+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Super Mag!

Super Mag!

Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Le Castellet.

Med en overlegen sejr fra pole position tilbageerobrede Lewis Hamilton i Frankrig VM-føringen. Hans titelrival Sebastian Vettel havde et sjusket løb, og ramlede sammen med Valtteri Bottes på første omgang. Han reddede sig i mål på femtepladsen, men er nu 14 point efter Hamilton i den samlede stilling.

Kimi Raikkonen reddede lidt af Ferraris ære med en fin tredjeplads efter Max Verstappen, der denne weekend var bedste Red Bull-kører. Den unge hollænder overskyggede teamkammerat Daniel Ricciardo, der med en beskadiget frontvinge kom i mål på fjerdepladsen. 

Og så…trommehvirvlel: Sjettepladsen. Den gik til Kevin Magnussen, der efter en misforståelse med Raikkonen ’kun’ startede fra niendepladsen (tænk at jeg nu kan skrive ’kun’ om en dansk niendeplads på gridden!).

Han holdt sig flot ude af alle problemerne på den kaotiske første omgang, og kørte herefter et modent løb, der indbragte yderligere otte VM-point.

Og det bliver endnu bedre: De næste baner – med Red Bull Ring allerede i næste weekend – passer endnu bedre til Haas-raceren.

I skal således kun sove seks gange, inden der er lagt op til nye VM-point til Super-Mag. Med mindre I altså skal med Grand Prix Tours til Østrig. Her bliver det måske svært at sove natten til søndag. Jeg mener: Efter alle de røverhistorier jeg og mine gæstestjerner vil diske op med til Race Night.

Auf wiedersehen!

DE SKÆVE NYHEDER FRA LE CASTELLET

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Mexico City

COCKTAILS HOS RENAULT

Renault fejrede deres nye, gamle hjemmebaneløb med et cocktail-party på banen. Aperol, pindemadder og Alain Prost og Carlos Sainz Jr, der spillede petanque – what´s not to like?

GRAFITTI RENAULT

Renault præsenterede i Paul Ricard en special-lakeret udgave af en af deres biler. ’Designet’ (måske et for stort ord i denne sammenhæng stammede fra graffiti-kunstneren Tilt. Måske mere ’anderledes’ end egentlig ’køn’?

FERRARI-BOG TIL 185.000,-

Hvis man ikke har råd til en Ferrari har man vel råd til en Ferrari-bog? Ikke nødvendigvis: Det tyske luksus-forlag Taschen har netop præsenteret ’Ferrari’ – et digert værk på 514 sider. I den såkaldte ’Art Edition’, der leveres i en aluminiumskasse og yderligere inkluderer en ’bogstøtte’ (begge designet af Marc Newson) og signaturer fra Piero Ferrari, Sergio Marchione og John Elkann, koster 185.000 kroner. Men så er den også fyldt med eksklusive fotos – inklusiv en håndfuld fra danske Grand Prix Photo.

MICHAEL SCHUMACHER MUSEUM ÅBNET

I ugen op til Frankrigs Grand Prix åbnede ’Michael Schumacher Private Collection’ i Motorworld Köln. På mere end 1000 kvardratmeter udstiller Schumacher-familien en lang række af den syvdobbelte verdensmesters biler og memorabilia. ”Det her er Schumacher-familiens tak til Michaels mange fans,” sagde manager Sabine Kehm ved åbningen. Mere info på www.motorworld.de.

ICKX I FERRARI PÅ SPA-FRANCORCHAMPS

Grand Prix Tours´ mange gæster til det kommende grandprix i Belgien kan godt begynde at glæde sig: Søndag vil den otte-dobbelte grandprix-vinder (og seks gange vinder af Le Mans) Jacky Ickx køre en omgang i en af Formel 1-historiens smukkeste biler, hans Ferrari 312B fra 1970.

GUNS N´ROSES I ABU DHABI

Arrangørerne i Abu Dhabi har nu offentliggjort to af navnene til deres legendariske grandprix-koncerter i ved sæsonfinalen i november. The Weekend spiller fredags mens F1-sæsonen 2018 slutter med en utvivlsomt mindeværdig koncert med Guns n´Roses søndag aften. De amerikanske rock-legender har tidligere spillet op til ’asfaltbal’: I 2013 optrådte de ved Malaysias Grand Prix.

VET OG GRO STOPPET AF POLITIET

Området omkring banen udviklede sig hele weekenden til et enormt trafikkaos; godt hjulpet af det franske politi, der tydeligvis ikke var opgaven voksen. Sebastian Vettel og Romain Grosjean fulgtes fredag morgen til banen, og blev stoppet og tilbageholdt af politiet. ”Da jeg fortalte, at vi var F1-kørere, var svaret – og jeg citerer: Det kan vi ikke tage os af,” fortalte Grosjean.

KLODSET HULKENBERG

Renault-sponsor Lego havde til lejligheden opbygget en model af Nico Hülkenberg i deres store Fan Zone-område. Jeg ved ikke om Kevin Magnussen så den, men havde utvivlsomt haft en fest, hvis han havde opdaget figuren. Hülkenberg, klodser, ’lick my balls’ – get it?

RACE NIGHT PÅ HOTEL MERCURE

Vores Race Night-koncept havde fransk premiere lørdag og blev afholdt i Hotel Mercure Hyeres´ hyggelige have. Kold rosé, endnu koldere øl, tapas a la France og masser af hygge og gode spørgsmål. Nu venter den østrigske Race Night med gæstestjerne und Alles i Grand Prix Tours-campen i Spielberg på lørdag!