+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Så er vi klar til den vildeste VM-finale!

Så er vi klar til den vildeste VM-finale!

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Jéddah

Hollywood´s skarpeste manuskriptforfattere kunne ikke have skrevet en bedre gyser: Når vi om et par dage kommer til Abu Dhabi til årets sidste Formel 1-løb, ligger Max Verstappen (Red Bull-Honda) og Lewis Hamilton (Mercedes) helt lige med hver 369,5 point!

Gyserfinalen blev grundlagt på den nye Jeddah Corniche Circuit, der bød på masser af drama. Hamilton og Verstappen sloges som gale hele aftenen, og jeg opgav til sidst at holde regnskab med hvor mange gange de nåede at ramme hinanden.

De mange større eller mindre sammenstød mellem titelkandidaterne kom i en weekend, hvor styrkeforholdet mellem Red Bull og Mercedes endnu en gang ændrede sig. Jeg var efter Hamiltons sejre i Brasilien og Qatar sikker på, at han og Mercedes havde momentet til at køre endnu en VM-titel i hus – specielt på en highspeed-bane som Jeddah Corniche Circuit. Men pludselig var Red Bull hurtigst. Verstappen missede godt nok pole position, men kun fordi han lavede en lille fejl på sin afgørende runde – uden den, havde han sat Hamilton med 3/10 sekund.

I løbet virkede Verstappen – godt hjulpet af et dæk-skifte mens løbet var neutraliseret – også til at have kontrol over tingene. Men sammenstødene, straffene, et par tilbageleveringer af placeringer og dækslitage sendte til sidst sejren i hænderne på Hamilton. Og det, kære venner, giver os den potentielt vildeste finale i Formel 1-historien. Os der skal til Abu Dhabi i weekenden, er SÅ heldige!

På gensyn til Race Night på fredag!

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA JEDDAH

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Saudi Arabien - Kun med GPT

KLAR I SIDSTE ØJEBLIK

Det blev knoklet igennem i dagene op til Saudi Arabiens første grandprix, men det lykkedes de lokale håndværkere at få Jeddah Corniche Circuit nogenlunde færdig. Jo - der var byggerod mange steder, men det overordnede billede af Saudi Arabien som Formel 1-arrangør var positivt

VERDENS BEDSTE MEDIE-CAFETERIA

Det var tydeligt, at saudi´erne ville imponerede Formel 1-pressen. Medie-cafeteriet var for eksempel det flotteste vi endnu har oplevet – en kæmpe buffet, hvor specielt dessert-udbuddet imponerede.

GULD-VANDHANER PÅ TOILETTET

Medie-centeret var beliggende på Media Island, der ligger i banens sø. Faciliteterne omfattede ud over det imponerende medie-cafeterie blandt andet et lounge-område ud til vandet. Og guldvandhaner på toilettet, naturligvis. I det hele taget ganske langt fra Jyllands-Ringen…

VETTEL HJÆLPER SAUDI-KVINDER

Sebastian Vettel, der mere og mere fremstår som Formel 1´s politiske samvittighed, arrangerede på egen hånd et gokart-løb for kvindelige kørere i Jeddah. ”Jeg vil prøve at forstå, hvad der sker i et land, der ofte bliver kritiseret omkring menneskerettigheder,” forklarede Vettel. Indtil for få år siden måtte kvinder ikke køre bil i Saudi Arabien.

FRANK WILLIAMS MINDET

Grundlæggeren af Williams-teamet, Frank Williams, døde i weekenden mellem løbene i Qatar og Sauda Arabien. Den legendariske Formel 1-chef blev mindet i Saudi Arabien, hvor to af teamets vinderbiler kørte opvisnings-runder. Williams avancerede sidst i 1970´erne fra bund- til tophold takket være en række saudiarabiske sponsorer.

WILLIAMS SATSER PÅ VW-FOLK

Williams-teamet ligner mere og mere VW Motorsports gamle rally- og Dakar-lineup. Den tidligere VW Motorsport-chef Jost Capito står i spidsen for teamet, og han har taget sin tidligere VW-kollega Francois-Xavier Demaison med til Formel 1 som teknisk chef. Willy Rampf, der stod bag rally-VM vinderen Polo R, er konsulent hos Williams, hvor Capitos afløser som VW Motorsport-boss Sven Smeets nu er teammanager. Capitos forgænger hos VW Motorsport, Kris Nissen, har dog (endnu?) ikke fået job hos Williams.

DET BRÆNDER HOS ASTON MARTIN

Meget røg men lille brand: I ugen op til løbet i Jeddah udbrød der en mindre brand i Aston Martins vindtunnel i hovedkvarteret i Silverstone. De tilkaldte brandbiler skabte store overskrifter på internettet, men i virkeligheden var der ikke den store dramatik: ”Ilden blev hurtig slukket – man tak for interessen,” lyder det fra teamets presseafdeling.

TATOO TIL CYRIL

Så fik Daniel Ricardo endelig tagget Cyril Abiteboul! Da australieren i 2020 kørte for Renault, indgik han et væddemål med den daværende teamchef Cyril Abiteboul: Hvis Ricardo kom på podiet, skulle teamchefen ’fejre’ det med en tatovering. Tiden er gået, Ricardo kører nu for McLaren, Renault hedder Alpine og Abiteboul arbejder ikke længere i Formel 1. Men australiere glemmer ikke: Op til Saudi Arabiens Grand Prix måtte Abiteboul til Ricciardos store fornøjelse indløse væddemålet, og han blev ’tusset’ i London.

BIEBER OG SUPER-DJs SPILLEDE OP

Som de fleste andre ’nye’ grandprixer havde Saudi Arabien også en række koncerter på programmet. Hovednavnene var de to super-DJ´s Tiesto og David Guetta plus Justin Bieber, der har været til Formel 1 flere gange.