+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Uventet tronskifte på vej

Uventet tronskifte på vej

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Hungaroring

Nu har vi i årevis ventet på at Ferrari vælter Mercedes af Formel 1-tronen. Og hvad sker der så? Lige pludselig er det Red Bull med Max Verstappen (og dét Fernando Alonso for ikke så længe siden kaldte en ’Formel 2-motor!) der er første-udfordrer til Mercedes! Max Verstappen og Red Bull kom til Ungarn efter at have vundet to af de seneste tre løb. Med karrieren første pole position sikrede han sig det optimale udgangspunkt for endnu en sejr, og længe kørte Ungarns Grand Prix den vej. Først på en af de allersidste omgange lykkedes Lewis Hamilton, der undervejs måtte sadle om til en to-stops strategi, at komme forbi den unge hollænder.

Så Lewis Hamilton og Mercedes vandt på Hungaroring – men Max Versteppen og Red Bull har hen over sommeren nu vundet på den hurtige Red Bull Ring, i regnvejret på Hockenheim og taget pole på den langsomme Hungaroring: Der er ingen tvivl om, at der er tale om en reel, stabil bejler til den VM-titel, der for bare få uger siden lignede en walk-over for Hamilton og Mercedes. Kevin Magnussen sluttede på 13.-pladsen, men kunne alligevel tage på sommerferie med oprejst pande. For en gangs skyld tabte Haas-racerens dæk ikke pusten under løbet, og danskeren kørte et ægte vikinge-race, hvor han med albuerne helt ude holdt Daniel Ricciardo (Renault) bag sig. Så ’anden halvleg’ af Formel 1-VM-tegner godt: Der er lagt op til et titel-shootout mellem Hamilton og Verstappen og Magnussen og Haas er ved at finde formen igen.

Går ud fra vi ses i Belgien til Race Night?

De skæve nyheder fra Hungaroring

RICCIARDO OG MILLIONERNE

Kevin Magnussen er ikke den eneste Formel 1-kører, der har ballade med en tidligere manager/rådgiver: Glen Beavis, tidligere rådgiver for Daniel Ricciardo, har sagsøgt australieren for cirka 100 millioner kroner, som han hævder at have til gode som ’kommission’ for diverse sponsor- og kører-kontrakter.

LUNDGAARD OG DANIEL

Formel-1l ærling Christian Lundgaard havde en stor weekend i Ungarn med en sejr og en femteplads i de to Formel 3-løb. Efter søndagens løb var han – med pokal! - inviteret til frokost i Formel-1 paddocken med Daniel Ricciardo, som danskeren kørte for i gokart.

HUNGARORING – NU MED POOL

Efter hedebølgen i Hockenheim var arrangørerne i Ungarn godt forberedt: I paddocken havde man bygget en swimming pool – naturligvis med indbygget haj!

PINK TIL AUSTIN

Arrangørerne af USA´s Grand Prix på Circuit of the Americas har annonceret årets koncert line-up: Lørdag er det Pink der spiller på den store scene på langsiden og dagen inden er det Imagine Dragons.

DANSK KONKURRENCE TIL IMAGE DRAGONS

Imagine Dragons får i øvrigt konkurrence af et dansk topnavn i Austin: Omtrent samtidig med de går på scenen på Circuit of the Americas, indtager Lukas Graham og band The Moody Theater i Austin Downtown. Og så har jeg slet ikke nævnt Grand Prix Tours´ Race Night, der også finder sted fredag.

RED HOT I SINGAPORE

I Singapore har man også koncert-programmet klar: Efter løbet lukker Red Hot Chili Peppers (billedet) grandprix-festen, der i løbet af weekenden også byder på Gwen Stefani, Swedish House Mafia, Muse og Fatboy Slim.

THE KILLERS SLUTTER SÆSONEN

Og for lige af afslutte ugens musik-nyt: Det bliver The Killers, der tidligere har optrådt i forbindelse med Singapores Grand Prix, der lukker Formel 1-sæsonen 2019. Las Vegas-bandet spiller søndag aften efter sæsonfinalen på Yas Marina i Abu Dhabi 1. december. Dagen inden planlægger Grand Prix Tours noget helt særligt i Abu Dhabi – mere nyt lige om et øjeblik!

FINT BESØG FRA INDY

Renault havde inviteret årets vinder af Indy 500-løbet, franskmanden Simon Pagenaud, til Hungaroring, hvor han mødte teamets Formel 1-kørere Nico Hülkenberg og Daniel Ricardo.

RACE NIGHT I CITY

Grand Prix Tours´ RaceNight blev i denne weekend afholdt i Budapest city. Fint hotel, god mad, fri bar og kæmpe spørgelyst blandt gæsterne – what´s not to like? Next RaceNight Stop: Hasselt før Belgiens Grand Prix – med Jan Magnussen som gæstestjerne!