så store resurser, at de problemer, der plager deres 2022-model, nok skal blive løst. Om det sker tidsnok til at blande sig i titelkampen er tvivlsomt, men jeg er ikke i tvivl om at Lewis Hamilton og George Russell kommer til at kæmpe med om sejrene i det enkelte løb.

Red Bull er Ferrari´s farligste konkurrent lige nu, og selvom Leclerc var overlegen i Australien, tror jeg det er dagsformen der bliver afgørende i de kommende måneder. Max Verstappen afgiver ikke sin VM-titel uden kamp.

For Kevin Magnussen og Haas F1 Team var weekenden i Albert Park en skuffelse. Danskeren var sløj fredag, og teamets ingeniører fandt aldrig det optimale setup til Haas-raceren, der for blot 14 dage siden var den tredje hurtigste i feltet efter Ferrari og Red Bull.

Men ingen grund til panik: Haas og Magnussen regner med at bryde tilbage allerede ved Europa-premieren i Imola om 14 dage.

Det er også her, vi holder årets første Race Night – der bliver masser at snakke om lørdag aften i Rimini.

 

Glæder mig!

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA ALBERT PARK

Formel 1-journalist Peter Nygaard med de alternative nyheder, du kun ser hos Grand Prix Tours.

HVOR VAR KOLLEGAERNE?

Medie-centeret i Albert Park har plads til cirka 300 personer. I år var det voldsomt overdimensioneret – kun omkring 25 internationale journalister havde taget turen Down Under – alle andre valgte den (på alle måder!) billige løsning med at ’rapportere’ fra løbet hjemmefra.

PIASTRI: TILBAGE TIL RØDDERNE

Oscar Piastri ER det måske største talent i international racing netop nu (mester i både Formel 3 og Formel 2 i 2020-21). Han er på kontrakt hos Alpine, der vil indsætte ham i et par FP1-træninger senere på sæsonen. For at holde ham varm, bruger Alpine også den unge australier til diverse PR-events – i Melbourne blev han sendt ud på den lokale gokart-bane for køre mod en flok endnu yngre talenter.

PIASTRI MØDER FOOTIE-RØDDERNE

Mens han venter på Alonso eller Ocon snubler i badet, forsøgte Piastri sig torsdag i den australske nationalsport fodbold. Der var tale om endnu en Alpine PR-event, og australsk ’footie’ må ikke forveksles med hverken europæisk fodbold eller rugby: Det er vildere – langt vildere!

RICCIARDO VIN

Daniel Ricciardo benyttede sit hjemmebane-grandprix til at præsentere en serie vine under eget navn. Det vides ikke, om druerne på traditionel vis er trampet med bare tæer, men McLaren-køreren er som bekendt berømt og berygtet for at drikke champagne fra sin sure køresko. En vinkaraffel udformet som en sko indgår naturligvis også i sortimentet. Pris: Beskedne 3500,- kr.

SCHUMACHER SURFING

Haas er også kommet op på PR-beatet. Da Kevin Magnussen var sløj, måtte Mick Schumacher alene stå for teamets surf-event, hvor bølgerne gik højt (undskyld!)

GUENTHER HAR FØDSELSDAG

Magnussen var til gengæld med, da Haas-teamet i paddocken fejrede Guenter Steiners 57-års fødselsdag. Danskeren præsenterede sin yndlings-teamchef for en lækker kage, og for en gangs skyld var der ikke noget, der endte i håret.

PEREZ PRØVER SUPERCARS

Standardvogns-racing er stort i Australien, og det lokale Supercars Championship har en fast og populær plads på supportprogrammet til grandprixet i Melbourne. Red Bull er sponsor for et af de største teams, der gav Formel 1-kollega Sergio Perez en tur i deres Holden.

TILSKUER-REKORD

Som de ved hos Grand Prix Tours: Formel 1´s popularitet er eksploderet! Det blev understreget i weekenden, hvor der hen over i alt fire dage var omkring 420.000 tilskuere i Albert Park.