+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Tid til tronskifte

Tid til tronskifte (og race rejser – snart!)

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Imola

Sæson-premieren i Bahrain for tre uger siden var et af de bedste Formel 1-løb i mange år. Weekendens Emilia Romagna Grand Prix i Imola var endnu bedre!

Formel 1-sæsonen 2021 ser ud til at blive en af de mest spændende nogensinde. Som min gamle ven, Red Bull-mekker og Race Night-regular Ole Schack sagde til mig, mens vi stod og så Max Verstappen sprøjte med Ferrari-vin på sejrskamlen: ”Så tæt har Formel 1 ikke været siden…2012?”

Tag ikke fejl: Det vi oplever i disse måneder er et tronskifte. Som Senna afløste Prost, som Alonso afløste Schumacher, som Hamilton afløste Vettel – sådan vil Verstappen afløse Hamilton som konge af Formel 1.

Det vil tage tid – og heldigvis for det. For Hamilton afgiver ikke tronen frivilligt, og derfor er der lagt til stor spænding og vilde kampe i de kommende måneder og måske år.

De kommende løb i Portugal og Spanien afvikles uden tilskuere, men jeg hører, at der bliver lukket mere op i løbet af sommeren. Så skal man nok være Formel 1-hurtig ved racer-havelågen – der bliver kamp om pladserne for at opleve den tætte kamp om VM 2021!

Og husk: Ved de fleste løb vil der også være dansk deltagelse med enten Christian Lundgaard i Formel 2 eller Frederik Vesti i Formel 3. De to unge danskere, der er juniorkørere hos henholdsvis Alpine/Renault og Mercedes, kæmper for at sikre sig en plads i Formel 1-feltet.

Og som om Hamilton, Verstappen og danske Formel 1-aspiranter ikke var nok: Grand Prix Tours genoptager også deres legendariske Race Nights så snart det er muligt!

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA IMOLA

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Imola - kun til GPT

SLUT MED CHAMPAGNE

Det er slut med champagne efter Formel 1-løbene – til gengæld er der garanti for at Ferrari kommer på sejrskamlen ved hver eneste løb. Yeps – Ferrari Trento, en italiensk producent af mousserende vine er fremover officiel leverandør til Formel 1-sejrceremonier.

FRU SCHUMI SÆLGER (IKKE) HUSET

Familien Schumacher under ledelse af fru Corinna har sat en af familiens huse i Schweiz til salg. Villaen ’Sur le Moulin’, som Michael Schumacher købte for snart 20 år siden, kan erhverves for 5,8 millioner Euro. Michael Schumacher og familie har stadig deres kæmpe-ville ’La Reserve’ i Gland ved Geneve.

STEINER TIL MAZAPIN: ”DET ER IKKE EN MERCEDES”

Kevin Magnussens afløser i Haas F1 Team, Nikita Mazepin, har haft en dramatisk start på sin Formel 1-karriere med en række spektakulære afkørsler. Den russiske rookie har ellers gennemført et intensivt, privat testprogram i samarbejde med Mercedes, og det kan ifølge Haas-boss Guenther Steiner være en del af problemet: ”Nikita skal lære, at vores bil ikke er en Mercedes,” siger Steiner diplomatisk. Helt uden at bruge sit yndlingsord ’fucking’…

DEN RØDE BIBEL

I Imola uddelte Ferrari-sponsor Philip Morris (’Mission Winnow’, ’Marlboro’) den nyeste udgave af Formel 1-pressens bibel, den såkaldte Grand Prix Guide. Her præsenteres på langt over 1000 sider sportens statistik i nørd-lange baner.

SENNA MINDES

27 år efter tragedien 1. maj 1994 mindes Imola-banen stadig Ayrton Senna. Emilia Romagna Grand Prix var lukket for tilskuere, og i stedet anbragte arrangørerne et enormt portræt af den brasilianske legende på en af tribunerne.

RATZENBERGER MINDES (OGSÅ)

Det er tankevækkende, at netop den tribune, der var udsmykket med den store Senna-plakat, officielt er opkaldt efter Roland Ratzenberger. Den østrigske debutant omkom dagen inden Senna, og tribunen er placeret tæt på ulykkestedet i Tosa-kurven.

SENNA LYS-FESTIVAL

Bystyret i Imola har i samarbejde med Ayrton Senna Foundation afviklet en ’lys-festival’ i byens historiske centrum. Siden Emilia Romagna grandprixet i oktober 2020 har en række citater fra Ayrton Senna lyst byens gader op. Lys-festivallen samler penge til unge ofte for Covid-19 pandemien.

MIAMI KALDER!

Formel 1-organisationen har afsløret, at 2022-kalenderen vil inkludere et nyt grandprix i Miami. Løbet skal afvikles på en ny 5,41 km bane, der anlægges på eksisterende veje omkring Hard Rock Stadium i bydelen af Miami Gardens. Selvom der endnu ikke er sat dato på løbet, hører jeg at Grand Prix Tours allerede er i gang med at arrangere spændende ture til det første Miami Grand Prix. Race Night under palmerne i Florida – what´s not to like?