+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Heldet følger de dygtige!

Heldet følger de dygtige!

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Silverstone.

Valtteri Bottas lagde længe op til at slå Mercedes-makker Lewis Hamilton lige dér, hvor det gør allermest ondt: På hjemmebanen i Silverstone. Finnen startede fra pole position, og gik trods hårdt pres fra Hamilton i front. Han så ud til at have løbet under kontrol – indtil Antonio Giovinazzi smed sin Alfa Romeo-Ferrari i sandkassen, og der kom safety-car på banen. Dét sendte løbet i hænderne på Hamilton. Bottas havde allerede været i pit, og nu kunne Hamilton foretage sit stop under safety-car perioden. Da løbet igen blev givet fri var englænderen i front, og han kørte i mål til en populær hjemmebane-sejr. Om den var heldig? Helt sikkert – men i Formel 1 følger heldet de dygtige, så på den måde var den også fortjent.

Charles Leclerc var endnu en gang hurtigste Ferrari-kører, og snuppede tredjepladsen, mens teamkammerat Sebastian Vettel fik endnu en tiddstraf. Denne gang var det for at påkøre Max Verstappen, der reddede sig i mål på femtepladsen – bag Red Bull-teamkammerat Pierre Gasly. Franskmanden ser med årets bedste resultat endelig ud til at have fundet pedalen til højre i cockpittet.

For Kevin Magnussen og Haas-teamet blev det britiske grandprix en kort fornøjelse. Danskeren var for en gangs skyld langsommere end teamkammerat Romain Grosjean i kvalifikationen, men lå til at gå forbi franskmanden allerede i femte sving efter starten. De to Haas-biler ramte hinanden i et sammenstød, der måske nok primært var Grosjean skyld, men som Magnussen også bar en del af ansvaret for. Begge biler udgik, og teamchef Guenther Steiner var med rette rasende: Efter en weekend med sponsor-ballade og nye dæk-problemer, var det lige præcis hvad man ikke havde brug for.

Videre til Hockenheim. Og Race Night(s) med ’Magnussen et Moi’

De skæve nyheder fra Silverstone

DÅRLIG ENERGI FRA SKÆGABEN

Først svigtede han Grand Prix Tours´ gæster i den hyggelige camp på Red Bull Ring – så opsagde han på eget initiativ sponsoraftalen med Haas F1 Team: Rich Energy-direktør William Storey er ikke just Mr Popular i F1-kredse i øjeblikket. Rygter i paddocken i Silverstone vil vide at skægaben nu er blevet…gået fra sit job hos energidrik-producenten.

RED BULL MED JAMES BOND

Red Bull fejrede Formel 1-historiens grandprix nummer 1007 med James Bond-logoer på deres bil. ”Det en en god lejlighed til at gøre opmærksom på vores sponsor-aftale med Aston Martin,” forklarede teamchef Christian Horner.

SILVERSTONE FORLÆNGER

Silverstone opsagde sidste år en langtidskontrakt om det britiske grandprix. I sidste uge underskrev banen så en ny fireårig aftale med Formel 1-organisationen – utvivlsomt til en lavere pris end den oprindelige aftale. Det britiske grandprix, der er det eneste i Formel 1-kalenderen der ikke får offentlig støtte, var igen i år totalt udsolgt.

SENSATION: KIMI I BIL ÆLDRE END HAM SELV

Det allerførste VM-grandprix i Formel 1-historien blev afholdt på Silverstone i maj 1950. Vinderen Giuseppe ’Nino’ Farina kørte en Alfa Romeo 158 ’Alfetta’ og i weekenden fik Kimi Raikkonen mulighed for at prøve bilen.

NORRIS TRUKKET I LØN

Under en serie showrunder torsdag – og med den tidligere F1-vinder og nuværende TV-kommentator Johnny Herbert i passager-sædet – ’panik-parkerede’ Lando Norris en McLaren 72S i en af Silverstones sandkasser. En talsmand for McLaren bekræftede senere, at udgiften til kranbil osv vil blive trukket fra den engelske teenagers løn.

HÆREN BESØGTE MCLAREN

McLaren er et team i fremmarch, og i Silverstone fik de besøg af den britiske hær. En deling af hærens afdeling for velgørenhed samlede penge ind i McLaren-pitten, hvor også en gruppe veteraner, de såkaldte Chelsea Pensioners, dukkede op.

FERRARI OVERRASKET OVER EMIGRANTER

Der ventede en (eller rettere sagt to!) overraskelser, da en af Ferrari-teamets leverandører åbnede deres lastbil i paddocken på Silverstone. To emigranter havde sneget sig ombord i den franske havneby Calais, og kom nu ’gratis’ ind i Storbritannien. Emigranterne blev overgivet til det lokale politi.

TIL MINDE OM CHARLIE WHITING

Torsdag blev der i British Racing Drivers Clubs lokaler afholdt en mindeaften for Charlie Whiting, der døde i marts. En fin, følelsesladet afsked med FIA´s populære løbsleder, hvor både nuværende og tidligere kørere deltog.

JUSTIN WHITING STARTEDE LØBET

I en fin gestus til Whiting-familien var det Charlies 12-årige søn Justin, der søndag trykkede på start-knappen på Silverstone. ”Du har haft en god lærer,” sagde FIA-chef Jean Todt til Justin.