+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Point til K-MAG

POINT TIL K-MAG!

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Sochi

Mercedes havde ikke nødvendigvis den hurtigste bil i Ruslands Grand Prix, men alligevel kom det tyske team fra Sochi med en flot dobbeltsejr til Lewis Hamilton og Valtteri Bottas. Sejren blev reddet i hus med solid teamkørsel og uden de interne kontroverser, der ødelagde eftermiddagen for Ferrari. Her havde man inden starten indgået en aftale om hvordan man skulle tackle første sving, men den ’glemte’ Sebastian Vettel, da han først var kommet i front. Det var meningen, han skulle give føringen tilbage til Leclerc, men tyskeren kørte bare af sted – indtil en form for højere retfærdighed fik hans motor til at brænde sammen. 

Et par safetycar-perioder var med til at spille løbet i hænderne på Mercedes, og Leclerc måtte skuffet nøjes med tredjepladsen. Han sagde efter løbet, at han stadig stoler på Vettel, og der er også dem der påstår, at grise kan flyve. Kevin Magnussen kørte et fantastisk løb i Sochi. En super-start, der sendte ham fra 14.-pladsen op i top-10 allerede efter første sving, blev efterfulgt af en solid eftermiddag, hvor han hele tiden var i top-10. Dér hører Haas VF19 egentlig slet ikke hjemme, og mod slutningen blev presset på danskeren så massivt, at han i en duel med Sergio Perez kortvarigt var af banen. Dommerne slog hårdt ned på den lille afkørsel, der i alle tilfælde havde kostet danskeren tid, og idømte ham fem sekunders tidstraf. Så trådte K-Mag for alvor i karakter. Med en serie super-omgange – han kaldte dem selv ’seks kvalifikations-omgange i træk’ – kørte han sig tilbage til niendepladsen, og dermed sine og Haas´ første VM-point i tre måneder.

Det var andet løb i træk Magnussen og Haas kunne kæmpe med i top-10, så måske er der stadig håb for den småhysteriske Haas VF19?

Det snakker vi mere om ved vores Texas Race Night op til USA´s Grand Prix i Austin!

DE SKÆVE NYHEDER FRA OLYMPIC PARK

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Sochi

NY SCHUMACHER

David Schumacher, søn af Ralf, debuterede i weekenden i det internationale Formel 3-mesterskab. Den 17-årige tysker stillede op for den tidligere Formel 1-kører Adrian Campos´ team, hvor han afløste Alex Peroni (manden der mirakuløst slap omtrent uskadt fra en kæmpe-crash i Monza). Unge Schumacher har indtil nu tilbragt 2019 i Formula Regional EM-serien, der domineres af danske Peter Vesti.

HVAD SKAL MICK SCHUMACHER?

David Schumachers fætter Mick (søn af Michael) er ved at afslutte sin første Formel 2-sæson. Hans manager Sabine Kehm var på plads i Sochi-paddocken, men endnu er 2020-planerne ikke på plads. Mick Schumacher, der allerede har testet Formel 1 for Ferrari (billedet), ventes at fortsætte i Formel 2.

KIMI OVERHALER SHUMI

I Rusland kørte Kimi Raikkonen sit grandprix nummer 308 – et mere end Michael Schumacher. Senere i år overhaler den snart 40-årige finne også Fernando Alonso, der med 312 grandprix´er er Formel 1-historiens ’næst-flittigste’ kører. Rubans Barrichello har rekorden med 323 grandprix´er – ham nakker Kimi næste år!

LUNDGAARD PÅ VEJ MOD F1

Christian Lundgaard, der for nylig fik sin første Formel 1-test for Renault-teamet på Hungaroring, afsluttede i Sochi sin sæson i det internationale Formel 3-mesterskab. Næste år rykker han sandsynlighed op i Formel 2 – og karriere-planen sigter mod en Formel 1-debut i 2021.

AFTENLØB!

Der har i årevis været rygter om at Ruslands Grand Prix skulle afvikles som aften- eller natteløb. Foreløbig holder arrangørerne fast i dagslyset, men lørdag afviklede man alligevel et natteløb på Sochi Autodrom: ”Run the Track” for løbere startede klokken 21.00.

HULKEN ER EN NINJA!

Er Nico Hülkenberg på vej mod et overraskende karriere-skift? Med få muligheder i Formel 1 skal ’Hulken’ se sig om efter en ny arbejdsplads, og for nylig dukkede han op i underholdningsprogrammet ’Ninja Warrior’ på tysk fjernsyn. Han udgik i den indledende runde, og kommenterede efterfølgende sin indsats med et kort ’Scheise’.

FRA SOCHI TIL SKT PETERSBORG?

Rygter i Sochi-paddocken antydede at det russiske grandprix holder flyttedag efter næste års løb. Både myndighederne og den lokale promotor skal være interesseret i at flytte løbet til Ruslands næststørste by, Skt Petersborg.

MUMITROLDENE SPILLEDE OP TIL ASFALTBAL

Efter en Singapore-weekend med A-list navne som Red Hot Chili Peppers, Fat Boy Slim og Gwen Stefani, var det i Sochi mumitroldene, der spillede op til asfaltbal. Yeps – bandet Mumiy Troll fra Vladivostok var hovednavnet ved grandprix-koncerterne i Rusland. Hvis du ikke har hørt den endnu, hedder deres nye single ”Summer Without the Internet”.

CRAIG DAVID MED LEWIS OG VALTTERI

Radisson Blu Resort tæt på banen havde (også!) et stort navn til deres ’Mercedes Benz Star Night’ lørdag aften: Craig David optrådte, og Lewis Hamilton, Valtteri Bottas og Ruslands første Formel 1-kører Vitaly Petrov var også på scenen.

RACE NIGHT PÅ BRIDGE RESORT

Grand Prix Tours´ første russiske Race Night blev afholdt på vores gæsters hotel, Bridge Resort. En hyggelig aften i flotte omgivelser med masser af Formel 1-snak og seneste nyt fra pitten.