+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Mercedes vandt ikke!

Mercedes vandt ikke!

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Spielberg.

Østrigs Grand Prix blev et brag af et racerløb: Med en fræk overhaling af Charles Leclerc (Ferrari) få omgange før mål, sikrede Max Verstappen sig sejren. Det tog dommerne – anført af danske Tom Kristensen – tre timer at bedømme overhalingen, hvor de to biler ramte hinanden. Men de kom efter min mening frem til den helt rigtige afgørelse: Der var tale om en ’racing incident’. Og Mercedes? Der inden vi kom til Red Bull Ring, havde vindet 10 grandprixer i træk? Valtteri Bottas blev nummer tre og Lewis Hamilton nummer fem efter Sebastian Vettel. Uanset hvad man synes om Mercedes og Hamilton, var det forfriskende at se en ny vinder. Og glem ikke, at det også var Honda´s første sejr efter deres comeback i 2015. Østrigs Grand Prix blev derfor på mange måder en ny begyndelse: Red Bull og Honda er blevet en magtfaktor, Leclerc (fra pole position) er hurtigste Ferrari-kører og Mercedes er ikke uovervindelige. Det tyder godt for resten af Formel 1-sæsonen 2019! 

For Kevin Magnussen toppede hans østrigske grandprix-weekend allerede lørdag. Her leverede han en af sine allerbedste omgange nogensinde, der sikrede ham femtepladsen under kvalifikationen. Og det blev endnu bedre: Om aftenen fik han lov til at møde Grand Prix Tours´ gæster i den hyggelige camp på banen! Så kunne det næsten kun gå ned af bakke søndag. Og det gjorde det – med 300 km/t: Endnu en gang var Haas-bilerne ikke konkurrencedygtige over distancen, og Magnussen kom i mål på en frustrerende 19.-plads. 

Nest stop Silverstone!

De skæve nyheder fra Spielberg

PARISERHJUL MED RED BULL

Selvfølgelig skulle Red Bull lave noget helt specielt som optakt til deres hjemmebaneløb. Ugen før løbet monterede man derfor en F1-racer på Wiens store ’pariserhjul’, Riesenrad på Prater. Man skal være lidt…skal vi sige ’kreativ’? for at finde på den slags.

F1 I GRAZ´ GADER

Graz er Red Bull´s hjemby, og Max Verstappen kom på besøg på vej til Østrigs Grand Prix. Her gennemførte han et af de ’Showruns’, der for nylig også gæstede København. Og når vi nu er ved Red Bulls optræden i København: Køreren var som bekendt Dan Ticktum – han blev efter manglende resultater i det japanske Super Formula-mesterskab fyret fra Red Bull-programmet i sidste uge.

F1 OG JAMES BOND

Formel 1-tilskuere i Østrig fik en ekstra bonus: Foran hovedtribunen havde man arrangeret en udstilling med en række af de mest berømte biler fra James Bond-filmene. Udstillingen ’Bond in Motion’ vil også være på plads ved de kommende grandprixer i England, Tyskland, Ungarn, Belgien og Italien. Man kan sikre sig (gratis) billetter på www.eventWorld.com

FAR OG F1-SØN I LE MANS

Jan og Kevin Magnussen har længe arbejdet på at køre Le Mans sammen for GM Corvette, og det kan ske allerede i 2020. Nu melder endnu en Formel 1-søn sig på banen med Le Mans-ambitioner: ”Jeg vil gerne køre Le Mans sammen med min far,” siger Max Verstappen om den tidligere F1- og Le Mans-kører Jos. Hvad venter Carlos Sainz Snr og Jr på?

GASLY TIL TOPS

Verdensmesteren i kunstflyvning Martin Sanka fra Tjekkiet, der har Red Bull som sponsor, inviterede ’teamkammerat’ Pierre Gasly på en tur over Red Bull Ring. ”En utrolig oplevelse,” sagde Gasly efterfølgende. I sin F1-racer udsættes Gasly for op til 5,4g under voldsomme nedbremsninger – i Sankas fly var g-påvirkningen på et tidspunkt 6,8.

FORMEL 1 TILBAGE TIL RIO?

Brasiliens Grand Prix kan være på vej tilbage til Rio de Janeiro. Løbets traditionelle hjemmebane, Interlagos i Sao Paulo, kan ikke blive enige med Formel 1-organisationen om en ny aftale, og nu gør Rio de Janeiro sig lækker med en nybygget bane i forstaden Deodoro. Brasiliens Grand Prix blev fra 1978-89 afviklet 10 gange på den nu nedlagte Jacarepagua-bane i Rio de Janeiro.

PATRICK DEMPSEY I PORSCHE

Arrangørerne af Østrigs Grand Prix har hvert år en "Legends Parade" på programmet. Her kører en række tidligere racerstjerner forskellige biler. I år var paraden reserveret for såkaldte supersportsvogne, og i år var en af deltagerne Hollywood-star og hobby-racerkører Patrick Dempsey i en Porsche 918 Spyder Hybrid. Tom Kristensen var også med i en Audi R8.

TOM K DOMMER

Tom Kristensen var kører-repræsentant i dommerpanelet ved Østrigs Grand Prix. Det var første gang i år danskeren indtog denne rolle, der i de to seneste grandprixer blev besat af to andre tidligere Le Mans-vindere, Emanuele Pirro (Canada) og Yannick Dalmas (Frankrig).

RED BULL RING – NU MED LAUDA KURVE

Søndag formiddag var Niki Laudas enke Birgit, hans søn Lukas og Red Bull´s F1-boss Helmut Marko tilstede, da det første sving på Red Bull Ring officielt skiftede navn til ”Niki Lauda Kurve”. I paddocken var der hele weekenden udstillet en af den østrigske legendes 1975-Ferrari´er.

RACE NIGHT MED K-MAG

Vores Race Night i Grand Prix Tours-lejren ved siden af banen overgik alt: Kevin Magnussen dukkede op til interview og autografer, og senere på aftenen stillede Red Bull-mekaniker Ole Schack op til en Q&A-seance. Den slags oplever man vist kun hos Grand Prix Tours!