+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

En svær dom

En svær dom

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Montreal.

Jeg har vist nævnt det tidligere: Ferrari er tættere på Mercedes end resultaterne af årets seks første grandprix´er antyder. Beviset kom her i Montreal, hvor Sebastian Vettel startede fra pole position og faktisk krydsede målstregen før Lewis Hamilton. Men undervejs havde Vettel lavet en af sine efterhånden alt for hyppige ’småfejl’, og været en tur af banen. Hans manøvre tilbage på den smalle bane på Ile Notre Dame blev af dommerne anset for at være ’usikker’, og han var da også tæt på at komme i clinch med Hamilton. Dommerne gav Vettel en fem sekunders tidsstraf, og så kunne englænderen cruise i mål efter tyskeren i vished om at han alligevel ville komme øverst på podiet. Dermed har Mercedes ’vundet’ alle syv løb i år mens Ferrari stadig er uden sejre. Om dommen over Vettel var fair? Jeg vil nødig dømme – jeg kan se masser af argumenter både for og imod straffen. Men jeg ved, at Emanuele Pirro (tidligere F1-kører og flerdobbelt Le Mans-vinder) var med i dommerpanelet, og jeg er sikker på han ved, hvad han har med at gøre. Og det vigtigste er egentlig ikke, om dommen er fair eller ej – det vigtige er, at Ferrari nu ser ud til at have taget endnu en lille skridt i retning af Mercedes´ F1-trone.

Hvis Vettel lavede en ’småfejl’ i løbet, lavede Kevin Magnussen en kapitalbrøler under kvalifikationen. Han knuste sin Haas-Ferrari så effektivt mod den berygtede Wall of Champions, at hans mekanikere lørdag nat måtte opbygge en helt ny bil til ham. Han startede derfor fra pitten, men tilbragte en frustrerende eftermiddag bagerst i feltet, hvor Haas´ tilbagevendende problemer med at udnytte dækkene optimalt endnu en gang kostede VM-point. Men der er håb: I de sidste to måneder har vi i fire løb med Baku, Monte Carlo og Montreal været på tre af de mest atypiske baner i F1-kalenderen. Nu venter en lang sommer på ’rigtige’ racerbaner, hvor Haas VF19 føler sig mere hjemme. Så venter der masser af VM-point på Magnussen. Og måske Ferrari-smæk til Mercedes? 

Så hvad venter I på? Afsted til F1. Vi ses til Race Night!

De skæve nyheder fra Ile Notre Dame

I SKOVEN MED RED BULL

Red Bull sendte deres fire kørere i skoven op til Canadas Grand Prix. Max Verstappen (som dyrenes konge, naturligvis), Pierre Gasly, Alexander Albon og Danill Kvyat fik ikke ’en bjørn på’, men havde et par hyggelige timer.

I´M A LUMBERJACK

Max Verstappen fik mulighed for at lege ’lumberjack’ i Canada. Iført den foreskrevne skovhugger-skjorte og de lidt mere tøsede beskyttelsesbriller viste Red Bull-stjernen sig ganske effektiv med en økse.

ALBON KASTER MED ØKSER

Toro Rosso´s Alexander Albon skulle også prøve lumberjack-livet, og gik et skridt videre end Verstappen: Hvor hollænderen brugte øksen til at kløve brænde, bruge thailænderen den som et effektivt kaste-våben. Nu er han konkurrenter advaret.

NY PIT-BYGNING

Efter mange års tilløb havde arrangørerne i Montreal endelig en ny og moderne pitbygning klar. Udover garager og VIP-områder rummer bygningen også mediecenteret, der tidligere var placeret på gyngende grund: Ingen kommer vist til at savne det gamle telt, der var placeret på pontoner i ro-bassinet fra OL 1976.

QUIZ ME!

Tordag aften inviterede Esso på mad, drikke og quiz i Montreal Casino. Max Verstappen og Pierre Gasly quizzede- hinanden, og det er vist fair at sige, at ingen af dem brillierede.

PIT-STOP CHALLENGE AFGJORT

Red Bull og deres brændstof-leverandør Esso har igennem hele foråret afviklet en pit-stop konkurrence i Canada. Vinderne, der skiftede fire hjul på imponerende 3,95 sekunder, får nu gratis benzin et helt år. Plus muligheden for at deltage i et ’rigtig’ F1-pitstop under Red Bull-mekanikernes træning op til Canadas Grand Prix.

VALTTERI LÆRTE CANADIERNE ET PAR TRICKS

Efter Finlands sejr over Canada i VM-finalen i ishockey var det kun naturligt, at Valtteri Bottas blev bedt om at lære de lokale et par tricks i dagene op til Canadas Grand Prix.

DANSKER FORFREMMET FRA RED BULL

Frederik Rasmussen, den 18-årige dansker der sidst ’kørte’ sin Toro Rosso frem til en samlet tredjeplads i det officielle F1 Esport-VM, skifter team: I den kommende sæson kører han for Red Bull!

RACING POINT BØD PÅ POUTINE

Torsdag inviterede Racing Point på en typisk canadisk frokost: Meat sandwich (med tryk på ’meat’!) og poutine. Hvad det lige er? En utvivlsomt sund kombination af fritter og brun sovs – overhældt med smeltet ost. Smager faktisk bedre end det lyder!