+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Videre til Spanien

Videre til Spanien

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Baku

Aserbajdsjans Grand Prix gav Mercedes den fjerde dobbeltsejr af fire mulige. Det ligner altså på papiret endnu en walkover for Lewis Hamilton og co, men helt så simpel er Formel 1-VM 2019 ikke. For det første har Hamilton og Valtteri Bottas delt første- og andenpladserne helt lige mellem sig, og med sejren i Baku gik finnen faktisk i front i VM (fordi han også har scoret et point for hurtigste omgang i Australien). Hamilton er under mindst lige så stort pres som da Nico Rosberg udfordrede ham i 2016, og alene af den grund bliver VM spændende. Og så er Ferrari altså meget tættere på Mercedes end VM-stillingen antyder. Charles Leclerc har givet Sebastian Vettel et tiltrængt wake-up call, og de to Ferrari-kørere presser hinanden til nye højder. Det var dette pres, der sendte Leclerc ind i barrieren under kvalifikationen – ellers havde han været en reel bejler til både pole position og sejren i løbet. I Haas-lejren oplevede man endnu en skuffende weekend. Man vidste på forhånd, at Baku-banen ikke ville passe til VF19´eren, og det blev understreget med en ny 13.-plads (hans tredje i tre løb) til Kevin Magnussen.

Men nu følger Circuit de Barcelona-Catalunya, hvor de lange sving og den relativt korte langside efter alt at dømme vil få dækkene op på den arbejdstemperatur, hvor Magnussen og Grosjean kan kæmpe med om ’best-of-the-rest’ sejren.

Det snakker vi med ’gammelfar’ Jan Magnussen om ved vores race-night i Spanien om 14 dage!

De skæve nyheder fra Baku

NICO – NU MED HUND

Der er ingen deciderede grandprix-koncerter, men Mexicos Grand Prix slutter alligevel altid med en fest: Lige efter sejrsceremonien omdannes podiet til en kæmpe DJ-pult, og i år var det Tiesto, der spiller op til asfaltbal for de mange tusinde tilskuere i autodromens stadion-sektion.

NYGAARD – NU MED HÅR

De må putte et eller anden i vandet i Baku: Efter blot 24 timer i byen, var jeg mere langhåret en Thomas Buttenschøn!

RACE NIGHT ASERBAJDSJANI-STYLE

Race Night på Quaqaz Baku City Hotel er altid noget særligt. Igen i år sørgede hotellet for det store udtræk med hvide duge, hvide vine, burgere og bajere. Next stop Barcelona Race Nigth – med Jan Magnussen som guest star!

NY PLAN FOR MIAMI

Problemerne med at få tilladelse til at køre i Downtown har nu fået arrangørerne af det kommende grandprix i Miami til at søge nye veje (og gader): Nu arbejder man med en bane omkring Hard Rock Stadium nord for byen. Det store stadium skal efter planen også være vært for Super Bowl 2020.

VIETNAM PÅ PLADS

Grand Prix Tours´ spioner er netop kommet hjem fra Hanoi, hvor man allerede næste forår skal afvikle Vietnams første Formel 1 grandprix. Vi er allerede klar med de første tilbud, hvis du vil opleve den historiske begivenhed live. Se www.gptours.dk

PAAAAARTY!

Arrangørerne i Baku inviterede torsdag aften til velkomst-party på Buddha Bar ved siden af banen. God musik, lækker mad og fri bar medførte, at den sene start på fredagens FP1-træning (13.00) pludselig virkede ganske fornuftig.

CARDI B-KONCERT SLUTTEDE FESTEN

Aserbajdsjan rykker længere og længere frem på gridden med store grandprix-koncerter. Igen i år blev koncerterne afviklet i Bakus flotte Crystal Hall og efter løbet sluttede Cardi B (et af hovednavnene på den kommende Roskilde Festival!) Formel 1-festen. Sam Smith måtte af helbredsmæssige årsager aflyse sin planlagte koncert lørdag, men blev afløst af Jessie J.

WILLIAMS ER IKKE TIL SALG

Teamboss Claire Williams benægtede i Baku de mange rygter om at hendes team var til salg. ”Hvis man skal sælge et Formel 1-team, skal det være mens det klarer sig godt,” slog hun fast. Med andre ord: Williams skal ikke sælges foreløbig.

25 ÅR EFTER SENNA

Onsdag d. 1. maj er det 25 år siden Ayrton Senna blev dræbt på Imola-banen under San Marinos Grand Prix 1994. Dagen bliver markeret med en mindehøjtidelighed i Imola, hvor blandt andre en række tidligere Formel 1-kørere deltager.