+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Vettel tilbage i front

Vettel tilbage i front

Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Montreal.

Underrubrik:
K-Mag glæder sig til ’rigtige’ racerbaner

Med en overlegen sejr i Canadas Grand Prix generobrede Sebastian Vettel (Ferrari) føringen i Formel 1-VM 2018. Hans titelrival Lewis Hamilton kom blot i mål på femtepladsen, og dermed er stillingen inden Frankrigs Grand Prix om 14 dage Vettel 121 – Hamilton 120. Kan det blive mere spændende? Næppe!

VM-kampen bølger frem og tilbage, og det er nu ’dagsformen’ der afgør, hvem der vinder de enkelte løb. At det blev Vettel i Montreal hænger sammen med at den seneste Ferrari-motor har givet så mange ekstra hestekræfter, at den nu er meget tæt på Mercedes V6´eren.

Resultatet i Canada skyldtes også, at Lewis Hamilton havde en af sine jævnligt tilbagevendende off-weekends. At der ikke var noget nævneværdigt galt med Mercedes´en  blev understreget af bundsolide Valtteri Bottas, der kom i mål på andenpladsen – syv sekunder efter Vettel og 14 sekunder foran Hamilton. 

Max Verstappen havde en god weekend (den første i 2018, hvor han ikke kørte ind i noget eller nogen!) og satte sin teamkammerat Daniel Ricardo i skyggen. Spændende at se hvad er sker hos Red Bull i de kommende uger – både omkring Ricciardos kontraktfornyelse og deres kommende motor-leverandør.

For Kevin Magnussen og Haas blev Canadas Grand Prix en frustrerende oplevelse. Den længe ventede update af VF-18 modellen – ny front og bund plus forstærkede barge-boards – blev introduceret, men det skete på en bane, hvor bilen på grund af mange langsomme sving i alle tilfælde ikke ville være konkurrencedygtig.

Magnussen kvalificerede sig som nummer 11 og kom i mål som nummer 13, og han antydede, at det uden update-stumperne ville det have set skidt ud. Den gode nyhed er altså, at den ’faceliftede’ Haas VF-18 fungerer – og at F1-feltet efter Monaco og Montreal nu vender tilbage til et stribe ’rigtige’ racerbaner.

Kevin Magnussen fortalte mig allerede lørdag, at han var sikker på at Haas igen ville være med i kampen om at være fjerdebedste team – aka ’best-of-the-rest’ – i de kommende løb, og her hører jeg, der vil der være masser af Grand Prix Tours-gæster på tribunerne. OG – naturligvis til vores Race Nights. Vi ses – i Frankrigs, Østrig eller England!

DE SKÆVE NYHEDER FRA MONTREAL

K-MAG MISSEDE U2

U2´s Experience + Innocence Tour gjorde i ugen op til Canadas Grand Prix stop i Montreal´s Bell Centre. Kevin Magnussen ærgrede sig over at have misset koncerten. ”Øv – U2 og Bruce Springsteen skal vi altså have styr på,” kommenterede han.

GROSJEAN OG MURMELDYRET

Romain Grosjean sluttede fredags-træningen med et dramatisk highspeed-sammenstød med et murmeldyr – der omkom på stedet. ”Det var synd for murmeldyret. Og det var synd for vores nye frontvinge,” kommenterede franskmanden. Efterfølgende måtte han i paddocken trøste grandfætteren til afdøde….

NY RESPEKT FOR OLE!

Onsdag inviterede Red Bull og Esso til party på natklubben New City Gas i downtown. Her kunne modige journalister stille op i en pitstop-konkurrence, der om ikke andet fald gav de danske deltagere ny respekt for Red Bull-mekker Ole Schack: Vores hjulskift tog 10.68 sekunder – Ole og hans prof-kollegaer gør det på omkring to sek. Hvordan? Spørg selv Ole ved vores kommende Race Night i Østrig, hvor han er guest-star.

DANMARK MOD FRANKRIG

I Haas-teamet var stillingen mellem Danmark (K. Magnussen) og Frankrig (R. Grosjean) inden Canadas Grand Prix 19-0 (mht point i Formel 1-VM). Helt så stort slår vi næppe frø-æderne, når vi møder dem i fodbold VM dagen efter Frankrigs Grand Prix…

VILLENEUVE-JUBILÆUM

Det er i år 40 år siden Gilles Villeneuve vandt det første løb på banen i Montreal. Den legendariske canadier blev dræbt under træningen til Belgiens Grand Prix 1982, og banen blev kort efter omdøbt til ’Circuit Gilles Villeneuve’. For at markere jubilæet afholdt man torsdag en pressekonference på banen med Gilles´ enke Joan og deres søn, 1997-verdensmesteren Jacques..

SENSATION: SEJR TIL WILLIAMS!

Lørdag aften blev det traditionelle båd-race tværs over det olympiske bassin afviklet. Alle teams fik materialer og 45 minutter til at bygge en flåde, der kunne bære syv personer. Williams-flåden scorede en overraskende førsteplads – utvivlsomt deres eneste sejr i 2018-sæsonen!.

DEN OPTIMALE HAAS-KØRER?

Haas-teamet udsmykkede deres flåde med et billede af en kører ved navn Grognessen – et flot foto-mashup af Kevin Magnussen og Romain Grosjean. Naturligvis med mest hår fra K-Mag…

FINT ISHOCKEY-BESØG

Kevin Magnussen og Haas-teamet fik lørdag besøg af målmanden på den danske ishockey-landshold Frederik Andersen, der til daglig spiller for Toronto Maple Leafs.