+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Super sæson

Super sæson

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Jeddah

2022 er efter to løb allerede Formel 1-sæsonen, der bliver ved med at give. Sæson-premieren i Bahrain var spændende – anden afdeling på Jeddah Corniche Circuit i Saudi Arabien endnu bedre!

Løbet blev en knivskarp kamp mellem Red Bull-Honda og Ferrari, hvor alle fire kørere var involveret. Mod slutningen skulle det hele afgøres mellem Max Verstappen og Charles Leclerc, og efter en hidsig in-fight og flere overhalinger, vandt hollænderen.

Jeg er sikker på Red Bull og Ferrari vil ligge i front igennem foråret, men jeg synes også, jeg så tegn på at Mercedes er ved at komme op i gear. Jo – de lå langt efter konkurrenterne i Jeddah, men de var tættere på end i Bahrain bare for en uge siden.

Mercedes har enorme ressourser, Lewis Hamilton er tændt på sit ottende verdensmesterskab og George Russel vil vinde sit første Grand Prix så hurtigt som muligt. Det ligner et tog, der ikke kan standes, og derfor kan VM 2022 blive en trebenet kamp mellem Red Bull, Ferrari og Mercedes.

Det fjerdebedste team lige nu? Det er faktisk Haas. Eller rettere sagt: Det er Haas med Kevin Magnussen. Danskeren har nemlig allerede sat Mick Schumacher i den anden side af teamgaragen på plads, og den unge tysker formår ikke at bakke Magnussen op. Jeg er ikke i tvivl om at tyskeren monster-crash under kvalifikationen skyldtes en oversatsning forårsaget af ønsket om at følge med Magnussen.

For Magnussen var det på mange måder en svær weekend: Han kendte ikke banen, tekniske problemer holdt ham i pitten under træningen, en ’låst’ nakke ødelagde kvalifikationen og i løbet smadrede en safetycar-periode hans strategi.

Alligevel sluttede han på niendepladsen.

Når man kommer ud af en weekend, hvor omtrent alt går skævt med to VM-point, er det verdensklasse!

Saudi Arabiens Grand Prx

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA JEDDAH

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra ørkenen i Saudi Arabien - Kun med GPT

BBQ-VELKOMST

Arrangørerne i Jaddah inviterede torsdag aften hele Formel 1-folket til en lækker BBQ-velkomst i paddocken. Her var masser af lokale specialiteter, men der var enkelte – mange! – der savnede en kold ølbajer. Den slags hører åbenbart ikke til en arabisk grillaften. Next stop Australia…

5-STJERNET MEDIE-CAFETERIE

Medie-cafeterierne på F1-touren er af meget svingende kvalitet. Monaco, der ellers er en kulinarisk højborg, ligger i bunden med selvdøde sandwiches (som angiveligt gemmes fra år til år!), og de arabiske løb topper. Saudi Arabien slog det ellers fremragende Bahrain-cafeteria med et mulehår – først og fremmest på grund af denne desser-buffet.

ALPINE MED KVINDER BAG RATTET

To lokale kvinder, Aseel Al Hamad, der sidder i bestyrelsen for landets automobilsportsforbund, og Abbi Pulling, der til daglig kører i Formel W og er tilknyttet Alpine Academy, fik torsdag mulighed for at køre en af Alpines E20-modeller ved et Road Show-arrangement i Saudi Arabiens hovedstand Riyadh. Det går stærkt i oliestaten: Det er kun fire år siden kvinder fik lov til at tage kørekort.

OOPS – SAGDE JEG DET?

Da Haas F1 Team præsenterede 2022-modellen i februar, var Kevin Magnussen meget langt fra Formel 1. Så langt, at han tillod sig at drille sit tidligere team – her er hans Instragram-kommentar til VF22´eren. Får uger senere tilføjede: ”This aged well”

MISSIL-ALARM

FP2-træningen blev forsinket 15 minutter efter et krydsermissil affyret fra Yemen ramte et olielager få kilometer fra Jeddah Corniche Circuit. Formel 1-ledelsen indkaldte i løbet af aftenen kørere og teamchefer til en række møder, der først sluttede ved 03-tiden lørdag. Det lykkedes de lokale myndigheder at overbevise alle om, at området omkring banen var sikret mod angreb, og weekenden fortsatte som planlagt. Det tog flere dage at slukke den omfattende brand i olielageret

HULKEN OG VIKINGEN: FREDEN ER BRUDT UD

Det er en af de legendariske bemærkninger i Formel 1-historien – K-Mag besked til Nico Hülkenberg efter Ungarn Grand Prix 2017: ”Suck My Balls”. Siden har de to kørere ikke talt sammen, men nu har Hulken brudt isen: Ved det årlige gruppefoto op til sæsonstarten kom han til at stå ved siden af danskeren, og hilste på ham med ordene: ”Suck My Balls”. Det synes Magnussen var OK-sjovt, og mere skulle der ikke til: Nu er Hulken og Vikingen blevet venner.

LAS VEGAS THANKS-GIVING

I de kommende uger kommer den officielle udmelding: USA får fra 2023 et tredje grandprix, der skal køres som natteløb i Las Vegas. Den nye gadebane vil inkludere en del af byens legendariske The Strip. Løbet er planlagt til Thanksgiving-weekenden; det vil sige 25.-26. november. Det bliver Las Vegas´ andet forsøg på at etablere sig i Formel 1-kalenderen: I 1981-82 blev der kørt på bane bag Ceasars Palace.

TIDLIGERE UDENRIGSMINISTER PÅ BESØG

Danmark tidligere udenrigsminister Anders Samuelsen var gæst hos Kevin Magnussen og Haas F1 Team. Samuelsen er i dag direktør for UV Medico, der producerer UV-lamper, der blandt andet virker mod corona-virus.