+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Så er kampen igang

Så er kampen igang

Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Silverstone.

Det britiske grandprix blev løbet, hvor Formel 1-VM 2018 blev alvor. Indtil weekenden i Silverstone havde både den overordnede kamp om VM-titlen mellem Ferrari og Mercedes og den interne Haas-fight mellem Kevin Magnussen og Romian Grosjean været sådan lidt hygge-nygget, hvor parterne ustandselig udtalte sig positivt om hinanden.

Det er slut nu – handskerne er virkelig kommet af. Efter Kimi Raikkonen ramte Lewis Hamilton på første omgang og Sebastian Vettel derefter kunne køre sejren hjem til Ferrari, kom Mercedes-ledelsen med udtalelser om, at sammenstødet var sket med vilje. Det er jeg nu ikke så sikker på, men hele affæren viser, hvor presset Mercedes er efter fire års total-dominans. Dét synes jeg kun er positivt, og Grand Prix Tours´ gæster kan i hvert fald glæde sig til intense kampe mellem sportens to deciderede tophold i resten af sæsonen.

Og hvad sker der hos Haas? De har aldrig været hinandens bedste venner, Kevin Magnussen og Romain Grosjean. Men de har trods alt heller aldrig stødt sammen. Indtil første omgang i Silverstone. OK – det var en ’race incident’, men den var næppe sket, hvis Grosjean ikke havde følt sin position i teamet truet.

I år er det Kevin Magnussen, der er Haas´ bedste bud på VM-point, og det passer ikke den temperamentsfulde franskmand. Han kører nu hårdt for at følge med K-Mag, men den iskolde dansker er nærmest ligeglad (når han altså ikke bliver påkørt!): Magnussen giver bare gas – men bliver samtidig endnu hurtigere af presset fra teamkammeraten.

Der bliver noget at snakke om på vores Race Nights i Tyskland om mindre end 14 dage

DE SKÆVE NYHEDER FRA SPIELBERG

FORCE INDIA HYRER DANSK KØRER

Torsdag præsenterede Force India en dansk kører! 22-årige Mads Sørensen skal ’køre’ for teamet i det nye officielle F1 Esport-mesterskab. Sørensen kvalificerede sig sidste år til finalen i Abu Dhabi, hvor han imponerede med hurtigste omgang. Han får den 19-årige tysker Marcel Kiefer som teamkammerat.

FORCE INDIA = FORCE DENMARK

Mads Sørensen bliver den anden dansker hos Force India. Siden sæsonstarten har 25-årige Emilie Rath arbejdet for teamet som mekaniker. ”Det har altid været min drøm at arbejde i Formel 1,” siger Emilie.

MAX SPILLER FIFA MED PROFFERNE

Formel 1 får mere og mere øjnene op for Esport – og ikke kun racer-spillene. I dagene op til løbet på Silverstone gav Red Bull Max Verstappen mulighed for at spille FIFA med en Ryan Pessoa, der med kælenavnet ’Hashtag Ryan’ spiller professionelt..

LUNDGAARD TRÆNER HOS RENAULT

Christian Lundgaard dukkede fredag op i Silverstone-paddocken. ”Jeg har hele ugen været på træningslejr i Renaults hovedkvarter i Enstone,” fortalte den unge dansker. ”Vi skulle blandt andet sejre i kajak. Ufatteligt kedeligt…”

RICCIARDO KLATRER

Daniel Ricciardo trænede også på en alternativ måde op til det britiske grandprix. Red Bull sendte ham op på en klatrevæg – i godt selskab med en af Englands bedste klatrere, Shauna Coxey..

ROSCOE GÅR MODEL-VEJEN

ROSCOE GÅR MODEL-VEJEN Det måtte jo ske: Lewis Hamiltons elskede hund Roscoe har fået sin første modelkontrakt. ”Han har fået en aftale med et modelbureau i Los Angeles, og scorer 700 US Dollars om dagen,” fortalte en stolt Lewis.

Alonso og Hamilton i ordkrig

Fernando Alonso er ikke imponeret over Lewis Hamiltons miljø-kampagne på de sociale medier. Mercedes-køreren skrev for eksempel efter Japans Grand Prix, at ”jeg er tæt på at give op, for folk interesserer sig bare ikke for miljøet”. Alonso´s kommentar: ”Vi kender alle sammen Lewis´ livsstil – og ved at en F1-kører flyver 200 gange om året.” Spanierens kommentarer kom ved præsentationen af en ny kollektion fra hans tøjmærke Kimoa, hvorfra alt overskud går til kampen mod hav-forurening.

HAMILTON I KILT

Lewis Hamilton selv er også på vej ind i modelbranchen. Hans nye aftale med Tommy Hilfiger betyder, at han optræder i mere eller mindre outrerede outfits. På forsiden af den seneste udgave af engelske GQ Magazine optræder han for eksempel i kilt. Vi skal spar læserne for kilt-billedet, men her er et foto af Lewis i et af sine mere ’elegante’ påfund.

STOFFEL OG DE FERRAN-FAMILIEN

Der har længe været rygter om Stoffel Vandoornes McLaren-fremtid, men måske sidder han sikrede i sadlen en de fleste regner med. Efter Eric Bouillier i sidste uge trådte tilbage, er den tidligere IndyCar-kører Gil de Ferran blevet forfremmet til jobbet som sportschef. Og han er såmænd også Stoffels svigerfar: Anna de Ferran og Stoffel Vandoorne har været kærester det seneste år..

BARE EN HELT ALMINDELIG DAG

Guenther Steiner er noget så sjældent som en F1-boss med humor. Fredag, da Romain Grosjean havde smadret sin bil og Kevin Magnussen blev kaldt til dommerne efter en episode med Fernando Alonso, kommenterede Haas-chefen situationen således: ”Den ene bil er smadret og vores ene kører er hos dommerne. En helt almindelig dag på kontoret…”