+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Red Bull giver dig vinger

Red Bull giver dig vinger

Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra havnekajen i Monte Carlo.

Daniel Ricciardo scorede mod alle odds årets anden grandprix-sejr i Monaco. I Monte Carlos kringlede gader betyder rå motor-power ikke så meget som på alle andre Formel 1-baner, og australieren tog pole position i sin Red Bull-Renault. Han tog føringen fra start, og på en bane, hvor det er omtrent umuligt at overhale, lignede det i løbets første minutter en nem og sikker sejr til australieren.

Men så begyndte motoren at miste effekt. Teamet anslog efter løbet, ar Renault-motoren havde helt op til 25 procent mindre power end normalt, og Ricciardo fortalte, at han i anden halvdel af løbet slet ikke brugte syvende og ottende gear. At han alligevel vandt, understreger at han leverede en fantastisk præstation, hvor han endnu en gang beviste, at han er bedre end alle andre i feltet til at gribe de chancer, der spilles i hænderne på ham.

Hans teamkammerat Max Verstappen viste til gengæld hvor dygtig han i år er til at smide alle chancer væk. I Monaco kørte han allerede i lørdagens FP3 så effektivt i hegnet, at han ikke kom til med i kvalifikationen, og derfor måtte starte bagerst. Han kørte et godt løb, men hvis han havde erobret den startposition, der var lagt op til, havde han med Ricciardos problemer vundet løbet. Nu blev han blot nummer ni, og tog fra Monaco hele 37 point op til sin teamkammerat.

Sebastian Vettel viste for andet år i træk, at Ferrari bygger en bedre (og kortere) bil til Monte Carlos gader en Mercedes, og blev uden at true Ricciardo en sikker nummer to foran Lewis Hamilton (Mercedes). 

Kevin Magnussen og Haas-teamet havde en weekend til glemmebogen. VF-18 modellen passede åbenlyst ikke til den kurve-rige gadebane, men danskeren fik i det mindste fornøjelsen af endnu en gang at sætte teamkammerat Romain Grosjean på plads.

Nu venter Canadas Grand Prix – og så en lang række europæiske løb. Med Race Nights – og en Haas-racer, der igen vil være med i kampen om at være ’best-of-the-rest’!

DE SKÆVE NYHEDER FRA MONTE CARLO

ROSBERG OG SØN

Det er i år 35 år siden Keke Rosberg vandt Monacos Grand Prix 1983 i en Williams. Hans søn Nico vandt løbet i Monte Carlos gader tre år i træk fra 2013-15, og det blev alt sammen fejret torsdag, da Rosberg´erne kørte et par omgange i deres vinderbiler..

BOTTAS MED HAKKINEN-HJELM

Der blev fejret endnu et finsk jubilæum i Monte Carlo: Det er 20 år siden Mika Hakkinen vandt Monacos Grand Prix 1998. Valtteri Bottas markerede jubilæet ved at stille op med en hjelm maler i sin landsmands design.

GODE CHANCER FOR AT RYGE I HEGNET

Hvor meget sikkerhedshegn skal er egentlig til for at omdanne Monte Carlo til en Formel 1-bane? 20.000 kvadratmeter, såmænd!

LUNDGAARD OG KRISTENSEN

To danske racerkørere – en tidligere og en kommende superstar – mødtes i Monaco: Tom Kristensen løb ind i Christian Lundgaard på legendariske Stars&Bars..

RED BULL PARTY

Torsdag aften afholdt Red Bull deres traditionelle mega-party på deres flydende ’Energy Station’ i havnen. En god mulighed for de mange hårdtarbejdende folk i F1 – og enkelte turister – til at slappe af i et par timer.

AMBER LOUNGE MODESHOW

Fredag var der endnu en gang modeshow i pop-up natklubben Amber Lounge i Hotel Beach Plaza. En række F1-kørere anført af Charles Leclerc beviste, hvor de til daglig optræder på racerbaner og ikke catwalks.

GIRLS-GIRLS-GIRLS

Der er som bekendt ikke længere officielle gridgirls i Formel 1, men i Monaco havde Tag Heuer alligevel sneget en flok modeller ind. Og barerne omkring Rascasse-svinget havde ingen betænkeligheder…

THE KILLERS I SINGAPORE

Singapore, der kæmper med Abu Dhabi og Austin om at arrangere sæsonens største F1-koncerter, har offentliggjort deres 2018-lineup. De heldige gæster, der skal med Grand Prix Tours til Marina Bay kan udover K.-Mag, Lewis H og Seb-Vet og co opleve blandt andre The Killers, Simply Red, Dua Lipa og Oasis´ Liam Gallagher. For The Killers er der tale om et comeback – de spillede også i Singapore i 2013.

RED BULL RACERCYKEL

Cykelproducenten BMC Switzerland, der de seneste år har stået bag en lang række sejre i Tour de France og landeverjs-VM, har indgået et samarbejde med Red Bull Advanced Technologies. ”Der er mange paralleller mellem cykling og motorsport,” siger Red Bull-teamchef Christian Horner om den kommende Red Bull/BMC-cykel.