+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Seks til Lewis!

Seks til Lewis!

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Austin, Texas.

Uanset hvad man synes om hans frisure, diamantøreringe, rocker-halskæder og skabede hunde: Lewis Hamilton er en fantastisk racerkører! Søndag sikrede han sig sit sjette verdensmestermesterskab og de Michael Schumacher-rekorder, der bare for få år siden så ud til at skulle holde til evig tid, er nu under voldsomt pres. Som Hamilton kører i øjeblikket, er der lagt op til en syvende og måske også en ottende titel. VM-titlen 2019 kom i hus i en svær weekend for Hamilton, men som næsten altid fik han det optimale ud af løbet. De mange bump på den ujævne Circuit of the Americas så under kvalifikationen ud til at påvirke ham mere end de andre topkørere, og han kvalificerede sig blot på femtepladsen. Han var oppe på tredjepladsen allerede på første omgang, og med en risikabel et-stop strategi kom han helt op og føre løbet. Mod slutningen var hans dæk så nedslidte, at Mercedes-makker Valtteri Bottas kunne overhale og sikre sig sejren, men andenpladsen var rigelig til at blive verdensmester for sjette gang (og sjette gang i træk).

Max Verstappen blev nummer tre for Red Bull, mens Ferrari havde en dårlig weekend, hvor Sebastian Vettel udgik og Charles Leclerc blot blev nummer fire. Kevin Magnussen? Den sædvanlige historie. For øjnene af Grand Prix Tours-gæster leverede han sin efterhånden traditionelle kanonstart, og kom op i top-10. Så kom dækproblemerne og nedturen begyndte. Samtidig havde han ballade med bremserne, og med få omgange tilbage eksploderede den ene skive, og sendte ham ud af løbet.

Next stop Sao Paulo – som er et af de få stop på F1-touren, hvor vi ikke har RaceNight. I stedet varmer vi op til sæsonfinalen i Abu Dhabi, hvor Magnussen & Søn er på programmet. Yeps – Kevin og Jan Magnussen dukker op til årets sidste RaceNight.
Jeg glæder mig allerede!

formel 1 usa - lewis hammilton

DE SKÆVE NYHEDER FRA AUSTIN

K-MAG I NASCAR

Torsdag dukkede den amerikanske racerlegende Tony Stewart op på Circuit of the Americas med en af de Ford Mustangs, han indsætter i NAASCAR-serien sammen med Gene Haas. Både Kevin Magnussen og Romain Grosjean gik mulighed for at prøve bilen, og nød det åbenlyst.

BESTSELLER OG RON DENNIS I NYT SAMARBEJDE

Bestseller-ejer og trofast Kevin Magnussen-støtte Anders Holch Povlsen har indledt et nyt samarbejde med den tidligere McLaren-boss Ron Dennis. De to forretningsmænd har tilsammen investeret over 30 millioner kroner i det engelske tøjmærke Varley. Det handler ifølge Varley´s egen hjemmeside om ”mode- og wellnesstøj til den moderne kvinde”.

KIMI KOLLEKTIONEN

Kimi Raikkonen er også gået ind i modebranchen. Sammen med legendariske West Coast Choppers har han skabt af kollektion af jakker, t-shirts og kasketter, der blev præsenteret i dagene op til USA´s Grand Prix.

SENSATION: KIMI SMILER

Præsentationen af ’Kimi by West Coast Choppers’ fandt sted i chopper-fabrikantens hovedkvarter – en veludstyret lade midt på prærien udenfor Austin. Omgivelserne – inklusiv BBQ, biker-chicks og det lokale bryg - passede åbenlyst Kimi Raikkonen godt: Her er noget så sjældent som et billede af en smilende finne!

KONCERTER I SUPERLIGAEN

Circuit of the Americas fastholdt med Imagine Dragons (fredag), Pink (lørdag) og Kool & the Gang (søndag) deres position i grandprix-arrangørerne koncert-superliga. Hvis man ikke var til Imagine Dragons på banen, kunne man fredag aften opleve danske Lukas Graham i The Moody Theater i Austin Downtown.

LUKAS GRAHAM BESØGER MAGNUSSEN

Lukas Graham er i øjeblikket i gang med en stor USA-turne. Inden koncerten i Austin tilbragte de formiddagen i Haas-pitten som Kevin Magnussens gæster. Fra Austin tog Lukas Graham direkte videre til koncerter i Houston og Dallas.

F1 FESTIVAL I L.A.

I ugen mellem Mexicos og USA´s Grand Prix tog Max Verstappen, Daniel Ricciardo og Valtteri Bottas til Los Angeles, hvor de i en stor anlagt F1-festival kørte ned af Hollywood Boulevard i Formel 1-biler.

DER ER PENGE I CHOKOLADE

Den svenske chokolade-producent Huski storsatser på racing. De har hele sæsonen været sponsor for McLaren-teamet, og i Austin annoncerede de også en ny aftale med Alfa Romeo. Samtidig har de hjulpet den tidligere Formel 1 kører Marcus Ericsson ind i et af de førende IndyCar-teams, Ganassi for 2020-sæsonen.

NYT REGLEMENT PRÆSENTERET

Torsdag blev det nye Formel 1 reglement for 2021 præsenteret i mediecenteret i Austin. Formel 1´s tekniske chef Ross Brawn forklarede sammen med FIA´s Nicolas Tomazi og Chase Carey om Formel 1´s fremtid, der både byder på tættere racing og et loft over budgetterne. Godt nyt for Kevin Magnussen og Haas!

MADS LANGER BESØGER MAGNUSSEN

Lukas Graham var ikke den eneste danske pop-stjerne i Austin: Mads Langer var søndag gæst hos Kevin Magnussen og Haas-teamet. Langer (”You´re Not Alone”) sang og spillede ved K-Mags bryllup i august.

JUBILÆUM: 600 GRANDS PRIX

Redaktøren af de skæve nyheder og Grand Prix Tours´ faste Race Night-vært Peter Nygaard fejrede fredag et specielt jubilæum sammen med vores gæster: Weekendens løb på Circuit of the Americas var hans Grand Prix nummer 600! Dét måtte Luna Christofi naturligvis også høre nærmere om.