+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Endelig: Hamilton under pres

Endelig: Hamilton under pres

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Baku

Ingen af dem scorede point i Azerbaijan, men VM-kampen mellem Max Verstappen (Red Bull-Honda) og Lewis Hamilton (Mercedes) bølger videre.

På Baku City Circuit var Verstappen i fuld kontrol indtil hans venstre bagdæk kollapsede og sendte han ind i barrieren med bare tre omgange tilbage. Selvom Monte Carlo og Baku begge er bybaner, er de meget forskellige, og at Red Bull har haft den bedste bil begge steder, må have rysten bosserne i Mercedes´ F1-hovedkvarter i Brackley. Og det understreger, at Formel 1 efter syv år med Mercedes-enevælde i disse måneder oplever et tronskifte.

Hamilton kæmpede godt, men den fejl han lavede i omstarten viser, at han er presset. Han skal gribe dybere i kassen med talent end nogensinde tidligere, og jeg er spændt på om Verstappen vil fremtvinge endnu flere fejl i de kommende uger. Hamilton har jo igennem mange år kørt omtrent fejlfrit – var det ’kun’ fordi der var så meget overskud i Mercer´en at han kun behøvede at give 90 procent?

Også godt at se Sergio Perez træde ind i rollen som Verstappen back-up og endda vinde løbet. Verstappen har længe været hæmmet af, at han manglede den wingman som Hamilton har med Valtteri Bottas (undskyld, Valtteri!). Med to stærke andenkørere er kampen mellem Mercedes og Red Bull mere lige, og det øger kun spændingen.

Det bliver i hvert fald spændende at se hvordan kampen mellem verdens to bedste Formel 1-teams udvikler sig, og nu får Grand Prix Tours´ gæster mulighed for at komme tæt på titelkampen.

Jeg hører, at den legendariske dansker-lejr genopstår på Red Bull Ring ved Østrigs Grand Prix, og det glæder jeg mig til. Formel 1-Rennen, Bier vom Fass, gute Laune und Race Nacht – Auf Wiedersehen!

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA BAKU

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Aserbajdsjan - kun til GPT

ORDKRIG MELLEM MERCEDES OG RED BULL

Kampen mellem Mercedes og Red Bull udkæmpes ikke kun på banen. I paddocken slås teamcheferne Toto Wolff og Christian Horner lige så hårdt som Lewis Hamilton og Max Verstappen ude på banen. Wolff har længe brokket sig over Red Bull´s fleksible bagvinge, og i Baku sagde Horner, at det var på tide Mercedes-bossen holdt kæft. Wolff´s svar: ”Christian er en tosse, der snakker for meget”. Ouch!

TEST FOR AT KOMME UD AF AZERBAIJAN

Azerbaijans Grand Prix blev afviklet for tomme tribuner, og under strenge Covid-19 regler. Blandt andet skulle alle i Formel 1-cirkussen præsentere en negativ PCR-test for at komme ud af landet, og det skabte lange køer i testcentrene på banen. Baku er en dejlig by, men ingen havde lyst til at blive for længe…

FÅ JOURNALISTER FIK GOD FROKOST

De skrappe Covid-19 regler betød, at der var meget få internationale journalister ved Azerbaijans Grand Prix. Til gengæld blev vi behandlet godt: Hele anden sal på Hotel Hilton var inddraget til medie-center, og det var også hotellet, der stod for vores catering.

MAX ATTACK

Jeg ved ikke hvad det er med Max og mig – måske er det bare hans måde at insistere på at blive fotograferet? I hvert fald kørte han i Baku i hegnet lige foran mig både lørdag og søndag.

MAX, PIRELLI OG VRAGSTUMPERNE

Verstappens crash i løbet var en alvorlig sag – bagdækket nærmest eksploderede med tæt på 300 km/t. Tidligere i løbet var noget lignende sket for Lance Stroll. Var der et grundlæggende problem med dækkene? ”Vi ved, hvad Pirelli vil sige – at vragstumper på banen ødelagde dækket,” sagde en bitter Verstappen i sit første TV-interview efter crashen. Efter løbet antydede Pirelli-chef Mario Isola, at årsagen sandsynligvis var…(trommehvirvel)…vragstumper.

TV-KOMMENTATOR OM F1-KØRERE: ”AMATØRER”

Martin Brundle, tidligere Formel 1-kører og Le Mans-vinder 1990 sammen med John Nielsen, er i dag en anderkendt TV-kommentator. Han havde en skarp kommentar til de mange afkørsler under kvalifikationen: ”Mange verdensklasse-kørere havde ’amatør’-ulykker i Baku,” tweetede Brundle med henvisning til at de moderne bremsesystemer er ved at blive for computerstyrede.

EN UGE I TEXAS?

Singapores Grand Prix er på grund af Covid-19 aflyst for andet år i træk. Formel 1-organisationen lover et erstatningsløb, og i Baku hørte jeg, at den mest sandsynlige løsning er et ekstra grandprix på Circuit of the Americas. En uge i Texas – med to Formel 1-løb, besøg i San Antonio, Houston Space Center og outlet-shopping? Ideen er hermed givet videre…

STAKKELS GUENTHER

Hvis Guenther Steiner troede, det var svært at holde styr på K-Mag og Grosjean – så havde han ikke mødt Mick Schumacher og Nikita Mazepin. I Monaco lavede mini-Schumi en overhaling på Mazepin, der gjorde russeren rasende. I Baku var det pay-back time, da Mazepin med en farlig manøvre lige før målstregen forsøgte at holde Schumacher bag sig. ”What the f… sker der? Prøver han at slå os begge ihjel?” var Schumachers kommentar over pit-radioen.