+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

En af de bedste Formel 1-sæsoner nogensinde!

En af de bedste Formel 1-sæsoner nogensinde!

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Interlagos

Så lavede Formel 1-VM 2021 lige endnu en håndbremse-vending!

Efter to Max Verstappen-sejre i Mexico og USA så det ud til, at Red Bull havde opbygget et afgørende forspring til Lewis Hamilton og Mercedes. Billedet af Verstappen som 2021-verdensmester kom kun til at stå tydeligere op til Brasiliens Grand Prix i Sao Paulo, hvor Hamilton først blev diskvalificeret fra kvalifikationen til sprintløbet og så fik yderligere fem straf-placeringer på grandprix-gridden på grund at et motorskift.

Man fra de røde lamper slukkede i sprint-racet og til der et døgn senere blev viftet med det ternede flag efter grandprixet, var Hamilton i særklasse. I sprintløbet kørte han sig på bare 24 omgange fra 20. til femtepladsen, og i grandprixet forsatte han storformen. Fra 10. startposition rykkede han hurtigt op på andenpladsen efter Verstappen, og efter en vild nærkamp tog han føringen 10 omgange før mål. 

Med andre ord: Hamilton overhalede 25 gange inden han vandt Brasiliens Grand Prix! De mange overhalinger viser, at Hamilton og Mercedes var ganske overlegne i Sao Paulo: Hvis han havde startet fra pole position, var englænderen bare forsvundet i horisonten. Hvorfor Hamilton og Mercedes på bare en uge havde forbedret sig så markant?

Jeg tror det hænger sammen med den nye motor, Hamilton fik i Brasilien. En frisk motor giver altid lidt ekstra, og det var da også Verstappens forklaring på det brasilianske nederlag. Men han tilføjede: ”Men nu er motoren ikke helt frisk længere, så i Qatar er vi tilbage til et mere normalt styrkeforhold.”

Det understreger kun det, jeg har sagt længe: 2021 er en klassisk Formel 1-sæson – en af de bedste nogensinde. Vi ses til Race Night inden finalen i Abu Dhabi!

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA SAO PAULO

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Interlagos - Kun med GPT

BALLON-TUR OG BAJERE

Formel 1-sponsor Heineken inviterede torsdag på en speciel koncertoplevelse med den australske stjerne-DJ Nervo: Den skulle finde fandt sted i en luftballon over Interlagos. Heineken-ambassadørerne Jackie Stewart og David Coulthard var også inviteret, men seancen blev aflyst på grund af dårligt vejr.

CARLOS SOM BARRISTA

Man skal bare have sin kaffe om morgenen. Og når serveringspersonalet endnu ikke er mødt ind, må man lave den selv. Mød Carlos ’The Barista’ Sainz på morgenarbejde i Interlagos-paddocken.

BOTTAS OG KAFFEN

Apropos kaffe: Teamkammerat Lewis Hamilton har det fancy ’Still I Rise’-slogan på sin styrthjelm, men Valtteri Bottas er lidt mere jordnær: ”First I Drink the Coffee, Then I Do the Things” er finnens nye hjelm-slogan.

LANDO HAR FØDELSDAG

McLaren-kører Lando Norris fejrede i ugen op til Brasiliens Grand Prix sin 22-års fødselsdag. Det blev behørigt fejret med kage i paddocken, og for en gangs skyld var der ingen der kastede med noget.

DANSKER TIL TOPS I FORMEL 1

Torben Olsen, søn af speedway-legenden Ole Olsen, er netop blevet udnævnt til ’Head of Race Development’ i Formel 1. ”Jeg skal være ansvarlig for forhandlinger og kontraktforlængelser med de eksisterende promotorer” siger Olsen, der indtil for nylig arbejde i den nye W Series.

FLY-FORSINKELSE SKABTE KAOS

Er det en god ide med tre løb på tre uger – når det inkluderer flytransport mellem de tre baner? Næppe. Et af Formel 1´s fragtfly fra Mexico City blev forsinket, og flere teams modtog først deres biler og grej i løbet af torsdagen, så mekanikerne måtte på natarbejde for blive klar til FP1 fredag middag.

MAZEPIN PÅ KLUB

Hvad er en Formel 1-weekend uden en eller anden form for ballede med Nikita Mazepin? Ikke-eksisterende… I Mexico City var det en lokal natklub, der fik fornøjelse med den temperamentsfulde russer. Om han blev smidt ud eller forhindret i at komme ind blev aldrig helt klart, men skænderiet med dørmændene findes på Youtube…

NASCAR-CHAMP ER FORMEL 1-KLAR

Kyle Larson, der netop hat vundet den amerikanske NASCAR-serie for grovtunede flyder-racer, er klar til…Formel 1. Han planlægger at besøge sæsonfinalen i Abu Dhabi, og tager sin hjelm med: ”Hvis der er et team, der vil give mig en håndfuld omgange i testen efter løbet – så er jeg klar,” siger den 29-årige amerikaner.