+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Lewis tæt på VM

Lewis tæt på VM

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Mexico City
D. 28. oktober 2019

Mercedes har ikke længere den hurtigste bil i Formel 1. Beviset: Det tyske team har ikke haft en eneste pole position efter sommerferien – Ferrari har taget fem og Red Bull en. Men Mercedes har stadig overtaget i løbene. Ikke fordi de er hurtigere end konkurrenterne. Men fordi de laver færre fejl.

I Mexico var det Max Verstappen der tog pole for Red Bull, men han blev efterfølgende rykket tre pladser tilbage, da han ignorerede det gule advarselsflag på sin hurtigste omgang. Dermed blev første startrække en hel-rød Ferrari-affære med Charles Leclerc og Sebastian Vettel. Monegaskeren tog starten, hvor Verstappen endnu en gang dummede sig.

Det lignede længe en Ferrari 1-2 sejr, men da Ferrari-mekanikerne fejlede under Leclercs stop og Mercedes-ledelsen udtænkte en smart et-stop strategi til Lewis Hamilton, rykkede englænderen i front, og sikrede sig en fortjent sejr. Han er nu 74 point foran teamkammerat Valtteri Bottas, og han kan sikre sig sin sjette VM-titel i den kommende weekend for øjnene af Grand Prix Tours´ gæster i Austin.

Kevin Magnussen og Haas-teamet havde som ventet en svær weekend i Mexico. Kombinationen af den tynde luft og Haas-racerens dårlige aerodynamik sendte teamet ned i kamp med Williams om sidstepladsen. Mens Grosjean på 17.-pladsen sluttede mellem de to Williams-kørere, leverede Magnussen faktisk et godt løb på 15.-pladsen. Han holdt Williams-kørerne bag sig og han sluttede 50 sekunder foran sin teamkammerat.

Ved at ud-kvalificerede Grosjean lørdag sikrede han sig også allerede nu den samlede sejr i Haas´ interne kvalifikations-duel, så selvom slutresultatet var skuffende, var Magnussens weekend absolut godkendt. Og alt tyder på at Circuit of the Americas i Austin passer bedre til Haas-bilerne, så vi kan se frem til en bedre weekend i Texas – hvor der jo både har Haas Fan Fest og Grand Prix Tours Race Night.

Vi ses!

De skæve nyheder fra Mexico City

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Mexico City

TIESTO PÅ PODIET

Der er ingen deciderede grandprix-koncerter, men Mexicos Grand Prix slutter alligevel altid med en fest: Lige efter sejrsceremonien omdannes podiet til en kæmpe DJ-pult, og i år var det Tiesto, der spiller op til asfaltbal for de mange tusinde tilskuere i autodromens stadion-sektion.

Checo kører Uber

Uber er stor (og effektiv) i Mexico City – faktisk bedre end millionbyens ofte suspekte taxa-service. Og Uber har nu fået en prominent ambassadør: Sergio ’Checo’ Perez er Mexicos hurtigste Uber-chauffør..

Gæster til Magnussen

Skuespiller Dar Salim, der i øjeblikket kan ses i DR´s søndags-serie ’Fred til Lands’, og sanger Malte Ebert (tidligere kendt som ’Gulddreng’) var taget til Mexico for at heppe på Kevin Magnussen.

Kage til Magnussen

Kevin Magnussen stillede i Mexico op i sit grandprix nummer 100. Det blev fejret med en lækker kage – som den nyudklækkede veganer storsindet overlod til den dessertkyndige redaktør af Grand Prix Tours skæve nyheder. Mums!

Mexico City er enorm

Med tæt på 22 millioner indbyggere er Mexico City den største by i den vestlige verden. Autodromo Hermanos Rodriguez (opkaldt efter Mexicos bedste racerkørere, brødrene Pedro og Ricardo, der begge omkom i racer-ulykker) ligger midt i byen, og bidrager kun til det generelle, charmerende kaos. Og inden I begynder at google: Verdens største by er Tokyo med næsten 38 millioner indbyggere.

Senna festival i Sao Paulo

I næste uge afvikler Formel 1-organisationen en stor Ayrton Senna Festival i Sao Paulo. Her lægger man op til det kommende grandprix på Interlagos-banen. Senna, der omkom efter en ulykke på Imola for 25 år siden, er begravet på Morumbi-kirkegården i Sao Paulo.

Alonso og Hamilton i ordkrig

Fernando Alonso er ikke imponeret over Lewis Hamiltons miljø-kampagne på de sociale medier. Mercedes-køreren skrev for eksempel efter Japans Grand Prix, at ”jeg er tæt på at give op, for folk interesserer sig bare ikke for miljøet”. Alonso´s kommentar: ”Vi kender alle sammen Lewis´ livsstil – og ved at en F1-kører flyver 200 gange om året.” Spanierens kommentarer kom ved præsentationen af en ny kollektion fra hans tøjmærke Kimoa, hvorfra alt overskud går til kampen mod hav-forurening.

Juan Manuel Correa på benene

Juan Manuel Correa, der blev alvorligt kvæstet i den Formel 2-ulykke der kostede Anthoine Hubert livet på Spa-Francorchamps, er på bedringsvejen. ”Det går langsomt fremad - jeg har stået op et kort øjeblik,” skriver han i et Instrgram-opslag.

Vinfast Grand Prix i Vietnam

Man har allerede en titelsponsor klar til Vietnams første Formel 1 Grand Prix, der afvikles i Hanoi 5. April næste år: Den lokale bilproducent Vinfast betaler for festen – der vindes af en bil med Ferrari-, Mercedes-, Renault- eller Honda-motor.

SKAL DU MED TIL HANOI?

Grand Prix Tours har allerede været i Hanoi for at checker byen og den nye bane. Rejser til Vietnams første Formel 1-løb er netop sat til salg på www.gptours.dk.