+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Så er Verstappen tilbage i front

Så er Verstappen tilbage i front

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Istanbul

Istanbul Park er ikke nogen dårlig racerbane. Den blev bygget, da Tyrkiet i starten af 00´erne pludselig fik Formel 1-ambitioner, og den kom ind i VM-kalenderen i 2005.

Den ligger cirka 50 km fra Istanbul centrum og på den modsatte – altså den asiatiske – side af Bosporus-strædet. Kørerne elsker banen, der har masser af hurtige, udfordrende sving (sving 8 er en klassiker!), men Tyrkiets Grand Prix blev aldrig nogen tilskuer-succes, og løbet blev droppet efter 2011. Istanbul Park fik så et overraskende comeback i 2020, da man på grund af corona-pandemien pludselig manglede baner.

Sidste år, da Istanbul Park var nyasfalteret, blev FP3-træningen på våd bane nærmest en farce a la ’Bambi på isen’. I år havde asfalten haft tid til at ’sætte sig’, og det var betydeligt mere grip i den fugtige bane, og det udnyttede Valtteri Bottas til at score en sikker sejr.

Det er dagsformen mellem Red Bull og Mercedes, der afgør VM 2021, og i Tyrkiet havde Mercedes en lille fordel. Lewis Hamilton tog pole position, men Mercedes valgte så at skifte en række komponenter i motoren, der sendte englænderen tilbage i sjette startrække. Dermed arvede Bottas pole position, og på en dag, hvor Max Verstappen indså at han ikke havde nok at skyde med, kunne finnen vinde karrierens sandsynligvis sidste grandprix.

Verstappen fokuserede på store billede, og med andenpladsen gik han i front i VM. Men VM-føringen skifter efter omtrent hvert eneste løb, og jeg vil ikke blive overrasket, hvis Hamilton om 14 dage rejser fra Austin som ny nummer et.

For sådan er Formel 1-VM 2021: Den mest spændende sæson i mange, mange år!

Formel 1 - Saudi Arabiens Grand Prix 2021

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA ISTANBUL

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Bosperus - Kun med GPT

LANDO: TILBAGE TIL RØDDERNE

Lando Norris har oprettet sit eget gokart-team under navnet LN Racing. Han har også selv medvirket i designet af de nye karts, der produceres af italienske OTK. Teamet vil blive drevet af Ricky Flynn Motorsport, som unge Norris selv kørte for i sine gokart-dage.

NU VED YUKI HVAD KLOKKEN ER SLÅET

Alpha Tauri-kørerne Pierre Gasly og Yuki Tsunoda præsenterede op til løbet på Istanbul Park er ny serie ure fra team-sponsor Casio. Urene indeholder angiveligt Formel 1-teknlogi og er opbygget af blandt andet kulfiber.

RINDT PLATZ I GRAZ

Jochen Rindt (Østrig) blev dræbt under træningen til Italiens Grand Prix 1970, men havde allerede samlet så mange point, at han et par måneder efter sin død blev kåret som verdensmester. Nu har hans hjemby Graz hædret Rindt ved at opkalde en plads i byen efter ham. Pladsen blev indviet i dagene op til Tyrkiets Grand Prix, og blandt andre Rindts enke og datter, Nini og Natascha og hans manager Bernie Ecclestone var til stede.

FANGIO-HJELM FOR POLE I MEXICO

Juan Manuel Fangio-museet i Balcarce, Argentina har udlovet en helt speciel præmie for pole position ved det kommende grandprix i Mexico: Hurtigste mand under kvalifikationen 6. november får en replica af Fangio´s hjelm. Præmien skal markere, at Fangio vandt sin første VM-titel for 70 år siden.

FLAVIO, JACQUES OG PANDORA

Den seneste store læk omkring international skatteundragelse inkluderede angiveligt flere navne, der er kendt i Formel 1-kredse. Jeg hører, at blandt andre Flavio Briatore (billedet) og Jacques Villeneuve optræder i de såkaldte Pandora Papers.

FORMEL 1 I AMERICAS CUP

Budget-loftet betyder, at mange Formel 1-teams søger nye forretningsområder, hvor de kan bruge de folk, der ellers måtte fyres. Jeg hører for eksempel, at Mercedes (med den britiske Ineos Britania-båd) og Red Bull (med italienske Alinghi) begge er på vej med America´s Cup-projekter.

PEREZ VINDER (I RETTEN)

Sergio Perez har i Mexico vundet en retssag mod det nationale olieselskab Pemex. Sagen, der handler om 2,7 millioner US Dollars, blev anlagt, da Pemex ikke opfyldte en sponsoraftale med Perez. Kursskiftet hos statsejede Pemex kom efter den venstreorienterede Andres Manuel Lopez Obrador vandt præsidentvalget i 2018.

HVID HONDA

Tyrkiets Grand Prix blev afviklet i den weekend, der oprindeligt var reserveret til Japans Grand Prix. Løbet i Suzuka skulle efter planen være Hondas store afskedsforestilling, og efter aflysningen besluttede Red Bull i stedet at hædre deres japanske motorpartner i Istanbul Park: De normalt sorte Red Bull-racere var i Tyrkiet malet i Hondas traditionelle, hvide racer-farve.

NU KOMMER 2022-KALENDEREN (ENDELIG!)

Kalenderen for Formel 1-VM 2022 præsenteres i denne uge. Mine kilder siger, at der startes i Bahrain 20. marts efterfulgt at Saudi Arabien en uge senere. Årets sidste løb afvikles traditionen tro i Abu Dhabi (billedet), men to uger tidligere end de seneste år: 2022-finalen køres 20. november.