+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Max spænding

Max spænding

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Monte Carlo

Lewis Hamilton blinkede først!

Efter at have delt første- og andenpladserne mellem sig i sæsonens første fire løb, skete der i Monaco noget nyt i duellen mellem Hamilton og Max Verstappen: Englænderen havde en off-weekend og sluttede blot på syvendepladsen. Dét benyttede Verstappen sig af til at tage en overlegen sejr og bringe sig i front i titelkampen. Det er første gang hollænderen fører VM, og jeg skal hilse og sige, at han ikke afgiver den frivilligt.

Det er også første gang i rigtig lang tid Hamilton ikke fører VM, og det understreger bare at tronskiftet er i gang – mellem Hamilton og Verstappen og mellem Mercedes og Red Bull.

Og der er er pludselig endnu en bejler til Formel 1-tronen: Charles Leclerc tog pole position for Ferrari (men kom ikke til start på grund af transmissions-problemer) og Carlos Sainz Jr sluttede på andenpladsen for Den Stejlende Hingst.

Om det er spændende? Det tror jeg nok det er! Det kan gode være Monacos Grand Prix blev lidt af en langgaber, men det skyldes banen. Resten af sæsonen bliver en klassiker! Der var ganske mange tilskuere i Monte Carlo, og det er tydeligt, at Formel 1 gradvist er ved at vænne tilbage til mere normalt tilstande.

Om 14 dage er vi i Baku, hvor der ikke er adgang for tilskuere, men herefter er det Frankrig og to gange Red Bull Ring i Østrig, hvor jeg forventer, der bliver lukket op for endnu flere tilskuere end i Monaco.

Vi ses!

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA MONTE CARLO

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Monaco - kun til GPT

F1-KØRERE GÅR CATWALK

Formel 1´s omrejsende natklub Amber Lounge arrangerede trods covis-19 begrænsninger deres traditionelle modeshow for Formel 1-folket. De eneste aktive kørere, der fandt tid til at gå catwalk var Williams´ George Russell og Nicolas Latifi (på billedet med reservekører Jack Aitken).

SCHUMACHER GULD-MØNT

Amber Lounge modeshowet er en del af et større velgørenshedsshow, der også inkluderede en auktion med blandt andet Formel 1-memorabilia. En af de dyreste effekter var en specialfremstillet Michael Schumacher-mønt i ægte guld. Prisen? Der blev stadig budt, da Grand Prix Tours-redaktionen gik hjem…

NY MEGA-BOG OM F1

I Monaco præsenterede forlaget Assouline deres seneste bog. ”Formula 1 – The Impossible Collection” er på 228 sider med 175 fotos (mange fra danske Grand Prix Photo!) og måler 40,5 x 48 cm. Et fantastisk luksusværk, hvor man naturligvis skal bruge de medfølgende handsker, når man bladrer. Pris: 920 Euro

MERCEDES MED UR

Mercedes-partner IWC Schaffhausen har præsenteret en ny model, der fejrer de mangeårige samarbejde mellem teamet og urproducenten. Den nye AMG-model koster 9900 schweizer-franc – det vil sige man får lidt småpenge tilbage, hvis man lægger 70.000 kroner.

GULF-McLAREN

McLaren-teamet var i det nostalgiske hjørne i Monaco, og udsmykkede deres biler i den legendariske Gulf-bemaling, der blev brugt af både Ford og Porsche i Le Mans i 1960´erne og 70´erne.

GULF-TYRRELL

Det er vist kun F1-feinschmeckere der ved det – men det var ikke første gang, Gulf-bemalingen blev brugt i Formel 1. Italienske Allesandro Pesenti-Rossi havde samme bemaling på sin private Tyrrell, da han i 1976 – helt uden succes – forsøgte sig i en håndfuld grandprixer.

WILLIAMS-JUBILÆUM

Williams-teamet fejrede i Monaco deres grandprix nummer 750. Man har valgt kun at tælle de løb, hvor man stillede op med sin egen bil, med – det vil sige fra 1977. Frank Williams´ team debuterede faktisk allerede i 1969, da man stillede op med en bil købt fra Brabham. Williams markerede jubilæet ved et begave Formel 1-pressen med en lækker notesbog.

BRUGTVOGNS-HANDEL MONACO-STYLE

Der er tre interessante Formel 1-biler på brugtmarkedet i disse uger: Den McLaren-Ford MP4/8 Ayrton Senna brugte til at score sin sjette og sidste sejr i Monte Carlo er til salg. Michael Schumacher, der vandt fem gange i Monte Carlo, kørte en Ferrari F300 i 1998-sæsonen, og den er nu også udstyret med et til-salg skilt (”en ejer, kun kørt i weekenden”). Endelig kan man købe den Williams-Renault FW14B, Nigel Mansell bruge til at presse Ayrton Senna hårdt i Monacos Grand Prix 1992. Nærmere info: https://www.f1authentics.com/f1-racing-cars-for-sale/

BEDSTE FLAG-SVINGER EVER?

Der blev vinket virkelig overbevisende med det ternede flag, da Max Verstappen krydsede målstregen som vinder af Monacos Grand Prix. Flag-svingeren var såmænd tennis-legende Serena Williams, der brugte sin stærke forhånd til jobbet.