+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Ungdomsoprøret er i gang!

Ungdomsoprøret er i gang!

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Hockenheim.

Var Tysklands Grand Prix det mest underholdende Formel 1-løb i det nye årtusinde? Der var i hvert fald knald på fra start til slut. Regnvejr – og helst i vekslende styrke – har altid været en god opskrift på spændende racerløb, og det fik vi i Hockenheim. Efter masser af drama, kom Max Verstappen først i mål for Red Bull-Honda. At det var den unge hollænder og ikke hans mere erfarne konkurrenter, der holdt sig på banen understreger, at der er et tronskifte på vej. Det bliver ikke i år Lewis Hamilton bliver væltet ned af Formel 1-tronen, men den unge generation anført af Max ’Attack’ Verstappen er ved at blive utålmodige! Løbet på Hockenheim var efter hovedsponsorens ønske officielt omdøbt til ’Mercedes-Benz Grosser Preis von Deutschland’. Alligevel blev det en fiasko for Mercedes – Lewis Hamilton blev klassificeret som nummer 11 efter et par afkørsler og en tidstraf og Valtteri Bottas kom slet ikke i mål efter at have sendt sin Mercedes i hegnet. Det var ikke lige den måde Mercedes havde planlagt at fejre deres hjemmebane-løb og 125 års jubilæum i motorløb.

Ferrari havde også en broget weekend i Hockenheim. Både Sebastian Vettel og Charles Leclerc havde problemer under kvalifikationen, og Leclerc var en af de mange, der endte løbet i barrieren. Vettel startede i bagerste række, men kørte sig frem til en flot andenplads, der understregede at han er klar til at slås for sin position som Ferraris førstekører.

Haas? Romain Grosjean og Kevin Magnussen kørte sammen. Ikke noget nyt her – måske bortset fra, at de trods sammenstødet begge scorede point. Da Alfa Romeo-kørerne Kimi Raikkonen og Antonio Giovinazzi efterfølgende fik en tidsstraf, betød det, at de faktisk sluttede på syvende- og ottendepladsen. Et tegn på, at Haas er ude af krisen? Måske. Og vil MAG og GRO støde sammen igen i Ungarn? Vi snakker om det på RaceNight i Budapest på lørdag, ik?

Videre til Hockenheim. Og RaceNight(s) med ’Magnussen et Moi’

De skæve nyheder fra Hochenheim

HVID MERCEDES FEJREDE JUBILÆUM

Mercedes fejrede i Hockenheim, at det nu er 125 år siden fabrikken stillede op i sit (og verdens) første motorløb, gadeløbet fra Paris til Rouen i 1894. I den anledning havde man malet en del af Lewis Hamiltons og Valtteri Bottas biler hvide, der var Tysklands oprindelige ’racer-farve’. Ved Tysklands Grand Prix 1934 havde Mercedes svært ved at få deres biler ned på den foreskrevne vægtgrænse på 750 kg, og man skrabede derfor den hvide maling af. På den måde blev den første ’Sølvpil’ skabt!

KØRER OG TEAMCHEF I CLOSE-RACE

Mercedes fejrede inden det tyske grandprix deres jubilæum ved et event på Silverstone, hvor både biler og kørere fra fabrikkens glorværdige motorsports-fortid var med. Der blev også plads til et improviseret race mellem teamchef Toto Wolff og Lewis Hamilton i et par ældre DTM-biler. Løbet kan ses på Youtube: https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=kOe6LJnALW0

LEWIS OG VALTTERI PÅ FABRIKS-BESØG

På vej til Tysklands Grand Prix besøgte Lewis Hamilton og Valtteri Bottas Mercedes-fabrikken 120 km syd for Hockenheim. Her bygges den nye S-klasse, og Mercedes-stjernerne fik et indblik i moderne bilproduktion.

VETTEL MED SCHNEIDER-HJELM

Sebastian Vettel mødte traditionen tro op til sit hjemmebane-grandprix med en special-lakeret hjelm. Denne gang havde han ladet sig inspirere af en relativt ukendt F1-kører: Bernd Schneider stillede fra 1988-90 op i 34 grandprix´er uden at score et eneste point (billedet). Efter den kortvarige Formel 1-karriere blev Schneider den mest vindende kører i den tyske standardvognsserie DTM med 22 sejre og fire mesterskaber.

GAMER-TO-RACER

Rudy van Buren vandt sidste år titlen som ”World´s Fastest Gamer” i en e-sport konkurrence udskrevet af blandt andre McLaren. Præmien var et job som McLaren´s simulator-kører, og her har hollænderen klaret sig så godt, at han på Hockenheim fik lov til at omsætte sine e-sport færdigheder til rigtig race: Han stillede op i Porsche Super Cup-løbet.

MICK SCHUMACHER I MICHAELS FERRARI

Mick Schumacher, der i år kører Formel 2 for Prema-tesmet, fik i Hockenheim mulighed for et par omgange i sin far Michaels VM-vinder fra 2004, Ferrari F2004. Sidste år kørte Schumacher Jr sin fars VM-vinder fra 1994, Benetton-Ford B194, op til Belgiens Grand Prix.

FINSKE FANS ER SKØRE

Fredag var den officielle temperatur i Hockenheim 39 grader, og alle stønnede over den tyske tropehede. Eller næsten alle: På campingpladsen ved siden af banen havde den finske fangruppe www.f1sauna.com opbygget en sauna, så Kimi ’The Iceman’ Raikkonens fans kunne holde varmen.

POOL-PARTY PÅ CAMPINGPLADSEN

Mens finnerne gik i sauna, holdt de lokale fans pool-party på campingpladsen. Her blev det understreget, hvor fredelig en sport Formel-1 er: Fans fra forskellige teams kom virkelig hinanden ved i den lille pool.

RACE-NIGHT MED JAN MAGNUSSEN

Vores tyske Race Night havde udover de lækre lokale specialiteter også Jan Magnussen på menuen: Jan Magnussen, den første dansker der scorede point i Formel 1-VM og far til en vis Kevin, stillede op sammen med redaktøren af de skæve nyheder.