+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Vi er inde i en stime!

VI ER INDE I EN STIME!

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Marina Bay

Vi er inde i en fantastisk stime: Weekend efter weekend får vi fantastiske Formel-1løb – siden Frankrigs Grand Prix tilbage i forsommeren har Formel-1 budt på ultra-spændende løb, uventede vindere og tætte dueller. Singapores Grand Prix var ingen undtagelse, og vi blev underholdt med en knivskarp duel mellem Mercedes og Ferrari med Red Bull´s Max Verstappen som en farlig dark-horse. Det endte med et sejr til Sebastian Vettel, der blev hjulpet godt på vej af Ferraris pit-strategi. Charles Leclerc, der havde vundet de to seneste løb for Den Stejlende Hingst, var ikke imponeret. Den unge monegasker kvalificerede sig for tredje løb i træk på pole position, og kontrollerede løbet indtil Vettel fik lov til at under-cutte ham med et tidligt pit-stop.

Det var godt at se Vettel vinde efter en række svære måneder. Men jeg tror ikke på at tyskerens sejr genindfører den gamle magtbalance i teamet: Charles Leclers er fremtidens mand, og før eller siden – jeg tror mest på ’før’ – må Ferrari-ledelsen tage stilling til, hvem der skal være VM-kandidat/førstekører i 2020. Jeg tror ikke Vettel skal glæde sig alt for meget til den beslutning. Det var Ferraris tredje sejr i træk, men allerede i denne uge skal vi videre til Sochi, der altid har været en Mercedes-bane. Og så følger Suzuka, der er Red Bull-Hondas hjemmebane. Er der nogen, der stadig brokker sig over at Mercedes altid vinder? At Formel-1 er forudsigeligt?

For Kevin Magnussen blev Singapores Grand Prix en kæmpe skuffelse. Han leverede en fornem kvalifikation, bragte sig med en kanonstart op i top-10, og undgik for en gangs skyld, at dækproblemer sendte ham sydpå gennem feltet. Så var der en plasticpose, der sugede sig fast på frontvingen, og det ødelagte aerodynamikken og dermed dækkene. K-Mag selv mumlede noget om ’sur røv’ inden han forlod Singapore med kurs mod Sochi. Her har vi Grand Prix Tours første ’Russian Race Night’ på programmet. Hvad sker der ud over racer-hygge og insider-viden fra paddocken? Skal vi lære kosak-dans? Er menuen rødbedesuppe? Kommer Putin?

Jeg er i hvert fald spændt.

formel 1 singapore - charles leclerc

DE SKÆVE NYHEDER FRA MARINA BAY

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Singapore

SUPERLIGAEN INDENFOR GRANDPRIX-KONCERTER

Singapore udgør sammen med Abu Dhabi og USA, superligaen indenfor grandprix-koncerter. I år bestod lineup´et af blandt andre Red Hot Chili Peppers, Gwen Stefani, Muse, Texas, Fat Boy Slim og Swedish House Mafia. Navne Roskilde Festivalen ville være stolte af! Swedish House Mafia-gutterne præsenterede i øvrigt Charles Leclerc med hans pole position-trofæ

HER ER AUSTIN´S KONCERT-PROGRAM

Circuit of the Americas byder ind med Imagine Dragons (fredag) og Pink (lørdag). Der er ingen koncerter på Circuit of the Americas torsdag, men her kan man tage i Austin Downtown og opleve Lukas Graham på Moody Theater. Roskilde-aktuelle Taylor Swift var hovednavnet ved USA´s Grand Prix 2016

U2 TIL ABU D?

Formel-1og koncert-sæsonen slutter i Abu Dhabi med Travis Scott (fredag) og The Killers (søndag). Yderligere to navne vil blive annonceret indenfor kort tid – og i den lokale presse spekulerer man i at U2 kan være det ene!

AMBER LOUNGE MED LEGENDER

Formel-1´s omrejsende natklub Amber Lounge havde lørdag nat et all-star line-up med tidligere Formel-1-stjerner: Mika Salo, Johnny Herbert, Mika Salo, Damon Hill og David Coulthard mødte op for at underholde gæsterne. Også en kommende F1-kører var med: Esteban Ocon, der næste år kører for Renault.

OCON – NU MED FINT TØJ

Mens sportens ’oldboys’ tydeligvis ikke gik meget op i deres påklædning på Amber Lounge, mødte Ocon op i sit stiveste puds. Franskmanden har også en vis erfaring: Når Amber Lounge i Monaco afholder deres traditionelle modeshow, er Ocon en af dem der føler sig bedst tilpas på catwalk´en.

ELLA EYRA OG DJ SIGALA

Festen på Amber Club gik op i ottende gear, da DJ Sigala og Ella Eyre indtog scenen. 25-årige Eyre, der i virkeligheden hedder Ella McMahon, har blandt arbejdet sammen med Rudimental på nummeret ’Waiting All Night’, der vandt ’Årets Single’ ved Brit Awards 2014.

NY PIQUET PÅ VEJ

1981- og 83-verdensmesteren Nelson Piquet er en…produktiv mand. Syv børn med fire kvinder er det (foreløbig!) blevet til, og en af hans døtre, Kelly, har netop gjort ham til morfar. Faderen til Piquets barnebarn? Såmænd Toro Rosso-kører Daniil Kvyat.

INGEN MASKEFORBUD I SINGAPORE

Skovbrande i Indonesien betød at luftforureningen over Singapore nåede et kritisk niveau i dagene op til grandprixet. Arrangørerne sørgede derfor for at have ’maler-masker’ klar til børn, svagelige tilskuere – og marshals.

NYT KONCEPT: RACE LUNCH

Det usædvanlige program i Singapore betød, at Grand Prix Tours sædvanlige RaceNight koncept måtte ændres. Løsningen blev en hyggelig ’Race Lunch’ på den hyggelige Ristorante Giardino i Downtown lørdag ved frokosttid.