+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Et “løb” der vil blive husket

Et "løb" der vil blive husket

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Francorchamp

Lige nu, hvor jeg stadig er drivvåd og træt efter en lang dag i regnvejr, hader jeg Belgiens Grand Prix. De mange Grand Prix Tours-gæster, der var med til løbet, har det måske på samme måde.

Men i morgen, når vi er blevet tørre, har sovet og igen ser klart på tingene, vil vi elske, at vi var til stede på Spa-Francorchamps søndag den 29. august 2021: Belgiens Grand Prix vil uanset resultatet og de sølle to omgange det varede, gå over i Formel 1-historien. Det er et af de løb, os der var til stede, stolt kan fortælle vores børnebørn om: ”Jeg var der – da Max Verstappen vandt det korteste løb i Formel 1-historien.”

Der er blevet sagt og skrevet meget om de beslutninger løbsledelsen tog igennem søndagen. Jeg synes stort set de gjorde det rigtige: Forholdene VAR for farlige til at slippe feltet løs. Men hvis man har været på Spa-Francorchamps et par gange eller 25 ved man, at vejret hurtigt kan ændre sig. Derfor var det fair nok, at man ventede så længe som man gjorde, inden løbet definitivt blev stoppet.

Nu endte det med to omgange bag safetycaren, og ’sejren’ gik derfor til Max Verstappen fra pole position. De halve point han fik i Spa-Francorchamps bragte ham indenfor tre point af Lewis Hamilton i VM, så jeg glæder mig allerede til ’Max Attack’ på hjemmebanen i Zandvoort.

Og til Race Night: Jeg har hørt, at Grand Prix Tours har fundet en helt speciel lokation til den store aften!

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA FRANCORCHAMP

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Spa - Kun med GPT

NU KOMMER FILMEN OM SCHUMI

15. september har Netflix premiere på en helt ny film om Michael Schumacher. Den er lavet med hjælp fra den syvdobbelte verdensmesters nærmeste familie – fru Corinna og børnene Mick og Gina-Maria. Ifølge det PR-materiale vi har modtaget, vil den fortælle om både Schumachers karriere og privatliv.

INSIDER-TIP: HASSELT BY NIGHT

Grand Prix Tours´ hovedkvarter til Belgiens Grand Prix har i snart mange år ligget i Hasselt. Her må jeg indrømme, at jeg kun har set hotellet (som i øvrigt er topklasse). Det har været en stor fejl: I år fik jeg endelig mulighed for at se på byen, og den er virkelig et besøg værd.

JUBILÆUM I SPA-FRANCORCHAMPS

Spa-Francorchamps fejrer i år 100 år jubilæum – racerbanen på vejene mellem landsbyerne Francorchamps, Malmedy og Stavelot blev grundlagt i 1921. Det første løb var planlagt til august 1921, men blev aflyst, da kun en kører havde tilmeldt sig, og premiereløbet blev udskudt til 1922.

50 ÅR OG STADIG I TOP-10

Den version af Spa-Francorchamps, der blev brugt i Formel 1-VM frem til 1970, var lynhurtig (og livsfarlig). Belgiens Grand Prix 1970 blev vundet af Pedro Rodriguez (BRM) med en gennemsnitshastighed på 241,3 km/t. Dermed er løbet stadig det 7.-hurtigste i Formel 1-historien (kun overgået af seks løb på Monza).

KLASSISKE BILER PÅ PARADE

Spa-Fracorchamps markerede deres jubilæum med en parade af historiske Formel 1-biler. Feltet omfattede en lang række skønne klassikere, og den dobbelte verdensmester Emerson Fittipaldi deltog i den Copersucar-Ford han kørte i 1978-sæsonen.

TIL MINDE OM ANTHOINE

Mange aflagde torsdag et besøg i Eau Rouge/Raidillon svinget, hvor den franske Formel 2-kører Anthoine Hubert omkom for to år siden. Pierre Gasly og Charles Leclerc var blandt de kørere, de lagde blomster på ulykkesstedet.

LECLERC HOLDT PAUSE

Charles Leclerc crashede under fredags-træningen, og kunne ikke komme tilbage til paddocken. Han tilbragte resten af træningen med at overvåge konkurrenterne fra en af de hytter, der ellers var forbeholdt banens marshals.

IKKE LIGE SAGEN I REGNVEJR

Hvad man ikke oplever på medie-parkeringspladsen: Denne underlige kreation parkerede ved siden af min (eller rettere sagt Avis’) Fiat 500. Sikkert rigtig sjov – i tørvejr!

RACE-NIGHT MED BIG MAG

Grand Prix Tours Race Night på Holiday Inn i Hasselt blev en stor succes. Menuen stod på Big Mag og canapeer – Jan Magnussen var gæstestjerne og fortalte om Formel 1, Le Mans og naturligvis Kevin. Canapeerne var også gode!