+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Max gas til Zandvoort

Max gas til Zandvoort

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Zandvoort

Formel ´s comeback i Zandvoort blev en kæmpe succes. 35 år efter det seneste grandprix på banen i den lille badeby ved Nordsø-kysten vendte Formel 1-feltet tilbage til en kæmpe, orange Verstappen-fest, hvor hjemmebane-helten skruede max op for stemningen ved at vinde 22 sekunder foran Lewis Hamilton.

Verstappen tog også pole position, men her var han blot få tusindedele hurtigere end englænderen. Men reelt var afstanden større, for på sin hurtigste omgang røg hollænderen ud over curben, og det fik gearkassen til at gå to i stedet for et trin op. Og senere på omgangen åbnede hans DRS-bagvinge sig ikke på langsiden, og begge dosse problemer kostede tilsammen to-tre tiendedele.

Med andre ord: Det var løbet og ikke kvalifikationen, der viste det øjeblikkelige styrkeforhold mellem Verstappen/Red Bull og Hamilton/Mercedes.

Hvad det siger om resten af 2021-sæsonen? At Hamilton/Mercedes hurtigst muligt skal finde et par tiendele eller tre. Ellers kan englænderen god glemme den ottende VM-titel han drømmer.

For så bliver Max Verstappen verdensmester!

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA ZANDVOORT

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Zndvoort - Kun med GPT

TRAKTOR-BLOKADE

Fredag-morgen dukkede der pludselig omkring 20 store traktorer med lokale landmænd op ved banens hovedindgang. De protesterede – i relativt god ro og orden – mod de priser, de får for deres produkter fra den store supermarkedskæde Jumbo, der er personlig sponsor for Max Verstappen.

JUMBO FREDAG

Traktor-protesten kom på det, der officielt hed ’Jumbo Friday – fredagen i Zandvoort var ’købt’ af supermarkedskæden, der blandt andet delte t-shirt/kapper ud til alle tilskuere. Jumbo-ejer Frits van Eerd (53 år) er i øvrigt fast deltager i Le Mans, hvor han de sidste fem år er stillet op i LMP2-klassen.

GRØNNE SEB

Sebastian Vettel, der mere og mere fremstår som ’Formel 1´s samvittighed’, kom på pressekonferencen op til Hollands Grand Prix med en opfordring til at sporten gjorde mere for miljøet. Og det er ikke kun tom snak fra Grønne Seb: Den tidligere verdensmester ankom til banen på cykel, rejser til mange af løbene i tog og brugte tre timer efter det britiske grandprix til at rydde op på tilskuerspladserne, Respekt!

GENBRUGS-POKAL

Det må have glædet Grønne Seb: Vinder-pokalen i Zandvoort var udelukkende lavet af genbrugsglas fra løbets hovedsponsor Heineken. Max Verstappens kommentar: ”Pokalen er lidt…hæslig”.

MAX: IKKE MIT PROBLEM

Max Verstappens fans – ’den orange hær’ – optrådte for første gang på hjemmebane. Lad os bare sige, at Max´ VM-rival Lewis Hamilton ikke var populær i Zandvoort. Verstappen gjorde sig ikke meget umage for at lægge låg på buh-råbene mod den syvdobbelte verdensmester: ”Der er helt naturligt. Og det er ikke mit problem,” var hans kortfattede kommentar.

LEWIS OG HANS FANTASTISKE FANS

Lewis Hamilton, der en gang imellem bliver mere hellig end Paven, kommenterede også buh-råbene, og fremhævede så sine egne fans: ”De britiske tilskuere er fantastiske – den slags ville de aldrig gøre.” Her har Hamilton nu ikke helt ret: Jeg hørte højlydt jubel i Silverstone, da Verstappen røg i hegnet (efter lidt ’hjælp’ fra…Hamilton). Og engelske fodboldfans er naturligvis i en helt anden liga.

ELEFANT-MANDEN STOPPER

Kimi Raikkonen annoncerede i Zandvoort at han stopper i Formel 1 efter denne sæson. Jeg vil savne den mutte finne, der på sin egen skæve måde faktisk altid har været ganske sjov. Og humor har han: Da jeg for mange år siden vandt Formula One Photographers Association´s ’Årets Foto’ konkurrence og kaldte det ’Elefant-manden’ signerede han storgrinende en kopi, der den dag i dag hænger på kontoret i Haslev.

FERNANDO OG CO. ELSKER ZANDVOORT

Kørerne var vilde med Zandvoort-banen, der bød på masser af udfordringer. Ikke mindst i Sving 3, der efter ombygningen i dag er en decideret stejlkurve. ”Et sving, hvor man virkelig kan prøve forskellige linjer – hvor det kan betale sig at eksperimentere,” jublede Fernando Alonso.

RACE NIGHT EKSPERT ER PYRO-MAN

Romerlys spillede hele weekenden en rolle i Zandvoort, og efter løbet blev de kastet flere ind på banen. Hvem samlede et af dem op og løb en æresrunde på langsiden til tilskuernes jubel? Såmænd en af vores Race Night-eksperter – Red Bull-mekker Ole Schack!

RACE NIGHT I FANTASTISKE RAMMER

Grand Prix Tours´ Race Night blev med stor success afholdt i det fantastiske Louwman Museum i Den Haag. Her er der udstillet mere end 250 biler – inklusiv en lang række Formel 1- og Le Mans-racere. Gæstestjerne Jan Magnussen fik mulighed for at se den seks-hjulede March fra 1977, og det satte tydeligvis nogle tanker i gang: ”Hvorfor fik Stewart-Ford ikke den ide?”