+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Verstappen mod VM

Verstappen mod VM

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra autodromen

Kvalifikationen i Mexico City tydede på at Mercedes havde sand-bagget under træningen, og først viste deres sande styrke, da startplaceringerne skulle afgøres: Valtteri Bottas (der bare er blevet bedre efter han fik at vide han ikke skal fortsætte i teamet) tog pole position foran Lewis Hamilton, og først i anden række kom Red Bull-hæren med Max Verstappen og Sergio Perez.

Men kvalifikations-resultatet handlede ikke om at Mercedes sand-baggede – det handlede om at Red Bull havde det svært med den blødeste (den røde!) dæk-compound. Den spillede ikke nogen rolle i løbet, hvor det hele – inklusiv VM? – blev afgjort i den lange spurt ned mod første sving.

I Mercedes-lejren var planen, at Bottas skulle gå i front og Hamilton dykke ind bag finnen og lukke af for De Røde Tyre fra anden række. Men Bottas kom ikke optimalt afsted, og selvom Hamilton fra anden position lukkede godt af på inderbanen, kom Verstappen flyvende fra anden række. Til Hamiltons irritation smækkede Bottas ikke effektivt døren til yderbanen, og med en aggressiv manøvre kunne Verstappen tage føringen ind i første sving.

Resten af eftermiddagen var den unge hollænder i total kontrol, og han kom i mål 16 sekunder foran Hamilton, der kom under massivt pres fra Perez på de sidste omgange.  Med sejren i Mexico udbyggede Verstappen sin VM-føring til 19 point, så Hamilton og Mercedes skal snart hive noget nyt og spændende op af hatten, hvis de skal forhindre hollænderen i at køre med VM 2021.

Videre til Brasilien – anden rundet i Formel 1-historiens hidtil hårdeste tripple-header.

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA MEXICO CITY

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra audromen - Kun med GPT

NU BETALER BYEN

Weekendens løb hed IKKE Mexicos Grand Prix – det hed Mexico CITY´s Grand Prix. Forklaringen må være, at det nu er byen og ikke staten, der støtter løbet økonomisk. I alle tilfælde var der hele weekenden udsolgte tribuner, så løbet må være en god forretning for både arrangørerne og bystyret, der får øgede skatteindtægter fra de mange Formel 1-turister.

PEREZ PÅ HJEMMEBANE

130.000 af Sergio Perez´ nærmeste venner mødte, op da Red Bull i ugen op til løbet afviklede et af deres ’show-runs’ i Downtown Mexico City. Perez sluttede sin tur på byens boulevarder med donuts på den berømte Paseo de la Reforma.

FANGIO-HJELM FOR POLE

Der var en helt speciel ekstrapræmie for pole position i Mexico Citys Grand Prix: En replica af den hjelm Juan Manuel Fangio brugte, da han for 70 år siden i en Alfa Romeo vandt sin første af i alt fem VM-titler.

PATO PÅ BESØG

McLarens IndyCar-kører Pato O´Ward var på besøg hos Formel 1-teamet. O´Ward, der blev nummer tre i IndyCar-serien 2021, skal køre for McLaren i Formel 1-testen efter sæsonfinalen i Abu Dhabi. Der er dog ingen planer om at satse på en Formel 1-karriere: Mexicaneren fortsætter i McLarens IndyCar-team i 2022, hvor han blandt andet skal slås med Christian Lundgaard (Rahal-Letterman-Lanigan).

DE DØDES DAG LIVEDE OP

Formel 1-løbet i Mexico City falder som regel sammen med Dia de Muertos – De Dødes Dag, der er landets største fest- og helligdag. I år blev løbet afviklet en uge senere end oprindeligt planlagt, men byen og paddocken var stadig præget af slipstrømmen af Dia de Muertos.

HURTIGT UDSOLGT I MIAMI

Formel 1 har for alvor indtaget USA. Der var fuldt hus på Circuit of the Americas i Austin for 14 dage siden, og der er enorm interesse for det nye grandprix i Miami (8. maj 2022). Mere end en kvart million mennesker har registreret sig til forsalget af de cirka 80.000 billetter der udbydes pr dag.

SHORTS TILLADT I JEDDAH

Arrangørerne af det kommende grandprix i Saudi Arabien (5. december) afviser nu, at der vil være ’dress-code’ til løbet. Rygter har i ugevis antydet, at for eksempel shorts ville være forbudt for alle køn. Nu siger arrangørerne, at der ikke vil være regler for tilskuernes påklædning – men at man naturligvis gerne ser en vis respekt for landets traditioner.

YAMAMOTO I PARLAMENTET

Han var ikke særlig god til at køre Formel 1, men Sakon Yamamoto har åbenbart andre talenter. Den 39-årige japaner, der kørte i alt 21 grandprix´er for Super Aguri, Spyker og Hispania mellem 2006 og 2010 (bedste resultat: 12.-pladsen i Japans Grand Prix 2007) er netop blevet valgt ind i det japanske parlament for det liberal-demokratiske LDP-parti.

STILLER TIL RACE

Skuespilleren Ben Stiller (’Nat på museet’ og en lang række andre film) var blot en af mange celebrity-gæster på Circuit of the Americas. Her får han en snak med Formel 1 über-boss Stefano Domenicali.