+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Hamilton – den sårede løve…

Hamilton er den sårede løve på savannen

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Spielberg

Efter syv års Mercedes-dominans er det forfriskende, at det nu er Red Bull der styrer Formel 1-butikken. Med sin fjerde 2021-sejr og den tredje i træk udbyggede Max Verstappen i Steiermarks Grand Prix sin føring til 18 point, og Mercedes og Lewis Hamilton virker lidt både rådvilde og modløse.

Men tag ikke fejl: Hamilton afgiver ikke Formel 1-tronen frivilligt. Og netop nu er han måske mere skræmmende end nogensinde – lidt ligesom når den største løve på savannen er såret: Verstappens bakspejle vil i de kommende uger og måneder være fyldt af en aggresiv Hamilton.

Det bliver spændende at opleve de nye roller – Verstappen som ’kongen’ og Hamilton som ’jægeren’, der venter på den mindste fejl fra hollænderen.

Og kampen bliver med tilskuere. Allerede i den kommende weekend til Østrigs Grand Prix venter der fuldt hus på Red Bull Ring, og mange af tilskuerne kommer fra Grand Prix Tours’ lejr lige ved siden af banen. Jeg glæder mig til at fortælle om Verstappen-Hamilton kampen, den bliver lige så legendarisk som tidligere tiders Senna/Prost, Schumacher/Hakkinen og Hunt/Lauda ved Race Night i campen på lørdag.

Og jeg hører, at vi varmer op med en eller anden fodboldkamp i Baku.

På gensyn!

 

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA SPIELBERG

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Red Bull Ring

MASKE-PANIK I SPIELBERG

Balladen startede allerede ved indcheckningen i København: Men kunne ikke få boardingkort til Austrian Airlines, hvis man ikke havde en såkaldt FFP2-maske (der lige er en tand mere ubehagelig end de engangsmasker, der normalt bruges i DK). I Østrig er kun FFP2-masker tilladt – det skabte en lettere panik blandt journalisterne ved Steiermarks Grand Prix. FFP2-maskekravet bliver angiveligt hævet 1. juli.

HÆVET SVING I YAS MARINA

Nu bliver verdens dyreste Formel 1-bane endnu flottere. Yas Marina i Abu Dhabi, der i disse år traditionelt lægger asfalt til VM-finalen, kostede angiveligt 6-7 milliarder kroner at bygge. Nu bliver den endnu dyrere: For at forbedre overhalingsmulighederne vil man allerede til årets finale ombygge et par af svingene – blandt andet bliver de langsomme Sving 11, 12, 13 og 14 afløst af en ny, hurtig stejlkurve!

BALLADE MED BRIATORE

Flavio Briatore er kommet i karambolage med de italienske myndigheder. Hans natklub ’Billionaire’ på Sardinien har angiveligt ikke overholdt de lokale Covid-19 bestemmelser. Briatore, der selv har været indlagt på grund af corona, var i sine Formel 1-dage som chef for Benetton/Renault ofte i clinch med FIA, og blev blev blandt andet udelukket fra sporten for livstid for sin andel i ’crash-gate’ affæren. Karantænen blev senere ophævet.

VETTEL FORSTÅR IKKE UEFA

Balladen om hvorvidt Alianz-Arena skulle lyses op i regnbue-farver til EM-kampen mellem Tyskland og Ungarn nåede også Formel 1. Sebastian Vettel var som sædvanlig den mest åbenmundede: ”Enhver form for diskriminering er forkert – lige meget hvad det handler om. Jeg forstår ikke UEFA´s beslutning.” Både Vettels og teamkammerat Lance Strolls Aston Martin-biler har i de seneste løb været udsmykket med regnbuer på bilen

FRA SOCHI TIL SKT. PETERSBORG

Ruslands Grand Prix flytter i 2023 fra Sochi til Igora Drive-banen; en 4,1 km lang bane med 15 sving i udkanten af Skt. Petersborg. Dermed bliver det russiske grandprix en langt mere overkommelig opgave for danske Formel 1-fans, og jeg hører at Grand Prix Tours allerede er i gang med de første forberedelser

RED COWS IN ACTION

Red Bull havde som sædvanlig det sjoveste event-program op til løbet. Blandt andet besøgte kørerne fra energidrik-koncernens to teams, Red Bull og Alpha Tauri, en lokal landmand, hvor de blandt andet fik til opgave at malke en ko. Perez gik frisk til opgaven mens Verstappen koncentrerede sig om at fotografere. Man er vel førstekører…

RED BULL AT SEA

De fire Red Bull-kørere stod også til søs på en lokal sø. Naturligvis iklædt lokal mode med Lederhosen und Alles. Red Bull-kørerne Perez og Verstappen beholdt deres race-caps men Alpha Tauris Yuki Tsunoda og Pierre Gasly gik all-in med alpa-hatte.

TILBAGE TIL TYRKIET

Nyt fra Formel 1-kalenderen – denne gang om den nuværende sæson. Der er nu fundet en afløser for det aflyste løb i Singapore – 3. oktober afvikler man i stedet Tyrkiets Grand Prix. Det bliver bøffen i en tre-ugers Formel 1-sandwich med Ruslands og Japans Grand Prix ugen før og efter løbet på Istanbul Park-banen. En weekend i Istanbul? Mon ikke Grand Prix Tours kan hjælpe?