+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Hamilton fortjent verdensmester

Hamilton fortjent verdensmester

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Mexico City.

Så blev det officielt: Med en flad fjerdeplads i Mexicos Grand Prix sikrede Lewis Hamilton sig officielt VM-titlen 2018. For en gangs skyld var Mercedes´en ikke den bedste bil i feltet, og Hamilton måtte kæmpe ganske hårdt for sin fjerdeplads, men det understregede bare, hvor solid en sæson han har kørt: Han har næsten hver eneste weekend fået det optimale ud af sit materiel – sådan bliver man verdensmester!

Sebastian Vettel skulle vinde i Mexico City for at holde liv i sine hensygnende titelchancer. Han kæmpede godt for det, men måtte nøjes med en ærefuld andenplads. Hvis han havde kørt lige så fejlfrit i resten af sæsonen, havde VM-duellen været mere spændende – nu blev det afgørende, at Hamilton ikke lavede fejl og at Vettel gjorde det jævnligt. Vettel blev nummer to efter Max Verstappen (Red Bull), der vandt i Mexico for andet år i træk. Red Bull var bedst i Mexico Citys tynde luft, og det var Daniel Ricciardo, der tog pole position foran sin teamkammerat. Dét passede ikke Max Attack, men allerede ned mod første sving fik han igen orden på sit verdensbillede, da han snuppede føringen. Herefter kørte han et flot løb, og vandt foran Vettel og Kimi Raikkonen i den anden Ferrari.

Kevin Magnussen og Haas-teamet havde en af sæsonens værste weekends. Alle teams havde svært ved at forstå deres dæk på autodromen i Mexico City, men ingen mere end Haas. Mens hovedparten af feltet kørte på en tostops-strategi forsøgte Haas sig med en et-stopper, der langt hen i løbet lignede en god ide. Men da man skiftede til ultrasoft, gik det helt galt, og både Magnussen og Grosjean rutsjede ned af resultatlisten til slutplaceringerne som henholdsvis nummer 15 og 16. Som teamchef Guenther Steiner formulerede det: ”Det bedste ved den her weekend er… at den er slut!”

Det var første gang Grand Prix Tours havde gæster med til Mexico, og selvom der ikke var meget at fejre ud fra et Magnussen-synspunkt, var begejstringen for landet og løbet stor: Mexico City fortjener at blive en af de helt store GPT-destinationer i fremtiden.

Vi ses til Race Night i Abu Dhabi!

De skæve nyheder fra Mexico City

K-MAG I SPRINTCAR

På vej fra Austin til Mexico City var Kevin Magnussen omkring North Carolina. Her gav Tony Stewart (tidligere tredobbelt NASCAR-mester og i dag medejer af Gene Haas´ NASCAR-team) danskeren mulighed for at prøve en af sine sprintcars. Bare sådan en 900 hestekræfters traktor (K-Mag´s egne ord!) med et bedre vægt/effekt-forhold en i Formel 1. Og på jordbane, naturligvis…

MAGNUSSEN – BÅDE ØRN OG GRIS

Lokale kunstnere havde op til løbet i Mexico lavet fabeldyr, der skulle afspejle de 20 køreres personlighed. Kevin Magnussen blev en blanding af en ørn (mod) og en gris (beslutsomhed). Egentlig meget godt ramt!

BYRUNDTUR I MEXICO CITY

Mexicos Grand Prix, bliver år efter år kåret som det mest populære i Formel 1-kalenderen. Arrangørerne gør bare en lille smule mere for deres gæster end alle andre baner. I år lavede man for eksempel en rundtur i Mexico City for F1-journalisterne, så vi kunne få bare et lille overblik over den kaotiske by.

DE DØDES DAG

Dia de Muerto (’De dødes dag’) er den største helligdag i Mexico, og den falder hvert år sammen med landets Formel 1-grandprix. Der er optog og udstillinger overalt i Mexico City – inklusiv denne opstilling, som egentlig på mange måder godt kunne ligne et af de traditionelle kører-møder op til hvert grandprix…

BLIV RUNDBARBERET I PADDOCKEN

Paddocken i Mexico City er altid helt speciel. For et par år siden havde man opstillet en brydering og sidste år kunne F1-pressen blive face-paintet op til Dia de Muerto. I år havde man fået plads til en gammeldags barber-shop, hvor mange hipster-skæg fik en finjustering i løbet af weekenden.

MOVEMBER-SKÆG TIL ALLE

November er lig med Movember, der skal sætte fokus på mænds sygdomme. I Mexico lagde man op til den ’skægge’ måned ved at udlevere falske overskæg sammen med pressekittet (der også inkluderede – hvisk det! – en flaske tequila). Der var pludselig masser af falske Nigel Mansell´er i omløb i paddocken!

LØB FOR MOVEMBER

Movember blev også markeret med et fællesløb for paddock-folket torsdag aften. Jeg mistede undervejs mit Mansell-overskæg, og det kostede måske downforce i den tynde luft. 26.07m. er i hvert fald ikke en tid, jeg er specielt stolt af.

PADDOCK PARTY MED TACOS OG TEQUILA

Efter Movember-løbet omdannede arrangørerne paddocken til party-zone med tacos, tequila, churros og mariachi-musik. Efter Formel 1-løbet søndag var der også musik, da super-DJ Armin van Buuren indtog sejrspodiet.

PLACIDO DOMINGO OG MARIACHI

Der var musik for enhver smag ved Mexicos Grand Prix. Op til kørerparaden underholdt et lokalt mariachi-band – med selvetse Placido Domingo som forsanger.

RICCIARDOS MEXI-SOKKER

Daniel Ricciardo er altid god for et smil og en god historie. I Mexico gjorde han sig ekstra populær hos de lokale journalister, da han stolt fremviste sine nye og meget mexicanske sokker.