+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Optimal start for Magnussen

Optimal start for Magnussen

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Albert Park

Formel 1-sæsonen 2019 fik en solid start med Australiens Grand Prix i Mebournes Albert Park. Efter at have underspillet sin styrke gennem vintertestene (Lewis Hamilton: ”Vi er mindst 0,5 sekund efter Ferrari”) viste Mercedes skræmmende styrke: Hamilton og Mercedes-makker Valtteri Bottas dominerede kvalifikationen, og løbet viste det samme billede. Men det var ikke Hamilton der førte an i Mercedes-massakren på resten af feltet. Bottas tog starten, og førte fra start til mål, mens Hamilton mod slutningen kom under pres af Max Verstappen i Red Bulls første løb med Honda-power.

Det var en imponerende præstation af Bottas, der inden sæsonstarten var under pres fra Mercedes-junior Esteban Ocon, men nu kommer fra Melbourne med en solid VM-føring. Ferrari skuffede enormt, og fjerde- og femtepladserne til Sebastian Vettel og Charles Leclerc var bestemt ikke det de var kommet til Melbourne for. Til gengæld imponerede Haas og Kevin Magnussen. Danskeren gik allerede på de første meter forbi teamkammerat Romain Grosjean, og indtog resten af eftermiddagen den sjetteplads, der var det optimale ’best-of-the-rest’ resultat. Det var et løb, der lover godt for K-Mag´s chancer i resten af 2019, og det kan vi snakke meget mere om ved de kommende Race Nights.

Og nu – 22 timers flyrejse til Danmark.

De skæve nyheder fra Albert Park

BBQ, MATE!

Onsdag aften inviterede McLaren til australsk BBQ ved Yarra-floden i Melbourne Downtown. En hyggelig aften, hvor vi blandt andet opdagede Ginger Beer. Fantastisk opfindelse!

TOKYO DRIFT

Inden de kom til Melbourne var Max Verstappen og Pierre Gasly i Japan, hvor de i Tokyo optrådte med et par aflagte Red Bull-racere. Det skete i energidrik-gigantens showrun-program, der trak mange tilskuere – ikke mindst på grund af teamets nye motorpartner Honda.

COPENHAGEN CALLING

Red Bull´s showrun-program gæster 9. Juni Danmark, hvor en af teamets juniorkørere, Dan Ticktum, for en kort bemærkning omdanner Øster Alle på Østerbro til Formel 1-bane. Red Bull gæstede også København i 2012, hvor David Coulthard blandt andet kørte ned gennem Nyhavn.

UPPER CLASS NEWS

James Stunt (t.h. – og det hedder han!), der indtil 2017 var gift med Mr E´s datter Petra Ecclestone (t.v), er kommet i økonomiske problemer. Han skylder angiveligt engelske banker omkring 10 millioner kroner efter fejlslagne aktiespekulationer. Han forsøger at rejse pengene ved at sælge en del af sin kunstsamling (vi snakker Picasso, Monet, Dali og co.) Men det er småpenge for Mr Stunt: Skilsmissen fra Petra handlede ifølge Daily Mail om mere end 40 milliarder kroner (!).

HAVE LAUNCH WITH US

Formel 1-sæsonen 2019 startede med et stort ’launch party’ på Federation Square i Downtown. Kørere og teamchefer kom sejlende ned af Yarra-floden, og blev efterfølgende interviewet af den tidligere F1-kører Mark Webber.

SURFING AUSTRALIA

Surfing er omtrent nationalsport i Australien, og selvfølgelig skulle Red Bull-kørerne Max Verstappen og Pierre Gasly prøve sporten i dagene op til løbet i Melbourne. På den berømte Torquay Beach underviste den tredobbelte verdensmester Mich Fanning de to F1-stjerner.

GIRL SCHOOL

Tatiana Calderon, der i år er udviklingskører for Alfa Romeo og samtidig stiller op i Formel 2 for BWT Arden, opretter nu en racerskole udelukkende for kvinder på Navarra-banen i Spanien. ”Jeg håber på denne måde at hjælpe andre kvinder med racerambitioner,” siger Tatiana.

BAD BOYS

Ved den årlige fotografering af F1-kørerne er der altid et par tosser, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt – altså at tage solbrillerne af i fem sekunder. I år var det Kimi Raikkonen (som altid), Lewis Hamilton (som ALTID) og Sergio Perez (nybegynder), der gjorde sig upopulære hos F1-fotograferne.

GO UBER

Verdens hurtigste Uber? Den har de i Australien. Desværre er der kun plads til en passager, og den kører kun begrænsede rundtune i Melbournes Albert Park…