+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Indrømmet: så flot, Lewis

Indrømmet: så flot, Lewis

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Marina Bay.

Faste Race Night-gæster vil vide det: Jeg er ikke den store Lewis Hamilton-fan. Det handler ikke om hans evner som racerkører – mere om hans (mangel på) opførsel i paddocken. Derfor piner den næste sætning mig lidt, men nu kommer den: Lewis Hamilton leverede  en fantastisk præstation i Singapore, og ligner nu en fuldt fortjent verdensmester 2018!  Godt at komme af med det…

Selvom Marina Bay er en Ferrari-bane, snuppede Hamilton pole position. Det var en af de flotteste omgange jeg nogensinde har set i formel 1 (det er ved at blive en dårlig vane at rose ham) og han kontrollerede løbet fra start til slut. 
Vettel, der selvom han har haft årets bedste bil i størstedelen af sæsonen, nu må se VM-titlen gå til Hamilton, startede fra tredje position, og overhalede hurtigt og flot Max Verstappen. Men de byttede plads igen, og på en bane, hvor Ferrari og Vettel regnede med at reducere afstanden til Mercedes og Hamilton, måtte de nøjes med en skuffende tredjeplads, der kun gjorde afstanden op til englænderen 10 point større.

Kevin Magnussen havde en katastrofal kvalifikation, hvor det slet ikke kørte for ham. Men han fik igen fart i bilen til løbet, hvor et ekstra pit-stop for at rense kølerne for skidt, sendte ham ned bagerst i feltet. Til gengæld fik han friske dæk sidst i løbet, og dem udnyttede han flot til at sætte løbets bedste omgangstid. På den måde skrev Magnussen dansk Formel 1-historie i Singapore! 
 

formel 1 singapore - lewis hamilton

DE SKÆVE NYHEDER FRA MARINA BAY

DERFOR ELSKER VI KIMI

Kimi Raikkonen var med på den officielle pressekonference, og med en ny Sauber-kontrakt i baglommen, var The Iceman i topform: Interviewer: ”Hvorfor har du skrevet kontrakt med Sauber?” Kimi: ”Hvorfor ikke?” Interviewer: ”Ilden brænder stadig i maven på dig? Du har stadig passionen for racing?” Kimi: ”Nej – jeg skrev under på Sauber-aftalen for at tilbringe to ulykkelige år hos dem.” Interviewer (lettere opgivende): ”Nå – men så tak for info” Kimi: ”Altid til tjeneste”

KIMI TAGER REKORDEN I 2020

Kimi Raikkonens nye, toårige kontrakt med Sauber, vil sikre ham en enestående Formel 1-rekord: Alt efter hvor mange løb der køres i 2020 (hvor Danmark som bekendt vil med i VM-kalenderen!), vil han nå op på over 330 grandprix´er. Dermed kører han forbi Rubens Barrichello, der med 322 grandprix´er er den nuværende indehaver af rekorden for flest Formel 1-løb. Raikkonen startede sin Formel 1-karriere hos Sauber tilbage i 2001 (billedet).

CLAIRE WILLIAMS: ”2019-BUDGETTET ER PÅ PLADS”

Der er mange, der er urolige for Williams fremtid. Det tidligere storhold mister næste år Martini som hovedsponsor, de mister Lawrence Strolls bidrag for at lade sønnike Lance køre, og de mister med en sandsynlig sidsteplads i konstruktør-VM, masser af TV-penge. Men i Singapore hævdede teamchef Claire Williams hårdnakket, at hun allerede har 2019-budgettet på plads. Det tyder på to meget ’betalingsdygtige’ kørere. Sergei Sirotkin og Artem Markelov, måske?

HER ER F1 2021

Formel 1-organisationen holdt onsdag et fortroligt møde, hvor sportsdirektør Ross Brawn præsenterede visionerne for F1-bilerne anno 2021. I vanlig Formel 1-stil, gik der ikke mange minutter fra det ’hemmelige’ møde var slut, til der lå billeder fra seancen på de sociale medier. Kevin Magnussens kommentar til fremtids-raceren: ”Jeg er ærligt talt ikke vild med den! Jeg synes bare ikke, den ser rigtig ud? Den ligner en bil, der er designet til at køre på gaden. En bil, der er designet ud fra et æstetisk og ikke et aerodynamisk synspunkt.”

ABBA GENFØDT I SINGAPORE

Som altid, var der store navne på musik-scenerne i Marina Bay. Hovednavnene var The Killers (billedet), Dua Lipa og Martin Gerrix. Der var også skandinavisk musik på programmet: Abba-kopibandet Bjorn Again spillede både fredag, lørdag og søndag.

AUSTRALIEN VANDT ’F1 IN SCHOOLS’

’F1 in Schols’, hvor studerende fra en lang række lande bygger deres egne modelbiler og konkurrerer mod hinanden, blev afgjort i forbindelse med Singapores Grand Prix. Hele 50 hold fra hele verden var med i finalen, hvor Team Horizon fra Brighton Secondary School fra Adelaide i Australien vandt. Førstepræmien blev overgivet af F1-organisationens chef, Chase Carey.

GRID-GIRLS COME-BACK

Her gik vi og troede, at de var helt forbudt, men i Singapore dukkede de op: Grid girls! Eller – det må de jo ikke hedde længere. Lad os bare sige, at løbets hovedsponsor havde inviteret rigtig mange af deres stewardesser til Marina Bay.

RACE LUNCH I DOWNTOWN

Med et natteløb måtte vi ændre på vores Race Night-koncept i Singapore. I stedet holdt vi lørdag ved middagstids en hyggelig Race Lunch midt i Singapore centrum. Next Race Night Stop: Austin, Texas!