+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Heldet følger de dygtige

Heldet følger de dygtige

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Sao Paulo

Selvom han sikrede sig VM-titlen 2018 allerede for 14 dage siden i Mexico City, snuppede Lewis Hamilton lige endnu en grandprix-sejr (hans tiende i år!) i Brasiliens Grand Prix i Sao Paulo. Han startede fra sin næsten sædvanlige pole position, men kom hurtigt under pres fra Max Verstappen. Den unge hollænder så ud til at være på vej til en overraskende, men fortjent sejr, da han røg i infight med Esteban Ocon. Franskmanden var egentlig en omgang efter Verstappen, men på friske dæk havde han farten til at bringe sig tilbage på omgangshøjde. Dén manøvre overraskede åbenbart Verstappen så meget, at de to biler ramlede sammen, snurrede af banen – og præsenterede Brasiliens Grand Prix på et sølvfad for Lewis Hamilton.

Dommerne mente Ocon var skyld i sammenstødet, og idømte ham en 10-sekunder stop-and-go straf plus tre klip i licensen. Jeg overværede sammenstødet fra første række, og er for en gangs skyld ikke enig med dommerne: Jo – det er frækt at overhale den førende i løbet, når man er en omgang bagefter. Men hvis man har farten til det – og det havde Ocon øjensynligt – er man vel ikke racerkører, hvis man ikke prøver? Og selve sammenstødet? Det kunne Verstappen godt have undgået – mere travlt havde han ikke.
Det hele eskalerede under kontrolvejningen efter løbet. Her begyndte Verstappen at skubbe til Ocon, og vi var tæt på en rigtig slagsmål. Dén episode takserede dommerne til to dages ’samfundstjeneste’ for FIA til Verstappen – en meget mild dom, hvis I spørger mig.

Kevin Magnussen kørte forrygende i første del af kvalifikationen i Sao Paulo, men blev så fanget af regnvejret. Det betød en startplacering som nummer 10, og herfra kæmpede han sig efter en tumultarisk første omgang, frem til en absolut godkendt niendeplads.
Han er nu kun tre point efter Sergio Perez på andenpladsen i ’B-VM’. Og i kvalifikations-duellen med teamkammerat Romain Grosjean er stillingen inden sidste grandprix i Abu Dhabi om 14 dage 10-10.

Der er altså lagt op til spænding i VM-finalen. Vi ses til Race Night i Abu Dhabi!

De skæve nyheder fra Sao Paulo

FUTSAL-TRÆNING TIL RED BULL

Red Bull har altid de bedste pre-race events! I Sao Paulo blev Daniel Ricciardo og Max Verstappen sendt til futsal; den specielle form for fodbold med ’blød’ bold. De blev placeret på hver sit hold, og Max´ vandt. ”Nok mest fordi Daniel ikke rigtig forstod spillet – han ville hele tiden løbe med bolden i hænderne. "En noget australsk indstilling,” kommenterede Max.

MCLAREN RICKSHAW FOR VELGØRENHED

Den landsdækkende indsamling til fordel for udsatte børn i Storbritannien, BBC Children in Need, havde i år deltagelse af McLaren. En af måderne der samles penge ind på, er den såkaldte ’Rickshaw Challenge’, hvor sponsorer bidrager. McLaren´s designafdeling fremstillede i år en speciel rickshaw, der blev præsenteret i sammenhæng med det brasilianske grandprix.

MCLAREN-MEKKERE MED EKSTRA-ØRER

McLaren støttede også BBC Children in Need ved at sælge indsamlingens specielle ’ører’ i paddocken. Alle indtægter fra salget gik til Children in Need, og projektet blev promoveret ved et trænings-pitstop, hvor teamets mekanikere var udstyret med de ekstra ’ører’.

GADE-RACE I BELFAST

I ugen mellem Mexicos og Brasiliens Grand Prix, sendte Red Bull deres showrun-team til Belfast, hvor David Coulthard underholdt tusindvis af tilskuere udenfor byens imponerende rådhus.

EN IDE TIL RED BULL

Måske skulle Red Bull overveje et showrun-comeback i København? De var her i 2012, men i dag er interessen for Formel 1 endnu større. Et showrun på Rådhuspladsen – nedenfor overborgmester Frank Jensens kontor? Bare for at vise, hvad det med lidt visioner og økonomisk sans kunne være blevet til…

FAMILIEN UGLE VAR SURE

Ingen er i tvivl om at Formel 1-fotografer har et farligt job. I Brasilien blev risikoen yderligere forøget af en…aggressiv ugle-familie. Hr og fru ugle havde unger i reden tæt ved banens næstsidste sving, og fotograferne måtte gå i en stor bue uden om den sure familie.

STOP IKKE VED FULD STOP

Hvert eneste år bliver F1-folket udsat for røveriforsøg i Sao Paulo. Specielt området omkring banen er hjemsøgt at lokale røverbander, og i år fik vi besked på at undgå at stoppe helt ved gadekrydsene. Samtidig fik vi P-billetter, der kunne tages af og på – så snart vi kom udenfor banens område, skulle de afmonteres for ikke at tiltrække unødig opmærksomhed.

SØDE SAGER HOS HAAS

Haas´ hospitality-afdeling blev ekstra populær i Interlagos, da Johan Bülow leverede en kasse af deres velsmagende lakridskugler.

K-MAG IND I HOTELBRANCHEN?

K-MAG IND I HOTELBRANCHEN? Er Kevin Magnussens bagland ved at udvide forretningsområdet? I Sao Paulo er der i hvert fald nu et KM-Hotel. Ikke prangende a la Hilton, men man må starte et sted…

BOG I BRASILIEN

Jeg havde et eksemplar af min nye bog ’Formel 1’ med til Interlagos, hvor den tiltrak sig stor opmærksomhed i paddocken. Er der for resten ikke noget med, at man kan vinde et eksemplar af værket hos Grand Prix Tours?