+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Videre til Østrig

Videre til Østrig

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Paul Ricard.

Frankrigs Grand Prix blev ikke den oplevelse, der var lagt op til. Jo – trafikken omkring banen flød langt bedre end sidste år. Vejret var fantastisk. Grand Prix Tours´ hotel, Mercure i Hyeres, i topklasse. Og vores Race Night var hyggelig. Men løbet var ikke den store oplevelse. Ligesom der er 0-0 kampe i fodbold, kan Formel 1 levere løb, der hurtigt kører i glemmebogen. Sådan et var Frankrigs Grand Prix 2019, hvor Mercedes endnu en gang dominerede og Lewis Hamilton tog endnu en sejr med teamkammerat Valtteri Bottas på andenpladsen. Med tredjepladsen antydede Charles Leclerc, at han er fremtidens mand i Ferrari-teamet – og med femtepladsen understregede Sebastian Vettel, at tronskiftet i Maranello kan komme tidligere end ventet.

Hos Haas gik tingene fra ’slemt’ til ’værre’. Indtil nu har Kevin Magnussen og Romain Grosjean i det mindste været forrygende hurtige i kvalifikationerne, men her på Paul Ricard var de langsomme hele weekenden. Det er stadig dækkene, der er problemet, og man knokler på at få det løst. Måske lykkes det allerede til den kommende weekend i Østrig. Her scorede Haas teamet hidtil bedste resultat sidste år (Grosjean nummer fire, Magnussen nummer fem), og måske bliver Red Bull-Ring vendepunktet efter et par svære måneder?

Jeg glæder mig i hvert fald til at komme videre til Østrig og til vores Race Night(s): En af dem bliver med garanti årets skæggeste. Fik I den? Auf Wiedersehen i Spielberg!

De skæve nyheder fra Le Castellet

NYT MOTORHOME TIL RENAULT

Renault præsenterede et nyt og større motorhome ved deres hjemmebaneløb. Der blev holdt house-warming med cocktails og pindemadder fredag aften.

JABOUILLES JUBILÆUM

Renault var i party-mode på Paul Ricard: Det var 40 år siden teamet scorede sin første grandprix-sejr med Jean-Pierre Jabouille i Frankrigs Grand Prix 1979 (der blev afholdt på Dijon-Prenois banen).

GORILLA BYDER VELKOMMEN

Jeg er ikke helt klar over hvorfor, men de har et eller andet med gorillaer på Paul Ricard-banen. Sidste år var der en gorilla-statue på sejrskamlen, og i år bød en lignende skabning vagt ved paddock-indgangen.

K-MAG VARMER OP MED FODBOLD

Kevin Magnussen har fundet en ny måde at varme op på: Han spiller fodbold i paddocken med sin personlige træner Thomas Jørgen. Han er faktisk ret god til bold, ham K-Mag.

FRI ESTRELLA BAR HOS MCLAREN

Carlos Sainz Jr tog som bekendt bryggeriet Estrella med, da han op til denne sæson skiftede fra Renault til McLaren. Nu har McLaren omdannet hele anden sal af deres motorhome (’Brand Centre i McLaren-lingo!) til en Estrella Bar, hvor de lørdag aften bød på bajere. ’Både med og uden alkohol’, som der stod i invitationen.

PADDOCK STRAND-BAR

McLarens Estrella-bar var ikke det eneste ’vandhul’ i paddocken: Arrangørerne havde også bygget en vaskeægte strandbar, hvor paddock-folket kunne hænge ud.

SCHUMI´S VM-VINDER SÆLGES I ABU DHABI

Til de mange gæster, der skal med Grand Prix Tours til VM-finalen i Abu Dhabi: Tag bare lidt ekstra lommepenge med. Lørdag aften afholder Sotheby´s en stor auktion, hvor blandt andre en af Michael Schumachers 2002-Ferrari´er, (chassis 219), kommer under hammeren. Schumi kørte bilen til tre af sine 11 sejre på vej mod VM-titlen 2002.

SEB AFSAT

Sebastian Vettel brugte friweekenden mellem Canadas og Frankrigs grandprixer til at blive gift med sin Hanna. Parret har været kærester siden de gik i gymnasiet, og har to døtre. Hanna er yderst sjældent med til løbene.

GASLY PÅ GRUS

I dagene op til Frankrigs Grand Prix tog hjemmebanehelten Pierre Gasly, en tur i codriver-sædet hos sin landsmand, rallyverdensmester Sebastien Ogier. 35-årige Ogier, der har vundet VM de seneste seks år i træk (tag den, Lewis!), kører i år for Citroen.

RACE NIGHT – NU MED GARDEN PARTY

Race Night ved Frankrigs Grand Prix blev afholdt i Hotel Mercure´s hyggelige have i Hyeres. Og allerede i næste uge er vi klar igen – nu i Grand Prix Tours-lejren på Red Bull Ring, hvor der trues med en ’mystisk gæst’. Jeg er lige så spændt som I er. Og jeg har hørt, at vedkommende er sk…skæg!