+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Så vendte heldet – igen

Så vendte heldet - igen

Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Hockenheim.

Jeg skal da lige love for at Grand Prix Tours mange gæster i Hockenheim fik en underholdende eftermiddag: Tysklands Grand Prix blev en afvekslende affære, der understregede at intet er afgjort før der er viftet med det ternede flag.

Det startede som en Ferrari-magtdemonstration. Det var tydeligt, at Vettel ville følge op på sejren i Silverstone, og fra pole position kontrollerede han længe løbet. Med den nye Ferrari-motor, der har overhalet Mercedes i det rå hk-race, så han ud til at være på vej mod en populær hjemmebane-sejr, da en regnbyge vendte op og ned på alting. Vettel røg af banen, og Lewis Hamilton, der var startet langt nede i feltet efter en fejl under kvalifikationen, kunne overtage føringen. Han blev kortvarigt udfordret af sin teamkammerat Valtteri Bottas, men Mercedes-ledelsen, der eller ’aldrig’ bruger teamordrer, bad omgående finnen om at falde tilbage. Så kunne Hamilton cruise til en trods alt flot sejr, der bragte ham tilbage i front i VM.

Kevin Magnussens løb lignede på mange måder Vettels. Danskeren gik omgående i front i ’B-mesterskabet’ bag kørerne fra de tre topteams, og var på vej mod en flot sjetteplads, da regnen satte en stopper for en god indsats. Et par småfejl sendte ham ned bag blandt andre teamkammeraten Romain Grosjean, og da der så skulle skiftes dæk, blev han sinket yderligere bag franskmanden. Slutresultatet – en 11.-plads – var langt mindre end hvad K-Mag havde fortjent i Hockenheim, men både han og Vettel satser på revanche allerede i den kommende weekend i Ungarn. Og de har speeden til at bryde tilbage!

Så vi ses vel til Race Night i Budapest på lørdag?

DE SKÆVE NYHEDER FRA SPIELBERG

HER ER K-MAG´S LØN – IFØLGE BILD

Den tyske tabloidavis Bild Zeitung ’afslørede’ i weekenden Formel 1-kørernes lønninger. Der er naturligvis tale om gætværk fra avisens side, men man anslår Kevin Magnussens årsindkomst til 2,5 millioner Euro (cirka 18 millioner kroner). Hans Haas-teamkammerat Romain Grosjean tjener ifølge Bild næsten det dobbelte – 4,5 millioner Euro. Til gengæld smadrer han også flere biler og har en tredjedel af danskerens VM-point…

HAMILTONS LØN

Bild kunne også afsløre, at Lewis Hamiltons nye Mercedes-aftale gør ham til den suverænt bedst betalte kører i feltet. 45 millioner Euro – cirka 330 millioner kroner – kan englænderen ifølge den tyske avis sætte ind på kontoen. Så er der råd til lidt ekstra bling-bling…

HAMILTON V. ROSBERG, KAPITEL 117

Trods sin betydelige løn har Lewis Hamilton det åbenbart stadig svært med sin tidligere Mercedes-teamkammerat Nico Rosberg (der slog englænderen i kampen om VM 2016): Rosberg, der nu arbejder som TV-reporter, skulle efter planen have live-interviewet top-tre efter løbene i både Monaco og Hockenheim – men ifølge Bild (ja – dem igen) fik Hamilton forpurret planen.

50 ÅR EFTER CLARK

Det er i år 50 år siden Jim Clark omkom i et Formel 2-løb på Hockenheim. Skotten, der var verdensmester i 1963 og 65, bliver af mange stadig betragtet som den bedste kører i Formel 1-historien. Der findes en mindesmærke for Jim Clark på ydersiden af banens andet sving, den såkaldte Bernie Ecclestone Kurve.

RENAULT FEJREDE VM

Renault fejrede Frankrigs sejr i fodbold-VM med et fransk flag på fronten af sine biler. De jo i øvrigt havde kørere fra Tyskland og Spanien bag rattet – to lande, der ikke just brillerede i Rusland….

GROSJEAN VERDENSMESTER!

Romain Grosjean kunne som franskmand kalde sig verdensmester i fodbold. Fint nok – men som vi på K-Mag´s vegne var nød til at påpege: Frankrig vandt alle deres kampe på deres vej mod VM-trofæet. På nær en…

K-MAG, ALONSO OG NEYMAR

Der var meget fussball-snak i Hockenheim-paddocken. Kevin Magnussen kom med et interessant bidrag, da han sammenlignede Fernando Alonsos brok over danskerens kørestil med Neymar og brasilianerens evig ’film’ for at tiltuske sig et fri- eller straffespark. Ouch…

SIDSTE GRANDPRIX I TYSKLAND?

Hockenheims borgmester Dieter Gummer (det hedder han!) gjorde i det officielle program opmærksom på, at banens kontrakt med Formel 1-organisationen nu er udløbet. Der er ikke udsigt til et tysk grandprix i 2019 – og måske aldrig mere. ”Det ville være rigtig ærgerligt, for vi har en stolt Formel 1-historie,” kommenterede Sebastian Vettel...

RACE NIGHT DOUBLER OP

Grand Prix Tours´ Race Nights er nu så populære, at vi måtte afholde to af slagsen i forbindelse med Tysklands Grand Prix. Fredag optrådte grandprix-duoen Nygaard og Nielsen på NH Hotel i Weinheim og lørdag på Hotel Bacchus i Bennsheim.