+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

En klassisk Formel-1 sæson

En klassisk Formel-1 sæson

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Sochi

2021 er bare Formel 1-sæsonen, der bliver ved med at give overraskelser. Hver eneste løb er spændende og byder på noget uventet, og Ruslands Grand Prix var ikke nogen undtagelse.

Kvalifikationen blev på grund af regnvejr en småkaotisk affære, der skabte en anderledes første startrække med Lando Norris (McLaren) og Carlos Sainz Jr (Ferrari). I løbet var den unge englænder på vej mod en populær, første grandprix-sejr (og den anden McLaren-sejr i træk!), da regnen med få omgange til det ternede flag begyndte at vælte ned over Sochi Autodrom.

Da den uerfarne Norris fejlede på den glatte bane, trådte verdens to bedste racerkørere i karakter. Lewis Hamilton, der ellers havde haft en lidt anonym weekend, kørte i front, og vandt sin grandprix-sejr nummer 100.

Max Verstappen var efter et planlagt motorskift startet fra sidste række. Det fik Mercedes-ledelsen til at gribe dybt i kassen med strategiske tricks: Inden løbet sendte de med et kontroversielt motorskift i Bottas´ bil (de skiftede den også i Monza!) ned omkring Verstappens startplacering, hvor han så meget passende kunne forsøge at hindre hollænderens fremdrift op gennem feltet.

Det lykkedes ikke helt – måske fordi Bottas med udsigt til at forlade teamet ikke længere er helt så loyal som tidligere? I hver fald kom Verstappen relativt hurtigt forbi, og han kørte sig fra 20. startposition frem til en flot andenplads. Mercedes´ ’ofring’ af Bottas understreger, hvordan alle tricks gælder i den mest spændende VM-fight i mange år.

Nu venter Tyrkiet og alt tyder på endnu et spændende kapitel i nyklassikeren ’Kampen om Formel 1-tronen 2021’. Sidste kapitel skrives først i Abu Dhabi i december – dagen efter Grand Prix Tours store Race Night-finale!

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA SOCHI

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Rusland - Kun med GPT

MAX: ”DER ER MANGE HYKLERE”

Monza-crashen mellem Max Verstappen og Lewis Hamilton var stadig det store samtaleemne i Sochi. Hamilton hævdede efter sammenstødet, hvor kun Mercedes´ens halo reddede ham fra at få Red Bull-raceren i hovedet, at han havde nakkeproblemer. Verstappens iskolde kommentar: ”Han fløj til New York til en eller anden gala-ting mandag eller tirsdag – og det gør man kun, hvis man er ok. Der er mange hyklere”.

BUTIK MED MAX UDVALG

Det lever næppe op til Lewis H´s mode-begreber, men det sælger max-godt: Max Verstappen merchandise er en kæmpe succes i Holland, og nu er det åbnet en butik i Swalmen, Holland, der udelukkende sælger Vertappen-udstyr.

SÅ ER DER SAT DATO PÅ MIAMI

USA får næste år endnu et løb med i Formel 1. Det nye løb køres på en semi-permanent bane omkring Hard Rock Stadium nord for Miami. Selvom kalenderen for 2022 endnu ikke er klar, har arrangørerne i Florida allerede fået lov til at annoncere datoen for deres løb: Miami Grand Prix køres søndag d. 8. maj.

PROST: ”SÅ ER JEG SMUTTET”

De sprint-løb, der afgjorde startopstillingen i både Silverstone og Monza, har ikke været så spændende som forventet. Det har fået enkelte til at snakke om, at man fremover kunne ’vende’ de 10 første i startopstillingen (som man for eksempel gør i Formel 2 og Formel 3). Den firdobbelte verdensmester Alain Prost skærer igennem overfor planerne: ”Så vil det ikke længere være Formel 1 – og så vil jeg ikke være med mere,” siger Prost, der er rådgiver for Alpine-teamet.

K-MAG STØTTE TILBAGE I FORMEL 1

Den tidligere McLaren-teamchef Martin Whitmarsh er tilbage i Formel 1. Den 63-årige englænder skal fremover stå i spidsen for Aston Martin-teamet. Whitmarsh var ifølge Kevin Magnussen en helt central figur for danskerens Formel 1-debut: ”Det var ham, der åbnede døren til McLaren for mig og i 2008 tog mig ind som 15-årig. Jeg kom med i deres junior-program, og han var mega-loyal og troede på mig på et tidligt tidspunkt.”

McLAREN TIL 12 MILLIONER KRONER

Det er sjældent, der kommer en ægte McLaren Formel 1-bil på markedet, men i sidste uge skete det: En MP4-17 model, der blev kørt af Kimi Raikkonen i 2002, blev solgt af auktionsfirmaet RM Sotherby´s for 12 millioner kroner.

VERDENS STØRSTE LEGO-RACER

Som optakt til Saudi Arabiens første grandprix har de lokale arrangører i samarbejde med Lego bygget verdens største – og mest ’klodsede’ – Formel 1-racer i et shopping center i Jeddah. Her er beviset på at modellen er anderkendt som en officiel Guiness World Record.

FIN GESTUS FRA NIKITA

Nikita Mazepin har af mange grunde ikke haft en nem debutsæson, men i Sochi scorede han et par PR-point hos Formel 1-journalisterne: Han takkede os med en flot gave for at besøge hans hjemland.

KONCERTER MED LOKALE TOPNAVNE

Formel 1 nærmer sig mere og den ’normal’, vi var vant til inden corona-pandemien. I Rusland var der således også grandprix-koncerter med de lokale toptnavne Zveri Band,Bi-2 og Svetlana Loboda (billedet).