+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Vi har en ny stjerne!

Vi har en ny stjerne!

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra ørkenen.

Selvom det var Lewis Hamilton, der stod øverst på skamlen efter Bahrains Grand Prix, så var Charles Leclerc den moralske vinder. Den kun 21-årige Ferrari-kører tog pole position under kvalifikationen, overhalede nådesløst sin (tidligere?) førstekører Sebastian Vettel i løbet, og var på vej mod en sensationel sejr, da Ferrari-motoren fik problemer. Leclerc reddede sig i sin Haltende Hingst i mål på tredjepladsen efter Hamilton og Valtteri Bottas, men med den form han viste i Bahrain, skal han nu regnes blandt de seriøse VM-kandidater.

Efter Mercedes´ dominans i sæsonpremieren i Australien, viste Bahrains Grand Prix, at Ferrari er tilbage. Leclerc og Vettel henviste med solid margin Mercedes-kørerne til anden  startrække i kvalifikationen, og selvom Sølvpilene kom fra Bahrain med en 1-2 sejr, var det held og ikke hurtighed, der sikrede sejren. Så bare rolig: VM 2019 bliver den klassiske Ferrari vs. Mercedes duel, der hele tiden har været lagt op til.

Kevin Magnussen og Haas-teamet leverede med danskerens sjetteplads en fantastisk kvalifikation. Det er tydeligt, at Haas har reduceret afstanden til topholdene (Magnussen manglede kun omkring et halvt sekund for at komme i første startrække!), men løbet afslørede, at teamet stadig er i elevator-form: Der er stadig mange op- og nedture for Magnussen og co. og i Bahrains Grand Prix gik turen helt ned i kælderen. I løbstrim og den stride blæst der prægede søndagen kunne Haas-raceren slet ikke følge med, og mens Grosjean udgik efter et sammenstød, rutsjede Magnussen ned til en træt trettendeplads.

Men også her kan I være rolige: Haas-elevatoren får snart sin næste optur. Måske allerede om 14 dage i Kina?

De skæve nyheder fra Sakhir

VELKOMST-MIDDAG MED KØD

I disse veganer-tider gav velkomstmiddagen i Manama et behageligt afbræk: Bøfferne på The Foundry torsdag aften var verdensklasse!

DJ PARTIES I ØRKENEN

Arrangørerne i Bahrain satsede på et ungt DJ line-up til weekendens koncerter. Fredag var det hollandske Martin Garrix, der stod for underholdningen og lørdag var det norske Kygo (der angiveligt nåede en milliard afspilninger på Spotify hurtigere end alle andre). For de lidt mere klassisk-rock orienterede gav Steve Winwood koncert i Manama fredag aften.

HER ER SINGAPORE-KONCERTERNE

Singapores Grand Prix har allerede koncertprogrammet klar: Hovednavnene bliver Red Hot Chili Peppers, Fat Boy Slim, Swedish House Mafia og Muse (billedet).

ALONSO – NU MED RALLY

Fernando Alonso understreger sit ry som verdens mest alsidige racerkører. I januar vandt han 24-timersløbet i Daytona, i denne uge tester han Formel 1 for McLaren, i næste måned kører han Indy 500 inden han i juni bliver sportsvogns-verdensmester i Le Mans. OG – nu kører han også rally: I ugen op til Bahrains Grand Prix testede han en af Toyotas Dakar-biler.

KOVALEINEN KAN OGSÅ LI´ RALLY

Alonsos afløser hos McLaren, Finlands Heikki Kovalainen, (vinder af Ungarns Grand Prix 2008), har også fået rally-ambitioner. Ved siden af sin indsats i det japanske Super GT-mesterskab stiller finnen op i udvalgte afdelinger i det japanske rallymesterskab i en Toyota GT 86 R3.

F1 – NU MED LAVPROFIL-DÆK

I ugen op til Bahrains Grand Prix afholdt Formel 1´s topchefer et tophemmeligt topmøde i London om sportens fremtid. Ikke meget er sluppet ud fra mødet, men det synes klart, at Kevin Magnussen og co. fra 2021 skal køre på 18-tommers lavprofil dæk. Denne typer dæk blev allerede i 2014 testet af det daværende Lotus-team (billedet).

MÆSLINGER I ALBERT PARK

Mæslinge-diskussionen- og feberen raser ikke kun i Danmark: En af tilskuerne ved Australiens Grand Prix i Albert Park er efterfølgende blevet diagnosticeret med sygdommen. Andre tilskuere med symptomer på mæslinger opfordres til at søge læge!

GO-KART I ØRKENEN

Lørdag formiddag inviterede Bahrain International Karting Circuit (de har lagt asfalt til VM-finaler!) til gokart. 20 modige mediefolk mødte op, og fotograf Jan Sommer, der kørte med en betydelig vægtfordel, blev bedst placerede dansker. Grand Prix Tours´ senior-reporter Nygaard blev nummer to i dansker-klassen med Jonas Hyttel (Ekstra-Bladet) på tredjepladsen.

FARVEL TIL CHARLIE

Formel 1´s mangeårige løbsleder Charlie Whiting, der tragisk døde i dagene op til VM-premieren i Melbourne, blev behørigt mindet med et stort banner udenfor paddocken i Bahrain.