+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Over and out – nu venter 2019!

Over and out - nu venter 2019

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Abu Dhabi

Formel-1 sæsonen 2018 sluttede foran hundredevis af Grand Prix Tours-gæster, med et underholdende løb i Abu Dhabi.
Lewis Hamilton startede fra sin efterhånden faste pole position og vandt sin efterhånden sædvanlige sejr, men undervejs var der mange gode dueller og overhalinger. Selv noget så sjældent som en kort regnbyge indgik i underholdningen på Yas Marina!
Med sejren understregede Hamilton, at han er en værdig verdensmester. Men Sebastian Vettel på andenpladsen (bare 2,5 sekunder under) understregede, at han og Ferrari er klar til at slås om 2019-titlen. Og Max Verstappen på tredjepladsen er overbevist om at skiftet fra Renault- til Honda-motorer, vil gøre Red Bull endnu mere konkurrencedygtige i 2019.

Kevin Magnussen sluttede sæsonen med en 10.-plads. Han kørte et solidt løb, og var i mål bare halvandet sekund efter teamkammerat Romain Grosjean. Efter et svingende efterår sluttede K-Mag sæsonen med at score point i både Brasilien og Abu Dhabi, og det lover godt for næste sæson: Midterfeltet ser ud til at blive endnu tættere – og med Viking Warrior Magnussen midt i kampen, er der lagt op til spektakulær topunderholdning.

Det skal opleves live – naturligvis med Grand Prix Tours!

DE SKÆVE NYHEDER FRA YAS MARINA

HASTA LA VISTA, FERNANDO

McLaren markerede Fernando Alonsos foreløbig sidste Formel 1-løb, med en speciel bemaling af deres biler. Arrangørerne i Abu Dhabi sagde farvel til den tidligere dobbelt-verdensmester med et stort BBQ-party i paddocken lørdag aften.

ÅRETS MEST HYPEDE PARTY

Energi-drik producent Hype sluttede traditionen tro sæsonen med et party på Force Indias´s tagterrasse. Her blev Esteban Ocon og Sergio Perez blandt andet udsat for en tryllekunstner, der efterlod to meget måbende Formel 1-kørere.

GACHOT FRA KACHOTTEN TILBAGE

Hype-ejer Betrand Gachot (nummer to fra højre), var selvfølgelig også med til festen. Den tidligere Formel 1-kører stillede i 1991 op for Jordan-teamet, men blev midt på sæsonen anholdt og fængslet efter en ’misforståelse’ med en taxachauffør i London. Jordan måtte derfor i hast finde en stand-in – sådan startede Michael Schumachers Formel 1-karriere!

GRACE – LÆG MÆRKE TIL NAVNET

Ved Hype-partyet blev vi også præsenteret for den unge, 17-årige sangerinde Grace. Læg mærke til navnet – hun kan blive rigtig stor!

CRAIG DAVID TIL AFTER-PARTY

Den omrejsende Formel 1-natklub Amber Lounge, sluttede sæsonen med et brag af en fest på Yas Links Golf Club. Hovednavnet: Sangeren Craig David. Amber Lounge ejes og drives for øvrigt af Sonia Irvine, søster til den tidligere Ferrari-kører Eddie.

RICCIARDO MOVES

Daniel Ricciardo, der nu skifter fra Red Bull til Renault, er en af de fast Amber Lounge-gæster. Og vi kan med dette eksklusive foto afsløre, at australieren har nogle af feltets flotteste dance-moves.

GUNS `N`ROSES SLUTTEDE SÆSONEN

Som sædvanlig havde arrangørerne af Abu Dhabis Grand Prix et imponerende koncert-lineup. Rapperen Post Malone startede koncertrækken allerede torsdag, og efter fredags-træningen var det den canadiske sanger The Weeknd, der indtog Du Arenaen. Lørdag var den engelske crooner Sam Smith hovednavnet, og F1-sæsonen 2018 sluttede med oldtimerne Guns ´N´ Roses.

FODBOLD-TRØJER TIL F1-FANS

Formel 1-organisationen er gået i samarbejde med Dugout, der leverer digitalt indhold til en række af verdens største fodboldklubber. Samarbejdet blev markeret i Abu Dhabi, hvor Dugout donerede en række signerede trøjer (fx Lionel Messi/Barcelona, Neymar/Paris St. Germain og Christiano Ronaldo/Juentus) til F1-fans.

DANSK TREDJEPLADS I FORMEL 1-VM

Frederik Rasmussen fra Korsør sluttede på den samlede tredjeplads i det officielle Formel-1 Esports Pro Series-verdensmesterskab. Den 18-årige dansker ’kører’ for Toro Rosso, og han var med til at sikre det lille team andenpladsen i konstruktør-VM. Mercedes-kørerne Brendon Leigh og Daniel Bereznay sluttede på første- og andenpladsen i kører-VM, og sikrede også det tyske team konstruktør-titlen.

RACE NIGHT MED JAN MAGNUSSEN

Grand Prix Tours havde ’Gammelfar’ Jan Magnussen som gæstestjerne ved årets sidste Race Night, der blev afholdt i Hotel Metropolitans store sal fredag aften. En god afslutning på sæsonen 2018 - Nu glæder vi os bare til sæsonen 2019 kan begynde!