+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Det var (heller) ikke sidste gang

Det var (heller) ikke sidste gang

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Monza

Til Race Night på Crowne Plaza Linate talte vi om det lørdag aften: Sammenstødet på Silverstone mellem Lewis Hamilton og Max Verstappen var ikke det sidste i denne sæson.

12 timer senere fik vi ret: Verstappen tog en aggressiv chance og landede nærmest oven på Hamilton. På Silverstone var det Hamilton der bar hovedansvaret for crashen – i Monza var det Verstappen. Ligesom i VM, hvor der er ganske få point mellem dem, er de nu også omtrent lige i crash-regnskabet.

Og det er – ligesom VM – langt fra afgjort. De vil støde sammen igen, som alle sportens store rivaler har gjort det. I fremtiden vil vi tale om Hamilton/Verstappen på samme måde som vi i dag taler om Prost/Senna eller Lauda/Hunt!

Og så lige tillykke til McLaren: Flot dobbeltsejr til Daniel Ricciardo og Lando Norris – teamets bedste resultat siden en vis dansker snuppede andenpladsen i sit allerførste Formel 1-løb i Melbourne, Australien i 2014

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA MONZA

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Italien - Kun med GPT

VERDENS HURTIGSTE SOKKER

Mange grandprix-arrangører har en lille gave når Formel 1-pressen kommer til byen, og jeg har ikke tal på hvor mange kasketter jeg har fået gennem årene. I Monza havde de fået en ny ide: Sokker!

NAVNET ER BOND – ASTON BOND

Aston Martin-teamet reklamerede i Monza for den kommende James Bond-film. Der var 007-mærker på både Lance Strolls og Sebastian Vettels biler og på teamets motorhome. ”No Time to Die” får verdenspremiere 28. september og kommer i danske biografer to dage senere.

HAAS-KØRERE I KRIG

Stakkels Guenther Steiner: Han havde svært nok ved at styre Kevin Magnussen og Romain Grosjean – nu er det hele bare blevet endnu værre med Mick Schumacher og Nikita Mazepin. Når man kører for det langsomste team i feltet, er det klart at succeskriteriet er at være hurtigere end sin teamkammerat. ”Men det retfærdiggør ikke, at han kører mig i væggen,” sagde den eller så rolige Mick Schumacher efter endnu en kontrovers med Mazepin.

DEN ORANGE HÆR NEDRUSTER

Efter Hollands Grand Prix en uge tidligere, hvor Zandvoort-banen var malet orange af Max Verstappen-fans, var ’Den Orange Hær’ lidt mere sparsomt repræsenteret i Monza…

SPRINT-SUCCES?

Sæsonens anden ’sprint-kvalifikation’, hvor startplaceringerne til grandprixet bliver afgjort ved et sprintløb lørdag eftermiddag, blev gennemført i Monza. Sprint-kvalifikationen giver tilskuerne et ekstra løb, men der er ikke den forventede spænding. Nu hviskes der i krogene om at lave et system a la Formel 3 og Formel 2, hvor de 10 første biler i den indledende tidstagning skal starte i omvendt rækkefølge i sprintløbet. Heldigvis er der mange, der sætter foden ned. ”Så vil det ikke længere være Formel 1,” siger for eksempel Mercedes-teamchef Toto Wolff.

DYRENES BESKYTTELSE PÅ OVERARBEJDE

To af kørerne kom i nærkontakt med det lokale dyreliv i Monza. Valtteri Bottas ramte et egern under træningen, og Nicolas Latifi var tæt på at køre en hare over. Småting i forhold til det Stefen Johansson oplevede inder træningen til Østrigs Grand Prix 1987: Svenskeren ramte med omtrent topfart en hjort. Resultat: Hjorte-fars til landsbyen, en totalskadet McLaren og en ryster Johansson.

CORINNA SCHUMACHER TALER OM MICHAEL

Onsdag (15. september) har Netflix premiere på den nye dokumentarfilm om Michael Schumacher. Der vil ikke være decideret nyt om den syvdobbelte verdensmesters tilstand, men fru Corinna vil tale om sin mand – og forklare hvorfor man holder kortene tæt til kroppen. ”Michael beskyttede altid sin familie – ny beskytter vi Michael,” siger hun.

RACE NIGHT PÅ CROWNE PLAZA

For tredje gang på tre uger holdt Grand Prix Tours Race Night – denne gang på hotel Crowne Plaza i Milano. Endnu en hyggelig aften med masser Formel 1-snak og gode spørgmål.