+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Formel 1 2020 er værd at vente på!

FORMEL 1 2020 ER VÆRD AT VENTE PÅ!

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Melbourne

Australiens Grand Prix 2020 vil gå over i Formel 1-historien som løbet, der aldrig blev kørt. Alle var samlet i Melbournes Albert Park og klar til årets første F1-træning, da bilsportsforbundet FIA klokken 10.07 meddelte, at løbet var aflyst.

Baggrunden var naturligvis corona-virusen, der lige siden vi ankom til Melbourne, var det store samtaleemne i paddocken. Onsdag blev teammedlemmer fra både McLaren og Haas sat i isolation på deres hotelværelser, mens de afventede resultaterne af tests, der skulle afgøre om de var smittede.

Haas-folkene slap med skrækken, men et medlem af McLaren-teamet blev testet positiv. Da de australske sundhedsmyndigheder samtidig frarådede, at man samlede op mod 100.000 tilskuere i Albert Park, var en aflysning den eneste ansvarlige reaktion. ”Jeg har glædet mig SÅ meget til at køre race, men folks sundhed er det vigtigste,” sagde Kevin Magnussen.

Dermed sammenfattede han ganske godt den generelle holdning i paddocken: Jo – det var irriterende at rejse så langt for ingenting. Men der er ting, der er vigtigere end Formel 1. Efterfølgende er Bahrains og Vietnams grandprixer blevet udsat, og FIA sigter nu på at Formel 1-sæson 2020 starter i Europa i begyndelsen af maj. Udmeldingen fra bilsportsforbundet er lidt uklar, og man nævner ikke, om det er Hollands (3/5) eller Spaniens Grand Prix (10/5), der er udset til at indlede VM.

Men det synes sikkert, at Formel 1-VM 2020 gennemføres. Hvor mange afdelinger, der skal køres og på hvilke baner og datoer, er mere usikkert, men sådan er situationen i verden lige nu. Vi skal igennem de næste uger og måske måneder, men før eller siden får vi igen en normal hverdag. Udsigten til en spændende Formel 1-sæson med gode løb og Kevin Magnussen i topform er en af de ting, der kan gøre det lidt nemmere at komme gennem den nærmeste fremtid

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA ALBERT PARK

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Albert Park

LOKALE TROLDMÆND VELSIGNEDE BANEN

Grandprix-weekenden i Albert Park blev indladt onsdag formiddag. To lokale, der åbenbart havde troldmands-lignende evner, gennemførte et ritual, der velsignede banen. Desværre uden det store held.

KAOS I ALBERT PARK

Der var kaos i Albert Park fredag formiddag. Ved otte-tiden havde arrangørerne via det lokale morgen-TV fortalt, at weekenden ville blive gennemført som planlagt, og titusindvis af tilskuere stod i kø udenfor banen. Portene blev dog aldrig åbnet og de skuffede tilskuere måtte tage hjem uden at have set Lewis Hamilton og co.

STROLL MOD HEWITT

I dagen op til Australiens Grand Prix fik hobby-tennispiller Lance Stroll en lektion fra den Australiens tidligere verdens-etter Lleyton Hewitt.

KOM (IKKE SÅ) TÆT PÅ K-MAG

Corona-virussen satte sig præg på paddocken i Albert Park. Ved Kevin Magnussens pressebriefing torsdag blev den påkrævede mindste-afstand på en meter sikret med en bånd mellem journalisterne og Formel 1-stjernen.

ROBBIE PÅ BESØG

Robbie Williams var på besøg i paddocken torsdag. Popstjernen var i byen for at give koncert ved siden af banen, men den blev ligesom grandprixet aflyst.

MUST-GO FOR F1-FANS: BRUCE MCLAREN MUSEUM

På vej til Albert Park svingede jeg forbi Hampton Downs syd for Auckland i New Zealand. Her har Bruce McLarens familie skabt et lille museum, der både fortæller historien om Bruce og om New Zealands øvrige Formel 1-stjerner Denny Hulme, Chris Amon og Howden Ganley. For Formel 1-nørder er ’Bruce McLaren Heritage Centre’ et must-go: Man kan bruge timevis på at beundre de udstillede McLaren-biler og det spændende memorabilia.

NYE BANER I SPANIEN OG ITALIEN

To af de klassiske løb i VM-serien kan om få år blive afviklet på nye baner. Circuit de Barcelona-Catalunya har kun kontrakt for det spanske grandprix for 2020, og Jerez-banen i Andalusien (billedet) arbejder på at overtage løbet. Monza har for nylig indgået en ny femårig aftale om det italienske grandprix, men herefter vil Mugello i Toscana arrangere løbet.