+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Magtskiftet er en realitet

Magtskiftet er en realitet (nu med tilskuere)

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Le Castellet

Tre Red Bull-sejre i træk – og de næste to løb køres på Red Bull Ring. Jo – vi har oplevet et magtskifte i Formel 1.

Mercedes og Lewis Hamilton er stødt fra tronen af Red Bull og Max Verstappen. Inden vi kom til Frankrigs Grand Prix på Circuit Paul Ricard, troede jeg faktisk på, at Mercedes ville bryde tilbage. Red Bull-sejrene i Monte Carlo og Baku var flotte og fortjente, men de kom på de to mest specielle baner i Formel 1-VM 2021. På Paul Ricard, en almindelig bane hvor Mercedes har domineret de seneste år, ville Hamilton sætte tingene på plads.

Forkert!

Med en pole position, der var næsten et kvart sekund hurtigere end Hamilton, understregede Verstappen, at Red Bull nu kan vinde på alle typer baner. Og i løbet viste Red Bull-ledelsen, at de nu også kan slå Mercedes i det, der ellers har været tyskernes paradedeciplin: Med en fræk to-stops strategi lokkede de Hamilton og Mercedes i en strategisk fælde, der efterlod dem forsvarsløse, da Verstappen på sine friskere dæk indhentede englænderen på næstsidste omgang.

Det var super-spændende race, og der var ganske mange tilskuere, der oplevede det. I næste uge er der også tilskuere på Red Bull Ring til Steirmars Grand Prix, og så ventes der fuldt hus til Østrigs Grand Prix samme sted om 14 dage.

Her vil der også være Grand Prix Tours-gæster på tribunerne, og til de heldige, der kommer til Østrig, kan jeg kun sige: I har noget at glæde sig til – Formel 1-VM 2021 er en gyser.

Og så ses vi jo til RaceNight!

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA PAUL RICARD

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Le Castellet - kun til GPT

RED BULL FLY-STUNT

Red Bull har tradition for unikke events, og i sidste uge nåede de med David Coulthard bag rattet i en af teamets RD7-modeller et foreløbig højdepunkt: Mens ’DC’ drønede ned af en landingsbane, lavede den tidligere verdensmester i kunstflyvning Martin Sonka et flip få meter over Red Bull-raceren.

RED BULLs ROAD-TRIP

Den kombinerede fly- og Formel 1-opvisning var kulminationen på et længere road-trip for David Coulthard igennem Tjekkiet og Slovakiet. Bedømt ud fra ’DC’s’ feriebilleder en idylisk tur…

OLE SCHACK FØDSELSDAG

Og når jeg nu er ved David Coulthard: Hans tidligere mekaniker – der nu har travlt med at gøre Max Verstappen til 2021-verdensmester – fejrede lørdag fødselsdag. Mad Max kvitterede med en pole position i gave. Tillykke til Ole Schack!

RUSSELL SNUPPER BOTTAS´ PLADS

Kører-karussellen er ved at komme op i omdrejninger. Esteban Ocon forlængede i Frankrig sin Alpine-aftale for yderligere tre år. Hos Mercedes bliver ikke officielt lige med det første, men det skulle være på plads: George Russell overtager næste år Valtteri Bottas´ plads hos Mercedes.

CORRERA I SAUBER AKEDEMI – DANSK KÆRESTE

Frederik Vestis Formel 3-teamkammerat hos ART Grand Prix, amerikaneren Juan Manuel Correa, er blevet optaget i Sauber Academy, der er Alfa Romeo-teamets talentprogram. Mens vi venter på nyt om Vestis Formel 1-planer hos Mercedes, er her i det mindste en dansk vinkel: Correa er kæreste med danske Mette Høgh.

McLAREN MED MANSOUR

Mansour Ojjeh, der sammen med Ron Dennis var en af arkitekterne bag det moderne McLaren-team, døde for et par uger siden. McLaren-teamet markerede i Frankrig Ojjes bortgang på deres biler.

GROSJEANS MERCEDES-TEST UDSAT

Romain Grosjean skulle på Paul Ricard have kørt den Formel 1-afskedstest Mercedes lovede ham efter ulykken i Bahrains Grand Prix sidste år. Men da man med kort varsel flyttede Frankrigs Grand Prix en uge, har man udsat testen – Grosjean kørte i weekenden IndyCar i Elkhart Lake. Nu afvikles testen senere på sommeren.

FLYTTEMAND OLSENS RACERBANE

Circuit Paul Ricard er opkaldt efter banens grundlægger, en lokal pastis-producent. Hver gang jeg besøger banen, kommer jeg til at tænke på en gammel vandrehistorie. Den handler om en ældre dansk racerkører, der havde sin meget unge og meget blonde kæreste med på banen. Hun var åbenbart også stor fan af ældre danske spillefilm, for på vej ud af banen, bemærkede hun tankefuldt (og med ”Er du fri som himlens fugle” kørende på den indre grammofon?): ”Der er nok ikke mange i Danmark der ved, at Paul Reichardt er så populær i Frankrig.”