+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Så er vi i gang!

Så er vi klar i gang!

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Sakhir

Formel 1-VM 2022 startede med et brag af et race, der varsler nye tider i verdens hurtigste sport.

Bahrains Grand Prix sluttede med en dobbeltsejr til Ferrari med Charles Leclerc først over stregen foran Carlos Sainz Jr. Det er tydeligt, at det italienske team har bygget en rigtig god bil til det nye reglement, men endnu mere imponerende er den styrke Ferrari-motoren viser.

Jeg tror Ferrari-motoren, der ikke for særligt længe siden var den svageste i feltet, nu er den stærkeste. Det var ingen tilfældighed, at Ferrari-kunderne Haas og Alfa Romeo begge scorede deres bedste resultat i umindelige tider i Bahrain..

Max Verstappen kæmpede med Leclerc gennem næsten hele løbet, så det er ikke fordi Red Bull pludselig er overhalet af Ferrari. Men det var bemærkelsesværdigt, at både Verstappen og Sergio Perez begge udgik kort før mål. Et tegn på, at Red Bull og Honda nu må presse teknikken mere end tidligere? Jeg tror det.

Mercedes er åbenlyst i krise. OK – de fik en tredje- og en fjerdeplads med fra Bahrain, men omgangstiderne var sjældent i klasse med Ferrari og Red Bull. Det skal nok komme, for Mercedes har resurserne til at løse problemerne, men det vil tage tid – og så kan Ferrari eller Red Bull have opbygget et VM-forspring, der bliver svært at indhente.

Og så var der Kevin Magnussen. Han præsterede et af Formel 1-historiens største comebacks. Efter halvandet år udenfor sporten kom han med minimal forberedelse tilbage til Haas-teamet – og etablerede sig omgående som ’best-of-the-rest’ efter de tre storhold.

Undervejs leverede han et af karrierens bedste løb, og med det humør, der præger danskeren, den optimisme, der løfter hele teamet og den fart, der er i VF22´eren, ligger der masser af point og venter på K-Mag og Haas i de kommende uger.

Jeg glæder mig derfor allerede vildt til vores næste Race Night, der finder sted i forbindelse med Imola-grandprix´et. Der bliver meget at tale om!

Bahrains Grand Prix - Le Clerc vinder

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA SAKHIR

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra ørkenen i Bahrain - Kun med GPT

SLOW-HAND KAN STADIG

Eric Clapton gav lørdag aften koncert i Al Dama Amphitheatre ved siden af Bahrain International Circuit. Den 76-årige ’Slow-hand’, der er kendt som Formel 1-fan (her med Jackie Stewart), var i topform, og leverede en række af sine største hits.

GOKART MED ALPINE

Torsdag aften inviterede Alpine-teamet en håndfuld journalister til den internationale gokart-bane, der indgår i det imponerende Bahrain International Circuit-anlæg. Teamets reservekører, regerende Formel 2-mester Oscar Piastri, stillede op og understregede forskellen på teori og praksis ved at starte bagerst og alligevel vinde løbet.

"KEBAB I PADDOCKEN¨

Grand Prix-arrangørerne i Bahrain tager sig godt af Formel 1-gæsterne, og i år gik de endnu et gear op mned hensyn til gæstfriheden: Der var stillet små boder med kebab, arabiske desserter og frisk juice i hele paddocken.

B&O MED WILLIAMS

Bang & Olufsen annoncerede i Bahrain, at firmaet fremover er officiel partner med Williams-teamet. Aftalen indebærer, at B&O´s navn vil stå på siden af Williams-bilerne i de kommende år og man vil arrangere en rækker events for fans – både på Formel 1-banerne, i Williams´ hovedkvarter i Grove udenfor Oxford og i B&O´s forretninger.

25 LØB NÆSTE ÅR

Concorde-aftalen – Formel 1´s ’grundlov’ – foreskriver, at der maksimalt må afholdes 25 løb om året. Denne grænse ser ud til blive nået næste år: De nuværende 23 løb (med Qatar som afløser for Rusland), et comeback til Kina og et nyt løb i Las Vegas får 2023-kalenderen til at ramme 25 løb. Der har tidligere været kørt Formel 1 i Las Vegas – i både 1981 og 82 blev VM afgjort på en bane, der var anlagt på Hotel Cesars Palace´s parkeringsplads.

MAGNUSSEN OG FAMILIEN

Kevin Magnussen havde fru Louise og lille Laura med i Bahrain. Mikro-Magnussen er fornylig begyndt at gå, og den lille charmetrold blev hele paddockens darling.

ALPHA TAURI TØJ

Alpha Tauri, Red Bull-koncernens tøjmærke, bliver nu ’Officiel Leverandør af Modetøj’ til Formel 1. ”Jeg er superglad for at vores medarbejdere fremover vil bære Alpha Tauris moderne og stilfulde tøj,” udtaler Formel 1´s øverste chef Stefano Domenicali.

ÅRETS FØRSTE RACE-NIGHT SUCCES

Grand Prix Tours havde en gruppe gæster i Bahrain, der blev indlogeret på det officielle mediehotel Best Western by Olive. Det var også her – på hotellets tagterrasse og med udsigt over Manama - årets første Race Night blev afviklet.