+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Pisk til den stejlende hingst

Pisk til den stejlende hingst

Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Monza.

Med ’rød front’ – Kimi Raikkonen og Sebastian Vettel i første startrække – og en bane, der kom Haas-raceren i møde, var der lagt op til både Ferrari fest og Dansker drømme i Italiens Grand Prix. Titusindvis af tifosi og flere hundrede danske Grand Prix Tours-gæster valfartede søndag til Monza, men begge tilskuergrupper forlod autodromen skuffede.

Allerede på første omgang gik Lewis Hamilton (Mercedes) forbi Vettel, og tyskeren tabte for et øjeblik herredømmet, og så lå han bagerst i feltet. Herefter kunne englænderen koncentrere sig om at nedkæmpe den førende Raikkonen, og med en stærk strategi og en loyal andenkører i Valtteri Bottas, der sinkede sin finske landsmand på det helt rigtige tidspunkt, kunne Hamilton gå i front. På en bane, hvor Ferrari med deres nye, bomstærke motor burde have domineret, fik Den Stejlende Hingst alvorlige pisk, og med den flotte, opportunistiske sejr fik Hamilton VM-pendulet til at svinge tilbage i hans retning.

Kevin Magnussen fik sin kvalifikation ødelagt af en kontrovers med ærkefjende Fernando Alonso (McLaren-Renault). Og allerede i første sving i løbet, måtte han af banen for at undgå det sædvanlige kaos midt i feltet. Få omgange senere havde han et sammenstød, der beskadigede hans bil så meget, at resten af eftermiddagen blev en lang, frustrerende og ensom kamp bagerst i feltet. Et løb til glemmebogen!

MEN – om 14 dage venter Singapore og gadebanen i Marina Bay. Og en ny chance for Vettel, Ferrari og K-Mag!

DE SKÆVE NYHEDER FRA MONZA

SIMULATOR-RACE HOS MCLAREN

McLarens tøjsponsor Sparco inviterede på simulator-race, og udlovede en skræddersyet køredragt til den journalist, der satte den hurtigste omgang på Monza. Jeg var ikke nærheden af at vinde - noget med en Haas, der kom i vejen i første chikane.

PEREZ TILBAGE TIL MCLAREN?

McLaren har ifølge teamchef Zak Brown, en liste med fire kandidater til pladsen ved siden af Carlos Sainz Jr i 2019: Den nuværende indehaver af sædet Stoffel Vandoorne, teamets reservekører Lando Norris (der kørte FP1 i både Spa-Francorchamps og Monza), Esteban Ocon (der allerede har fået støbt et sæde) og…(trommehvirvel!) Sergio Perez. Yeps – mexicaneren, der i 2013 blev fyret for at give plads til Kevin Magnussen, kan være på vej til et overraskende McLaren-comeback

HURTIGTE OMGANG NOGENSINDE

imi Raikkonens pole position-omgang var den hurtigste i formel 1-historien! Med 263,587 km/t slog finnen den hidtidige rekord – Juan-Pablo Montoyas pole-omgang til Italiens Grand Prix 2004 blev gennemført med 262,242 km/t. Raikkonen fik for øvrigt overrakt Pirellis pole position-trofæ af Mick Schumacher.

VETTEL OG SCHUMI I TOP-1000

Business-magasinet Bilanz har offentliggjort en liste over de 1000 mest velhavende personer i Tyskland. To F1-kørere er med: Michael Schumacher ligger på 306.-pladsen med en formue på anslået 650 millioner Euro (cirka 4,875 milliarder kroner) mens Sebastian Vettel ligger på 771.-pladsen med 250 millioner Euro (1,875 milliard kroner).

VETTEL CRASHER I DEMO

Ondag blev en stor Formula 1 Milan Festival afviklet i bydelen Darsena. Ferrari og Sauber deltog i live-delen, og blandt andre Sebastian Vettel kørte en tur i de afspærrede gader. Han ramlede ind i barrieren, men havde en god undskyldning: ”Jeg kørte i Kimi Raikkonens bil – og der sidder koblingen i den modsatte side,” forklarede tyskeren efter årets langsomste F1-crash.

HELLO, HALO

Der var tydelige dækmærker på Charles Leclercs halo-bøjle efter Fernando Alonsos McLaren have fløjet over ham i første sving i sidste søndags belgiske grandprix. Mange mente, at halo´en havde reddet Leclercs liv. ”Jeg har aldrig været fan at halo-bøjlen, men i Belgien var jeg glad for den,” sagde Leclerc. Nico Hülkenberg, der med en forfejlet nedbremsning forårsagede det dramatiske sammenstød, tilføjede: ”Jeg er stadig ikke vild med halo´en, men jeg må indrømme, at den tydeligvis øger sikkerheden omkring cockpittet.

MONZA MINDES RONNIE

Det er i år 40 år siden Skandinaviens bedste formel 1-kører gennem tiderne, svenske Ronnie Peterson (10 grandprix-sejre), døde efter en ulykke i starten af Italiens Grand Prix 1978. En gruppe svenske tilskuere mindedes den svenske legende med dette banner på ulykkesstedet.

ISHUS I PADDOCKEN

addocken ved årets sidste grandprix i Europa bød på en vigtig nyhed: En bod med god italiensk is. Samtidig åbnede Heineken en bar, så der var noget for enhver smag.

DELIKATESSER HOS FERRARI

Ferrari inviterede på hjemmebanen i Monza på en række italienske delikatesser i deres motorhome. En god aften, der lagde stilen for resten af weekenden!

RACE NIGHT-MENU: BIG MAG PÅ MENUEN

Vores Race Night lørdag aften på Hotel Crowne Plaza bød ikke kun på lækre italienske specialiteter – der stod også ’Big Mag’ på menuen: Jan Magnussen gav som gæstestjerne masser af insider-info om livet som formel 1-kører. Og som far til én af slagsen.