+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Lewis på vej mod VM?

Lewis på vej mod VM?

Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Hungaroring.

Formel 1-feltet gik på ferie med et glohedt løb på Hungaropring udenfor Budapest. Luften var 35, asfalten 51 og pigerne var… skal vi ikke bare sige: Let klædt på?

På en bane hvor Ferrari traditionelt er stærke, vendte regnvejr under kvalifikationen op og end på det sædvanlige styrkeforhold. Mercedes satte sig på første startrække med Lewis Hamilton og Valtteri Bottas, og så var meget allerede afgjort: Det er uhyre svært at overhale på Hungaroring, og da først Hamilton var kommet helskindet gennem første sving, kunne han fortsætte mod sin anden grandprix-sejr i træk. Og de løb han har vundet her op til sommerferien, burde Sebastian Vettel og Ferrari have kørt hjem. 

Det er den slags, der afgør VM: At man vinder de løb, der ligger til rivalerne. Det gjorde Hamilton på både Hockenheim og Hungaroring, og Ferrari, Vettel og Raikkonen går nu på sommerferie med visheden om, at der virkelig skal knokles resten af sæsonen, hvis man skal hive mesterskaberne til Maranello.

Der er også spænding i kampen om VM i ’B-klassen’. Kevin Magnussen fik med en syvendeplads endnu en gang det maksimale ud af sin weekend, og nu ligger han kun syv point efter Nico Hülkenberg, der fører kampen om at blive ’best-of-the-rest’

K-Mag gør det bare godt, og på de to næste baner kan det blive endnu bedre: Spa-Francorchamps og Monza har masser af de højfarts-sving, hvor Haas´ 2018-model føler sig allerbedst hjemme. 

Går ud fra vi ses i Belgien eller Italian? Der er lagt i ovnen til nye VM-point. Og to af årets største Race Nights!

DE SKÆVE NYHEDER FRA HUNGARORING

RED BULL TIL SØS

Red Bull inviterede inden Ungarns Grand Prix Max Vestappen og Daniel Ricciardo til Balaton-søen, hvor de fik en tur på bølgerne med energidrik-gigantens katamaran-team. ”Nu er vi i hvert fald optimalt forberedt til et ’wet race’,” kommenterede Mad Max.

HVEM HAR NØGLEN TIL KEY?

McLaren annoncerede i Ungarn, at de har hyret Toro Rossos tekniske chef James Key (t.v.). Det var Toro Rosso-boss Franz Tost (t.h.) ikke videre imponeret over, og han tweetede omgående, at ”Key har en gyldig langtidskontrakt med os.” Der lyder som om, der skal en betydelig check fra Woking til Faenza.

FERRARI SØRGEDE

Efter koncernchef Sergio Marchionnes død i dagene mellem Tysklands og Ungarns Grand Prix var flagene på halv stang udenfor Ferraris motorhome på Hungaroring. Torsdag aflyste teamet også alle medie-terminer, og alle teammedlemmer bar sørgebind.

VILLENEUVE: ”LEWIS FOR MEGET HOLLYWOOD”

Jacques Villeneuve, verdensmester 1997 og nu TV-kommentator, satte i Ungarn ord på det, mange paddock-insidere længe har ment: ”Lewis Hamilton forveksler formel 1 med Hollywood. Alt hvad han foretager sig, er skuespil.” Jeg kunne ikke have formuleret det bedre selv.

F1 FESTIVAL I MILANO

Grand Prix Tours mange gæster ved Italiens Grand Prix kan glæde sig til endnu et højdepunkt: Fra den 29. august til den 1. september (dvs onsdag til lørdag i grandprix-weekenden) afvikler Formel 1-organisationen en stor festival i Milano-bydelen Dasena. Der vil være F1-biler i gaderne, koncerter, udstillinger og andre events. Og entreen er gratis!

FITTIPALDI TIL HAAS?

Efter Santino Ferruci har mistet sin licens (for at ramle ind i sin teamkammerat og bruge mobiltelefon, mens han kørte sin F2-racer) mangler Haas en tredjekører. Og her er Fittipaldi inde i billedet: Ikke gamle Emerson (1972-74 verdensmester) – men hans barnebarn Pietro, der ved at komme sig over de benskader, han pådrog sig i en sportsvognsulykke tidligere på året.

PUB-NIGHT HOS MCLAREN

McLaren sendte os på sommerferie med en hyggelig pub-night. Fredag aften omdannede man teamets motorhome – det hedder ’brand centre’ i McLaren-speak – til en hyggelig pub med mad, øl-bajere og quiz-spørgsmå

FORCE INDIA I BETALINGSSTANDSNING

Det kommer ikke som den store overraskels, at Force India fredag trådte i betalingsstandsning. Mere overraskende var det hvem der anlagde sagen ved Højesteret i London: Førstekører Sergio Perez, der angiveligt har mange måneders løn til gode. Og kravet blev bakket op af Mercedes (motorleverandør) og BWT (hovedsponsor)…

RACE NIGHT – NU MED GOURMET-BURGERE

Race Night-konceptet fik et nyt pift i Ungarn: Lørdag mødtes Grand Prix Tours´ gæster på hyggelige BB´z Bar and Grill til Formel 1-snak, gourmet-burgere og BBQ wings. Og øl! Hyggeligt – som altid.